Danas je sedma uskrsna ili vazmena nedjelja.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Matija, ap.

Srijeda:                        Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.

Petak:              Sv. Ivan I., p. i mč.

Nedjelja:          DUHOVI  - PEDESETNICA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:   + Anica Neferanović  i + Ante Jančić

Srijeda        u 18.30:    + iz ob. Delić i +  ob. Jukić

Četvrtak      u 18.30:   + iz ob. Lončarević  i+  ob. Cindrić

Petak          u 18.30:    + Stjepan i Ruža Zetaković

Subota        u 08.00:      + iz ob. Nestić i + iz ob. Jančić

NEDJELJA u 09.00:   + Marija Marinčić

                     u 11.00:     ZA ŽUPLJANE (Prva Pričest)

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u  18.30: + Milka i Mladen Lončar

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            5. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            7. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

DUHOVI  ILI PEDESETNICA

Iduće nedjelje Crkva slavi posljednju svetkovinu u uskrsnom vremenu, svetkovinu Duhova. Toga dana sjećamo se događaja kada je Isus 50. dan nakon uskrsnuća na svoje učenike poslalo najveći dar s neba - Duha Svetoga. Taj Duh Sveti je ispunio apostole i dao im snagu da u ovom svijetu svjedoče za uskrslog Gospodina. Na duhove je rođena Crkva i zato se taj blagdan uzima kao rođendan Crkve, a Crkva smo svi mi.

PRVA SVETA PRIČEST

 Na Duhove, u crkvi u Rokovcima, pod svetom Misom u 11.00 sati imat ćemo slavlje Prve Svete Pričesti. Po prvi puta euharistijskom stolu pristupit će 52 dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca. Molimo za ovu djecu i njihove obitelji.

PRVA SVETA ISPOVIJED

Naši prvopričesnici će svoju Prvu Svetu Ispovijed imati u srijedu nakon župne kateheze.

DUHOVNA PRIPRAVA ZA PRVU PRIČEST

U četvrtak i petak prije Prve Pričesti u crkvi u Rokovcima održat će se duhovna priprava za sve roditelje i prvopričesnike. Od 17.00 sati bit će  mogućnost za sakrament Pomirenja, a u 18.30 sveta Misa s prigodnim programom u kojem će sudjelovati naši prvopričesnici i njihovi roditelji. Stoga pozivamo sve roditelje da se odazovu.

PROBA ZA PRVU PRIČEST

Zajednička generalna proba za sve prvopričesnike održat će se u subotu, a o vremenu održavanja bit će na vrijeme obaviješteni.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Kroz cijeli mjesac svibanj u župi se održavaju  svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati moli se krunica i litanije u čast BDM.

LJETOVANJE U MODRAVAMA

Studentski katolički centar (SKAC) u ljetnim mjesecima pruža mogućnost ljetovanja mladima u duhovno rekreacijskom kampu u Modravama. Već više godina u ovome kampu mladi kroz zajednički život, rad, molitvu i zabavu bolje upoznaju Krista i kršćanske vrijednosti. Ukoliko ima zainteresiranih mladih za ovakav način ljetovanja, na internetkim stranicama SKAC-a ili na promotivnim letcima u našim sakristijama, možete saznati više o samom kampu Modrave i terminima koji su ponuđeni, kao i o načinu prijave.

DAROVATELJI            

LEVAKOVIĆ ANTUN, Rokovci                   50 kn

UREMOVIĆ JOSO, Rokovci                         100 kn

JOSIPOVIĆ MLADEN, Rokovci                    150 kn

 

·         REFERENDUMSKA INICIJATIVA ZA OTKAZIVANJE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Kao što vjerojatno znate, Hrvatski sabor je ratificirao Istanbulsku konvenciju, s objašnjenjem da žele zaštititi žene od nasilja. Neke europske zemlje su tu konvenciju ratificirale prije više godina, no nasilje se u njima nije smanjilo. No, ta konvencija odvaja spol od roda, odnosno donosi opasnu rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo. I Hrvatska biskupska konferencija se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Građanska inicijativa "Istina o istanbulskoj" pokrenula je referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije. Potrebno je prikupiti 380.000 potpisa u cijeloj Hrvatskoj kako bi se raspisao referendum na kojem bi građani mogli otkazati Istanbulsku konvenciju. Pozivamo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zajedno zaštitimo hrvatsku kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti!

 

MOLIMO KRIZMANIKE DA PODIGNU SVOJE  FOTOGRAFIJE SA KRIZME U ŽUPNOM UREDU!