Danas Crkva proslavlja svetkovinu Presvetog Trojstva, prvu, temeljnu i najvažniju istinu vjere koja glasi Jedan je Bog, a tri božanske osobe, Otac, Sin, i Duh Sveti.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:                        Sv. Euzebije, b. i Polion, lektor, mč.

Četvrtak:         TIJELOVO

Petak:              Prvi Petak u lipnju, Sv. Justin, mč

Nedjelja:          9. nedjelja kroz godinu

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:   + iz ob. Vida Bilić

Srijeda        u 18.30:    + Križan Rajčić

Četvrtak      u 09.00:   + August i Josip Bilić

Petak          u 18.30:    + Ljuba, Božica i Zvonko Draženović

Subota        u 08.00:      + Marica Smolčić

NEDJELJA u 09.00:   + Marija, Filip i Zvonko Luketić

                     u 11.00:    ZA ŽUPLJANE

 MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

Četvrtak     u 18.00:    ZA ŽUPLJANE

NEDJELJA  u  18.30: + iz ob. Nestić i Jančić

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

U idućem tjednu završavamo s redovitom župnom katehezom za tekuću vjeronaučnu godinu. Zahvaljujemo svoj djeci i mladima koji su dolazili na župni vjeronauk i na taj način upoznavali svoju vjeru. Sa župnim susretima ponovno započinjemo na jesen.

SVETKOVINA TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA

U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. To je zapovjedani blagdan što znači da je toga dana obavezno sudjelovati na sv. Misi. Sv. Mise će biti u 9.00 u Rokovcima i u 18.00 u Andrijaševcima. Tijelovo ili Brašančevo je blagdan koji je posebno poznat po tzv. tijelovskim procesijama. Tako ćemo i mi, ukoliko ne bude padala kiša, poći u tijelovski procesiju. Ove godine ići ćemo dijelom ulice Ante Starčevića. Običaj je da se naprave četiri postaje na kojima ćemo moliti, pa pozivamo vjernike koji živite u ovom kraju da se dogovorite i  na četiri mjesta postavite četiri postaje. Posebno mjesto u tijelovskoj procesiji imaju naši prvopričesnici koji se toga dana trebaju obući u haljinice i sa sobom ponijeti košarice s laticama cvijeća. Tijelovo je jedinstven dan kada možemo javno izvan crkve posvjedočiti svoju vjeru i zato se uključimo svi i pokažimo da smo vjernici katolici. Bilo bi lijepo kada bi se netko spremio i u narodnu nošnju.

PRVI PETAK U LIPNJU

U petak je Prvi petak u lipnju, dan kada obavljamo pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Od 17.30 sati u crkvi u Rokovcima bit će prilika za sv. Ispovijed. U 18.30 sati je sveta Misa, a nakom Mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramnetom.

DEKANATSKI SUSRET MINISTRANATA

U subotu 02. lipnja u Tordincima će se održati Dekanatski susret ministranata. Pozivamo sve ministrante i ministrantice iz naših župa da pođu na ovaj susret i provedu jedan dan u molitvi, igri i druženju sa svojim prijateljima iz svih župa Vinkovačkog dekanata. Ovim izletom želimo zahvaliti našoj djeci koja pomažu svećeniku kao vjerni služitelji oltara.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u subotu 02. lipnja 2018. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u  18.30 sati kršćansku ženidbu će sklopiti IVAN DOŠEN iz Andrijaševaca, Vl. Nazora 40 i INES KRZNARIĆ  iz Andrijaševaca, A. Šenoe 1. Molimo za naše mladence!

POTPIŠIMO ZA OTKAZIVANJE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Pozivamo sve koji još niste da dadnete svoj potpis za otkazivanje tzv. Istanbulske konvencije koju je nedavno ratificirao Hrvatski sabor. Ta konvencija pod izlikom navodne borbe ptotiv nasilja unosi u zakonodavstvo opasnu  rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo. I hrvatski  biskupi su se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Potičemo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zajedno zaštitimo našu kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti!

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

LANA KLISKA, kći Dine i Marijete Kliska iz Andrijaševaca

DAROVATELJI       NENAD SABADOŠ, Andrijaševci            100 kn