Danas je 7. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI U  IDUĆEM TJEDNU

Petak:              Prvi Petak u ožujku

Nedjelja:          8. NEDJELJA KROZ GODINU

MISE U  ROKOVCIMA

Ponedjeljak       u 18.30:

Utorak             u 18.30:          

Srijeda                          u 18.30:        

Četvrtak            u 18.30:        

Petak                u 18.30:         

Subota              u 08.00:        

NEDJELJA      u 09.00:         

                         u 11.00:        

             MISE U ANDRIJASEVCIMA

NEDJELJA      u 18.30:         

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete imat će sljedeće skupine:

PRVOPRIČESNICI  u srijedu u 10.00 sati

8. RAZREDI u srijedu u 15.00 sati

KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

4. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

6. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

DEKANATSKI SUSRET ČLANOVA ODBORA ZA NAVIJEŠTANJE ŽPV-a 

U četvrtak u 19.00 Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima održat će se dekanatski susret svećenika i članova odbora za naviještanje Župnog pastoralnog vijeća. Molimo sve članove ovog odbora da se odazovu na ovaj susret, jer naša Nadbiskupija od svih župnih susradnika traži da susdjeluju na ovakvim formativnim i edukacijskim programima. O ovom susretu svi pozvani će dobiti i pisanu obavijest.

PRVI PETAK U OŽUJKU

U petak je Prvi petak u ožujku dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise će biti prilika za sakrament pomirenja, a poslije Mise euharistijko klanjanje

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula je naša župljanka:

KATA HODAK iz Rokovaca, Stjepana Radića 118

DAROVATELJI ZA CRKVU

MARINIĆ LUKA, Rokovci                            2.400 kn

POSAVČIĆ ANTUN, Andrijaševci                    200 kn

POPRAVLJENE ORGULJE U ROKOVCIMA

Nakon 5 mjeseca strpljivog i predanog  rada prošli tjedan su u potpunosti popravljene i osposobljene orgulje u našoj crkvi u Rokovcima. Ovaj posao popravka bio je vrlo težak i zahtjevan jer su se orgulje morale rastaviti u najsitnije dijelove i na njima izmjeniti i rekonstruirati sve što je tijekom 115 godina na njima strunilo i dotrajalo. Ove orgulje u našu crkvu su postavljene 1903. godine i od tada na njima nisu rađeni nikakvi veliki zahvati  i zato nas ne smije čuditi da orgulje desetljećima nisu svirale zato što nisu bile održavane, a riječ je  vrlo osjetljivom instrumentu koji zahtjeva konstantnu brigu i servis. One su sada u funkciji i na tome zahvaljujemo dvojici starih majstora gospodi Peri i Franji Moric iz Ilače koji su puno ljubavi i brižnosti orguljama vratili život i dušu, a vjerujemo i prekrasan zvuk.

Zanat popravka orgulja je vrlo rijedak zanat i jako je teško naći ljude koji se ovim poslom bave. Svega nekoliko pravih majstora ima u RH, a puno više u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj gdje se to zanimanje cijeni i njeguje. Naša je sreća što smo naišli na braću Moric iz Ilače, jer da smo zvali bilo koga drugoga troškovi popravka orgulja bi bili daleko veći nego što jesu. Ukupna cijena popravka orgulja je bila oko 45.000 kn što je župa izvođačima prošli tjedan isplatila.

Na kraju zahvaljujemo, majstorima, braći Moric na dobro odrađenom poslu i nadamo se da će nam orgulje dobro svirati, a svirat će ukoliko se bude nastavilo s redovitom održavanjem. Zahvaljujemo i svim župljanima koji su dali svoj novčani dar za ovu plemenitu investiciju, a takvih je bio lijepi broj.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

U četvrtak, 28. veljače 2019. od 17-19 sati u prostorima osnovne škole u Andrijaševcima provest će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.  Hrvatski Crveni križ poziva sve stare i nove darovatelje da se odazovu na ovu humanu akciju kojom se spašavaju ljudski životi.