Danas je 3. korizmena nedjelja. Prema odluci naših biskupa sva milostinja današnje nedjelje ide za pomoć Crkvi i ljudima u susjednoj Bosni i Hercegovini.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO - BLAGOVIJEST

Nedjelja:          4. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Ponedjeljak u 18.30:

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            6.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            8. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO - BLAGOVIJEST

U ponedjeljak Crkva slavi Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo. To je katolička svetkovina u spomen na događaj, kada je arkanđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji, da će začeti Isusa po Duhu Svetom. Blagovijest se slavi 25. ožujka, točno 9 mjeseci prije Božića. Blagdanska sv. Misa će biti u Rokovcima u 18.30 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Naša  nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Križni put će se organizirati u subotu, 06. travnja krenut će iz mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda sve do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći. Mladi koji su se prijavilili idu organiziranim prijevozom toga juta u 7.30 sati i vraćaju se navečer oko 20 sati.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula i je i sahranjena naša župljanka:

JOSIPA BILIĆ iz Rokovaca, St. Radića 107

USKRSNA ISPOVIJED BOLESNIKA

U četvrtak i petak svećenik će obići i posjetiti sve bolesnike, tj. stare i nemoćne osobe iz naših župa za uskrsnu ispovijed i pričest. U črtvrtak su na redu Rokovci, a u petak Andrijaševci. Pohod bolesnicima započinje od 10.00 sati pa dok bude trebalo toga dana. Sve bolesnika molimo za veliko strpljenje.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

U našoj župi je običaj da se u vrijeme korizme prikupljaju prilozi za cvijeće i ukrase kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob. Svi koji želite dati svoj prilog za cvijeće i uređenje crkve možete to učiniti kod naših zvonara. Zahvaljujemo svima koji imate osjećaj da trebate dati svoj doprinos.

DAROVATELJI ZA CRKVU

SOLGA ANA, Andrijaševci    200 kn

 

SVIM DAROVATELJIMA OD HVALA! OSTALIMA POZIV I POTICAJ!