Danas je 4. korizmena nedjelja.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Petak:             Prvi petak

Nedjelja:          5. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Ponedjeljak u 18.30:

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            7. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

PRVI PETAK U TRAVNJU

U petak je Prvi petak u travnju, dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise bit će križni put, a poslije Mise euharistijsko klanjanje. Ovoga petka neće biti prilika za sv. ispovijed zato što će par dana kasnije u župi biti velika uskrsna ispovijed.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

U subotu, 06. travnja naša  nadbiskupija organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Ovaj križni put započet će u mjestu Sibinj, a završit će u slavonskobrodskoj župi Gospe Brze Pomoći. Na ovom susretu očekuje se nekoliko tisuća mladih iz cijele naše nadbiskupije, koji će molitvom, pjesmom i hodom  slaviti Isusa koji je za sve nas trpio i nosio teški križ. Svi mladi iz naše župe koji su se prijavili neka u subotu u  7.30 sati čekaju pred rokovačkom crkvom odakle autobus polazi. Potrebno je da se mladi lagano obuku, obuju ugodnu obuću i sa sobom ponesu malo hrane i pića da mogu okrijepiti. Povratak je iza 20.00 sati.

ČITANJE MUKE NA CVJETNICU

Uskoro se bliži Cvjetnica kojom će započeti veliki tjedan. Prema starom običaju na Cvjetnicu se pjava i čita Muka Gospodina našega Isusa Krista. Pozivamo mlade i odrasle koji lijepo čitaju i žele se uključiti u čitanje Muke, na jednoj od Misa, da se prijave u sakristiji.

TRAŽIMO APOSTOLE ZA "PRANJE NOGU"

Polako se približavamo najsvetijem tjednu u cijeloj godini. To je Veliki tjedan kada mi kršćani s posebnom pažnjom slavimo sveto Trodnevlje -V. četvrtak, V. petak i Veliku subotu. Na Veliki četvrtak Isus je s apostolima slavio posljednju večeru i oprao im je noge. Zato i mi na taj dan ponavljano ovu gestu poniznosti i služenja. Stoga pozivamo 12 muškaraca koji bi na taj dan željeli biti Isusovi apostoli da se prijave župniku. Ova čast nije rezervirana samo za "izabrane", nego za sve dobre i pobožne muževe i mladiće.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

Svi koji želite dati svoj novčani dar za kupovinu  cvijeća i ukrasa kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob i naše crkve za Uskrs možete to učiniti kod naših zvonara. Zahvaljujemo svima koji ste to već učinili!