Danas je 5. korizmena nedjelja koja se u narodu naziva Gluha nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Pon- Sub:        Korizmeni svagdani 5. tjedna

Nedjelja:          CVJETNICA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  17.30:   

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:  

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od  16-18 sati, a  PETKOM prijepodne od 09-11 sati. U UTORAK ured ne radi!

VELIKA USKRSNA ISPOVIJED

U utorak će u našoj župi će biti USKRSNA ISPOVIJED. Ispovijed započinje u našim crkvama PRIJEPODNE od 10.00 - 11.30 i POSLIJEPODNE od 15.30-17.30 . Dođimo i pomirimo se s Bogom! Sveta misa je navečer u 17.30 sati u crkvi u Rokovcima.

CVJETNICA

Iduće nedjelje crkva slavi Cvjetnicu, blagdan kojim započinje Veliki tjedan. Sjećamo se događaja kada je Isus na magarcu ušao u Jeruzalem u kojem će podnijeti svoju muku i smrt gdje ga je narod dočekao s poklicima i palminim granama u ruci. Zato je na Cvjetnicu običaj da se blagoslivljaju grančice i s njima ide u procesiji. Glavna Misa bit će u Rokovcima u  11.00 sati koju ćemo  započeti ispred crkve, gdje ćemo pored velikog križa blagosloviti grančice, a onda ćemo u ophodu ući u  crkvu. Običaj je da se za mlaslinove grančice dadne dobrovoljni prilog koji je namjenjen za Misije.

PRIKUPLJANJE HRANE ZA SIROMAŠNE

U preostalim danima korizme u župi organiziramo akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji u našoj sredini. Stoga vas pozivamo da u utorak (na veliku ispovijed) ili jedan drugi dan u idućem tjednu kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti doneset  nešto od prehrambenih i hihijenskih proizvoda koje možemo ostaviti pred oltar. U velikom tjednu sve prikupljeno ćemo podijeliti siromašnim obiteljima u našoj župi.

PRODAJA KOLAČA ZA DOBROTVORNE SVRHE

Udruga žena iz Rokovaca i Andrijaševaca na Cvjetnicu  prodavat će kolače po simboličnoj cijeni nakon svetih Misa ispred crkve. Od prikupljenih sredstava veći dio bit će utrošen na poklon pakete za naše stare i nemoćne koje će članovi ove udruge obići u tjednu pred Uskrs. Unaprijed svima zahvaljujemo i pozivamo da se u što većem broju pridružite ovoj akciji.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

   PROBA ZA ČITAČE MUKE

Pozivamo sve čitače iz naše župe, kao i sve mlade koji su žele sudjelovati u čitanju muke po ulogama na Cvjetnicu da dođu na zajednički dogovor i probu. Proba će se održati u četvrtak  u 19.00 sati u župnoj dvorani u Rokovcima

TRAŽIMO APOSTOLE ZA VELIKI ČETRTAK

Pozivamo 12 muškaraca koji bi na Veliki Črtvrtak željeli biti Isusovi apostoli da se prijave župniku. Ova čast nije rezervirana samo za "izabrane", nego za sve dobre i pobožne muževe i mladiće.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

Svi koji želite dati novčani prilog za kupovinu  cvijeća kojim će se u Velikom tjednu  urediti  naše crkve možete to učiniti kod naših zvonara.

KRŠTENJA

Idući tjedan sveto krštenje će primiti:

VERONIKA MIRČIĆ, kći Marka i Biljane Mirčić iz Rokovaca, Bosutska 65