Danas je Cvjetnica, svetkovina kojom započinje Veliki tjedan, najsvetije vrijeme u liturgijskoj godini. Svi dani u idućem tjednu nose naziv veliki, čime se želi reći da su svi dani važni, međutim najvažnije je sveto trodnevlje: Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota, odnosno svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. U ovome tjednu od svakog kršćanina se očekuje velika pobožnost i ozbiljnost.

            SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

V. utorak   u  18.30:    + Juraj Turkalj

V. srijeda   u 18.30:    + iz ob. Tonković i Krznarić

V. četvrtak  u 18.30:   MISA VEČERE GOSPODNJE (+ Mato Bičanić i + Josip Božić)

V. petak       u 18.00:  OBREDI MUKE GOSPODNJE

V. subota      u 20.00: VAZMENO BDIJENJE (+ Ivan i Mara Špehar)

USKRS         u 08.00: + Josip Kopić

 SVETE MISE U  ROKOVCIMA

USKRS        u 11.00: ZA SVE ŽUPLJANE

                     u 18.30:              + Marko i Marija Štefanac

VELIKI ČETVRTAK

Veliki četvrtak je prvi dan svetog trodnevlja. Toga dana Isus je sa svojim učenicima u Jeruzalemu slavio posljednju večeru i ustanovio sakramente Euharistije i Svećeničkog reda te nam dao zapovijed ljubavi. Svečana Misa Večere Gospodnje će biti u 18.30 u Andrijaševcima. Nakon Mise održat će se i tzv. Gecemanska ura.

Na Veliki četvrtak pa do Velike subote navečer gase se crkvena zvona. Ukoliko u te dane netko umre nema zvonjave zvona.

VELIKI PETAK

Za nas kršćane Veliki petak je dan najveće tuge, ozbiljnosti i skrušenosti. To je dan Kristove muke i smrti na križu. Zapovijedani i strogi post i nemrs. Pokušajmo toga dana doista postiti i uzdržavati se od bilo kakvih užitaka. Postiti znači uzeti hrane tek toliko da izdržimo dan. Postiti se može i od Tv- a, glazbe, alkohola, interneta i mobitela. U Andrijaševcima u 18.00 sati započinju OBREDI MUKE GOSPODNJE.

Na Veliki petak točno u 15.00 sati u vrijeme kada je Isus na križu umro imat ćemo pobožnost križnog puta uz vanjske postaje u Andrijaševcima. Ako netko u to vrijeme želi započeti molitvenu devetnicu u čast Milosrdnom Isusu može u toj pobožnosti sudjelovati u crkvi.

VELIKA SUBOTA

Velika subota je treći dan vazmenog trodnevlja. Toga dana Crkva šuti i moli i oplakuje mrtvog Isusa u grobu. Od 09.00 sati naša crkva u Andrijaševcima će biti otvorena da svatko tko želi može u tišini moli kod Isusovog groba. U 20.00 sati u Andrijaševcima započinju OBREDI VAZMENOG BDIJENJA. Za ove obrede potrebno je da svaki vjernik u ruci drži svijeću. Zato, ponesimo svijeće!

USKRS

Uskrs je prvi i najveći kršćanski blagdan. To je blagdan pobjede života nad smrću i dobra nas zlom. Svete Mise na Uskrs biti će u 08.00 u Andrijaševcima, a u 11.00 i 18.30 u Rokovcima.

BLAGOSLOV USKRSNOG JELA

Uskrsni blagoslov jela će biti na V. subotu poslijepodne u 17.00 sati u crkvi u Andrijaševcima i na Uskrs na jutarnjoj Misi u 08.00 u Andrijaševcima.

ŽUPNI URED

Župni ured radi samo u UTORAK prijepodne od 09-11 sati i u SRIJEDU poslijepodne od 16-18 sati.

PRILIKA ZA USKRSNU  ISPOVIJED

Posljednja prilika za svetu ispovijed će biti na Veliki utorak i Veliku srijedu prije večernje Mise u crkvi u Andrijaševcima.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

U velikom tjednu zajedničku pobožnost križnog puta obavit ćemo na Veliki utorak u 18.00 prije večernje Mise i na Veliki petak u 15.00 sati ispred vanjskih postaja u Andrijaševcima.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula i je i sahranjena naša župljanka:

ANA BIČANIĆ iz Rokovaca iz Plavog Jadrana

DAROVATELJI ZA CRKVU

OBITELJ BOŽIĆ, Rokovci                 150 kn

BIČANIĆ MARKO, Andrijaševci       50 kn