Danas je treća uskrsna ili vazmena nedjelja. U našoj župi danas je slavlje Krizme, jer će 41. mladih iz Rokovaca i Andrijaševaca primiti ovaj sveti sakrament kršćanske punoljetnosti. Molimo za naše krizmanike da ostanu vjerni Bogu i Crkvi!

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Irenej, b. i mč.; Sv. Dominik Savio

Petak:             Bl. Ivan Merz

Nedjelja:          4. VAZMENA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:      

      SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Mjesec svibanj koji smo započeli posvećen je  BD Mariji. Zato ćemo kroz cijeli svibanj u župi obavljati svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati molit ćemo krunicu i litanije u čast BDM. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak 10. svibnja 2019. u crkvi Uznesenja BDM u Starim Jankovcima kršćansku ženidbu će sklopiti LUKA ĆORIĆ iz Rokovaca, Josipa Kozarca 30 i SABINA JURIĆ iz Starih Jankovaca, Kneza Branimira 8

- u subotu 11. svibnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti DRAGAN ZAGORAC iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 13 i NIKOLINA POSAVČIĆ iz Andrijaševaca, Matije Gupca 48.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!". Susret će biti cjelodnevni i na njega se pozivaju svi mladi srednjoškolske dobi i stariji. Mladi prijavite se!

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naš župni ured primio je radosnu vijest da će naš župljanin Josip Mudri iz Rokovaca, za manje od mjesec dana, biti zaređen za svećenika Katoličke Crkve. Njegovo svećeničko ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju raduje se cijela njegova obitelj, ali i cijela naša župna zajednica,  koja će se uskoro pripremati za Mladu Misu koja će biti  21. srpnja 2019. Ako netko od vas župljana želi privatno i svojim vlastitim prijevozom poći u Dubrovnik Josipu na ređenje molimo da se javite župnu ured kako bi znali točan broj gostiju, kako bi  vam se u  Dubrovniku osigurao smještaj.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!