Danas je 14. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI  U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:                        Bl. Marija Petković

Četvrtak:         Sv. Benedikt, opat i zaštitnik Europe

Subota:                        Majka Božja Bistrička

Nedjelja:          15. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak u 18.30:   + Katarina Klasnić

Utorak        u  18.30:   + Ana Klišanić

Srijeda        u 18.30:    + Kata Mesić

Četvrtak      u 18.30:   + iz ob. Vendl

Petak          u 18.30:    + Pavao Dekanić

Subota        u 08.00:    + Marko i Kata Majer

NEDJELJA u 09.00:   + Luka i Ana Dekanić

                    u 11.00:  + ZA ŽUPLJANE; + Ivan Galović

            SVETE MISE U  ROKOVCIMA

NEDJELJA  u  18.30: + Ana Bičanić i + Ana Bičanić Zetaković

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

MARIJA PIA SORČIK, kći Josipa i Danijele Sorčik iz Andrijaševaca, Kneza Domagoja 46

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u petak 12. srpnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u  19.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti MARIO BROZINČEVIĆ iz Andrijaševaca, Tri Ruže 12c  i SANJA CVITKOVIĆ  iz Andrijaševaca, N. Tesle 13a

DOLASCI NA SVETU MISU

Vrijeme je školskih praznika i godišnjih odmora, ali ne zaboravimo da i tada svima nama u obavezu ostaje pohađati nedjeljnu sv. Misu. Posebno je to vrijedi za roditelje koji misle da ako preko ljeta nema školskih dužnosti da za njihovu djecu ne treba biti ni onih vjerskih dužnosti. Zato dragi roditelji roditelji šaljite djecu u crkvu, jer slabo je djece na sv. Misi! Naravno, ono što vrijedi za djecu vrijedi i za sve odrasle!

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

U nedjelju 21. srpnja,  za točno dva tjedna u našoj župi će biti  slavlje Mlade misa don  Josipa Mudrog. Mlada misa je veliki  događaj i zato ga moramo svečeno  i dostojno obilježiti.  

Toga dana u  našoj župi biti će SAMO JEDNA SVETA MISA I TO MLADA MISA U 10.30 SATI koju će po prvi puta u svojoj župi služiti naš mladomisnik i zato su cijeli Rokovci i Andrijaševci  pozvani da sudjeluju u ovoj vjerskoj svečanosti.

Program će započeti u 10 sati ulici Joze Ivakića ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati jednom dirljivom trenutku, a to oproštaj našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi u njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo veliku procesiju u kojoj ćemo proći ulicama Rokovaca i Andrijaševaca i krenuti prema mjestu gdje će biti euharistijsko slavlje. U ovoj procesiji proći ćemo središnjom ulicom od rokovačke crkve pa preko mosta sve do andrijaševačke crkve gdje će na vanjskom oltaru u dvorištu biti služena svečana Mlada misa. Nakon mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem i sokovima i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi sio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola.

Pozivamo sve župljanje da svojim prilogom pomognete organizaciju Mlade mise. Zahvaljujemo svima onima koji su župnom uredu dali svoj dar kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti.

FOTOGRAFIJE OD PRVE PRIČESTI I KRIZME

Pozivamo sve prvopričesnike i krizmanike koji još nisu preuzeli svoje fotografije od Prve pričesti i Krizme da slobodno dođu u župni ured i to učine.

DAROVATELJI ZA CRKVU

KATICA KOPIĆ, Rokovci 250 kn; BOŽIĆ MARA, Rokovci 200 kn; KRZNARIĆ MAGDALENA, Andrijaševci 100 kn; NIKOLIĆ KATA, Rokovci 65 kn; LOŠONC JOSIP, Andrijaševci 50 kn