Župne obavijesti

Danas je šesta uskrsna ili vazmena nedjelja. Još uvijek se nalazimo u uskrsnom vremenu u kojem nas očekuju još dvije važne svetkovine, a to je Uzašašće Gospodinovo i Duhovi.

·         SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Augustin Kanterberijski, b.

Četvrtak:         UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Petak:              Pohod BDM

Subota:                        Sv. Justin, mč.

Nedjelja:          7. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak        u 18.30:

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 08.00:

Subota             ---------

NEDJELJA        u  10.00:

          SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Svake godine četrdeseti dan nakon Uskrsa slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinovog kada se prisjećamo Isusovog odlaska u Nebo. Ovaj blagdan svečano ćemo proslavit u četvrtak na svetoj Misi u Andrijaševcima u 18.30 sati.

ZAHVALA ZA PRVU SVETU PRIČEST

Prošle nedjelje u našoj župi bilo je slavlje Prve Svete Pričesti. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su se ugradili u pripremu i proslavu ovoga slavlja, koje svake godine bude vrlo lijepo i svečano.  Prije svega zahvaljujemo djeci koji su se unazad godinu dana intenzivno pripremali za ovaj veliki trenutak svoga života. Možemo reći da je ova generacija djece bila jako dobra i poslušna te su naši privoričesnici ozbiljno shvatili svoju pripravu te su redovito dolazili na vjeronauk i nedjeljne svete Mise. Zahvaljujemo njihovim roditeljima koji su ih slali i poticali te na taj način izvršavali svoju dužnost vjerskog odgoja, u kojoj i nadalje trebaju biti ustrajni. Prije same Prve Pričesti imali smo dvodnevnu duhovnu pripravu na kojoj su sudjelovali naši prvoričesnici i njihovi roditelji i članovi obitelji. Ovu pripravu je predvodio vlč. Darko Rac župnik iz Bačinaca pa i njemu zahvaljujemo na trudu i dolasku. U petak na drugi dan priprave s vlč. Darkom u goste nam je došao biskup iz Grčke iz grada Atene mons. Dimitrios Salachas koji je blagoslovio naše prvopričesnike i uputio im svoju poruku. Zahvalu upućujemo i našim sakristanima Ivici i Jelici Durdov koji su za ovu prigodu, kao i uvijek, uredili i okitili crkvu. Najveću riječ hvale upućujemo dječjem pjevačkom zboru i njihovoj voditeljici gospođici Heleni Klasnić. Oni su si dali najviše truda zato što su prekrasnim pjevanjem animirali Prvu Svetu Pričest kao i dvije večeri priprave. Kao župnik ponosan sam na svu djecu iz malog zbora koja vole pjevati, tako da je svaka sv. Misa na kojoj oni pjevaju Bogu na slavu, a nama na radost. Jedna župa ne može funkcionirati bez dobrih suradnika i zato znajmo cijeniti njihov doprinos.

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

U subotu 01. lipnja 2019 naši Rokovci i Andrijaševci imat će razlog za veliku radost, a to je svećeničko ređenje vlč. Josipa Mudrog, našeg župljanina i mještanina, u katedrali u Dubrovniku. Ovom velikom događaju prisustovat će  župnik, obitelj, rodbina i vjernici iz naše župe. Zato smo organizirali zajednički  odlazak autobusom u Dubrovnik, u subotu i nedjelju  01. i 02. lipnja . Do danas su se prijavile 32 osobe i još ima slobodnih mjesta. Ukoliko još netko od vas  želi poći na ređenje u Dubrovnik slobodno se tijekom idućega tjedna javite obitelji Mudri i rezervirajte si svoje mjesto. Cijena puta po osobi je između 150 i 200 kn. Smještaj u Dubrovniku za sve putnike bit će osiguran. Polazak je petak točno u ponoć ispred crkve u Rokovcima, a povratak u nedjelju navečer.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u poslijednja dva tjedna dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je peta uskrsna nedjelja. Pod sv. Misom u 11 sati u našoj župi bit će (bilo je) je slavlje Prve Svete Pričesti. 38 -ero dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca danas će (je) po prvi puta primiti (lo) euharistijskog Isusa. Molimo za ovu djeci i njihove obitelji.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Bernardin Sienski, prezbiter

Srijeda:                        Sv. Rita, redovnica

Subota:            Sv. Beda Časni, prezbiter i naučitelj;  Grgur VII., papa

Nedjelja:          6. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

            PREKO TJEDNA NEĆE BITI SVETIH MISA

            NEDJELJA        u  09.00:        + Petar  i Petromila Pažin

                           u 11.00:       ZA ŽUPLJANE

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:       + Darko Kulovnjak       

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured NE RADI zbog župnikove odsutnosti.

 Cjeli idući tjedan župnik je odsutan i u slučaju sahrane ili nekog drugog važnog razloga zamjenjuje ga župnik iz Cerne i župnik iz Retkovaca. U slučaju potrebe prvo se obratite našim zvonarima,a onda će vas oni uputiti dalje.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Preko tjedan neće biti svetih Misa, ali u crkvi u Rokovcima obavljat će se svibanjske pobožnosti. Svaku večer u 18.00 sati molit će se zajednička krunica i ostale marijanske pobožnosti. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.30 sati kršćansku ženidbu će sklopiti JOSIP KOŽUL iz FRIEDEWALDA u Njemačkoj (rodom iz Ivankova) i VESNA MAJHER iz FRIEDEWALDA u Njemačkoj (rodom iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 19)

- u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima kršćansku ženidbu će sklopiti MARKO LUKETIĆ iz Andrijaševaca, Kneza Domagoja 1 i LUCIJA BORIČIĆ iz Vinklovaca, Ante Starčevića 5.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!" Susret će se održati u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole "Ivana Domca" gdje okupljanje počinje u 9.00 sati. Budući da su nam Vinkovci blizu molimo mlade da se sami pobrinu za odlazak i povratak.

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naša župa za desetak dana imat će razlog za veliku radost, a to je svećeničko ređenje vlč. Josipa Mudrog iz Rokovaca. Njegovo  ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju prisustovat će vjernici iz naše župe. Za ovu prigodu organizirat ćemo zajednički  odlazak u Dubrovnik, u subotu i nedjelju  01. i 02. lipnja jednim autobusom  od 50 mjesta.  Oko 30-tak mjesta bit će rezervirano za članove Josipove obitelji i rodbine, a preostalih 20 sjedala za ostale članove naše župne zajednice.

Ukoliko netko od vas župljana želi poći na ređenje u Dubrovnik molimo da se tijekom idućega tjedna javite obitelji Mudri da vam rezerviraju slobodno mjesto. Cijena puta za ostale župljane će biti oko 200 kn po osobi. Smještaj u Dubrovniku bit će osiguran za sve putnike.

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT

Iduće nedjelje 26. svibnja održat će se izbori za zastupnike u Europskom parlamentu. Pozivamo vas da izađete na izbore i potaknete druge da izađu ta da im, na način, koji smatrate prikladnim, preporučite da glasuju za listu i kandidate koji će u Europskom parlamentu zastupati kršćanske stavove i vrednote. Trenutno lista koja najviše zastupa kršćanskije stavove su HRVATSKI SUVERENISTI, međutim svatko neka glasa po svojoj savjesti.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je četvrta uskrsna ili vazmena nedjelja. Današnja nedjelja naziva se još nedjelja Dobrog Pastira i u cijelom katoličkom svijetu obilježava se svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Molimo i mi za duhovna zvanja, posebno za ona iz naše župe!

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    BDM  Fatimska

Srijeda:                        Sv. Matija,apostol

Četvrtak:         Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.

Subota:                        Sv. Ivan I., papa i mč.

Nedjelja:          5. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:       PRVA SVETA PRIČEST

      SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

PRVA SVETA PRIČEST

 Iduće nedjelje, u crkvi u Andrijaševcima, pod svetom Misom u 11.00 sati imat ćemo slavlje Prve Svete Pričesti. Po prvi puta euharistijskom stolu pristupit će 38 dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca. Molimo za ovu djecu i njihove obitelji.

PRVA SVETA ISPOVIJED

Naši prvopričesnici će imati Prvu Svetu Ispovijed u četvrtak u 17.00 sati.

DUHOVNA PRIPRAVA ZA PRVU PRIČEST

U četvrtak i petak prije Prve Pričesti u crkvi u Andrijaševcima održat će se duhovna priprava za sve roditelje i prvopričesnike. Od 17.30 sati bit će  mogućnost za sakrament Pomirenja za roditelje, članove obitelji i sve ostale koji žele,  a u 18.30 sveta Misa s prigodnim programom u kojem će sudjelovati naši prvopričesnici i njihovi roditelji. Stoga pozivamo sve roditelje da se odazovu. U petak nakon Mise podijelit će se prvopričesničke haljinice i vjenčići (za djevojčice).

PROBA ZA PRVU PRIČEST

Zajednička generalna proba za sve prvopričesnike održat će se u subotu, a o vremenu održavanja bit će na vrijeme obaviješteni.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

U subotu 18.  svibnja  2019. u 18.00 sati u crkvi Andrije u Andrijaševcima pod svetom Misom kršćansku ženidbu će sklopiti IGOR LOVAKOVIĆ iz Tordinaca, Vukovarska ulica 46 i MARIJANA BRAJDIĆ iz Andrijaševaca, A. Mihanovića 14.  Molimo za naše mladence!

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

HOD ZA ŽIVOT

 U subotu 18. svibnja u Osijeku održat će se Hod za život. Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava. Ove godine po prvi put Hod će se održati u Osijeku, u subotu 18.5.2019. Okupljanje je u 10 sati u parku Zrinjevac. Više informacija o ovoj inicijativi možete dobiti ispred crkve od naših volontera koji će vas pobliže upoznati i informirati s ciljevima i srhama ovog okupljanja koje se već godinama organizira  u  velikim svjetskim gradovima, a sada će se će organizirati u svim većim gradovima naše domovine.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je treća uskrsna ili vazmena nedjelja. U našoj župi danas je slavlje Krizme, jer će 41. mladih iz Rokovaca i Andrijaševaca primiti ovaj sveti sakrament kršćanske punoljetnosti. Molimo za naše krizmanike da ostanu vjerni Bogu i Crkvi!

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Irenej, b. i mč.; Sv. Dominik Savio

Petak:             Bl. Ivan Merz

Nedjelja:          4. VAZMENA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:      

      SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Mjesec svibanj koji smo započeli posvećen je  BD Mariji. Zato ćemo kroz cijeli svibanj u župi obavljati svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati molit ćemo krunicu i litanije u čast BDM. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak 10. svibnja 2019. u crkvi Uznesenja BDM u Starim Jankovcima kršćansku ženidbu će sklopiti LUKA ĆORIĆ iz Rokovaca, Josipa Kozarca 30 i SABINA JURIĆ iz Starih Jankovaca, Kneza Branimira 8

- u subotu 11. svibnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti DRAGAN ZAGORAC iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 13 i NIKOLINA POSAVČIĆ iz Andrijaševaca, Matije Gupca 48.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!". Susret će biti cjelodnevni i na njega se pozivaju svi mladi srednjoškolske dobi i stariji. Mladi prijavite se!

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naš župni ured primio je radosnu vijest da će naš župljanin Josip Mudri iz Rokovaca, za manje od mjesec dana, biti zaređen za svećenika Katoličke Crkve. Njegovo svećeničko ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju raduje se cijela njegova obitelj, ali i cijela naša župna zajednica,  koja će se uskoro pripremati za Mladu Misu koja će biti  21. srpnja 2019. Ako netko od vas župljana želi privatno i svojim vlastitim prijevozom poći u Dubrovnik Josipu na ređenje molimo da se javite župnu ured kako bi znali točan broj gostiju, kako bi  vam se u  Dubrovniku osigurao smještaj.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je druga vazmena ili uskrsna nedjelja. U liturgijskom smislu  nalazimo se u uskrsnom vremenu koje traje 50 dana nakon Uskrsa sve do svetkovine Duhova. Današnja druga vazmena nedjelja naziva se još Bijela nedjelja i Nedjelja Božjeg milosrđa.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Katarina Sienska, dj. i n.

Srijeda:                        Sv. Josip Radnik

Četvrtak:         Sv. Atanazije, b. i n.

Petak.              Sv. Filip i Jakov; PRVI PETAK u svibnju

Nedjelja:          3. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:      

      SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 11.00:  (KRIZMA)

                        u 18.30:             

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.  U SRIJEDU ured ne radi!

UPIS SVETIH MISA

Idući tjedan upisisujemo svete Mise za drugi dio ove godine (od 7-12. mjeseca)

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

PRVOPRIČESNICI u subotu 09.00 sati; KRIZMANICI u subotu u 10.00 sati

SLAVLJE KRIZME U NAŠOJ ŽUPI

Iduće nedjelje u našoj župi bit će slavlje sv. Krizme, tj. podjela sv. Potvrde našim mladima koji su se pripremali i ispunili sve uvjete koje crkva traži za ovaj sakramenat. Krizmanika iz Rokovaca i Andrijaševaca ukupno ima 41, a Krizmu će im podijeliti preč. Drago Tukara, profesor i kanonik iz Đakova. Krizma će se održati u crkvi u Rokovcima u 11.00 sati..

SVETA ISPOVIJED ZA KRIZMU

U srijedu u 20.00 sati u crkvi u Andrijaševcima bit će sv. Ispovijed za krizmanike, kumove i roditelje

ISPIT ZA KRIZMANIKE

Prije krizme svi kandidati trebaju pristupiti provjeri na kojoj će pokazati koliko su spremni i koliko poznaju svoju katoličku vjeru. Susret krizmanika s biskupovim delegatom održat će se u četvrtak u 20.00  sati u dvorani u Rokovcima. Pozivamo sve krizmanike da se dobro pripreme ovaj susret.

KRŠTENJA

Danas na Bijelu nedjelju sveto krštenje će primiti:

FRAN KLIŠANIĆ, sin Tomislava i Martine Klišanić iz Rokov., V. Radauša 6

ANTONIO CAPAN, sin Maria i Tamare Capan  iz Andrijaš., Kolodvorska 69

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- U subotu 04.  svibnja 2019. u 18.30 u crkvi Sv. Roka u Rokovcima kršćansku ženidbu će sklopiti NIKOLA BATARILO iz Rokovaca, I.Mažuranića 19 i JELANA VUKOJE iz Rokovaca, I.Mažuranića 19.  Molimo za naše mladence!

PRVI PETAK U SVIBNJU

U petak je Prvi petak u svibnju, dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise bit će mogućnost za sakrament Pomirenja, a poslije Mise euharistijsko klanjanje.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Naša Đakovačko-osječka nadbiskupija uskoro organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima. Geslo susreta glasi: "Ne boj se! Samo vjeruj!", i sadrži posebnu poruku mladima za današnje vrijeme. Susret će biti cjelodnevni od jutra do večeri, a sadržavat će molitvu, pjesmu, predavanja, radionice, pripravu za sv. Ispovijed i sv. Misu. Na kraju će sve završiti prigodnim duhovnim koncertom. Pozivamo sve mlade da se prijave na ovaj susret. Prijave primamo u župnom uredu.    


Danas je svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. Najveći i najstariji kršćanski blagdan. SVIM VJERNICIMA NEKA JE SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Vazmeni ponedjeljak

Nedjelja:          2. Vazm. nedj. – NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA

Uskrsni ponedj. u  09.00:      

                           u 11.00:      

Uskrsni utorak   u 18.30:

Uskrsna srijeda  u 18.30:

Uskrsni četvrtak u 18.30:

Uskrsni petak     u 18.30:

Uskrsna subota  u 08.00:       

                           u 19.00:

NEDJELJA         u  09.00:     

                           u 11.00:   

            MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi samo  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU

Iduće nedjelje slavimo drugu vazmenu nedjelju koja se još naziva Nedjelja Božjeg milosrđa. Svaki dan u 15.00 sati u Rokovcima će se moliti pobožnost Milosrdnom Isusu.

ZAHVALA ZA VELIKI TJEDAN

Na koncu Velikoga tjedna i ovih velikih dana želim zahvaliti svima Vama koji ste  u jako lijepom broju sudjelovali kod obreda Vazmenog trodnevlja. Hvala našim pjevačima i orguljašicama, čitačima, članovima KUD-a, , ministrantima i zvonarima. Hvala svima vama koji ste svojim darom doprinijeli da se naše crkve mogu ovako svečano i lijepo ukrasiti. Hvala svima koji ste u korizmi  dali  svoj dar u novcu ili naravi za potrebe siromašnim. Zahvaljujemo i onima koji su te darove sortirali i odnijeli potrebnima. Neka nam sva dobra djela koja smo učinili Gospodin blagoslovi i uzvrati!

ŽUPNA KATEHEZA

KRIZMANICI u srijedu u 19.00 sati

PRVOPRIČESNICI u subotu u 10.00 sati

NAŠI POKOJNI

U prošlom tjednu umrla je naša župljanka:

RUŽICA HODAK iz Rokovaca, Plavi Jadran 25

KRŠTENJA

Na uskrsni ponedjeljak sveto krštenje će primiti:

MIHAELA PEMPER, kći Ivana i Marije Pemper iz Rokovaca, Pavina 44

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- U subotu 27.  travnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima kršćansku ženidbu će sklopiti IGOR KOVAČEVIĆ iz Vinkovaca,Blok Vl. Nazora 9 i KATARINA MARINIĆ DUKTAJ iz Andrijaševaca, Kolodvorska 58. Molimo za naše mladence!

MONS. IVAN ČURIĆ - NAŠ NOVI POMOĆNI BISKUP

Na uskrsni ponedjeljak, naša Đakovačko-osječka nadbiskupija dobiva novog pomoćnog biskupa u osobi mons. Ivana Ćurića, dosadašnjeg generalnog vikara naše Nadbiskupije. Ovo imenovanje objavila je Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj  11. ožujka 2019., a biskupsko ređenje će biti 22. travnja u 16.30 sati u đakovačkoj katedrali.  Zahvaljujemo Svetom Ocu na ovom imenovanju i nadamo se da će ono biti na korist i izgradnju naše mjesne Crkve. Mons. Čuriću čestitamo na izboru za biskupa i u njegovoj službi želimo mu puno uspjeha i Božjeg blagoslova.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Naša Đakovačko-osječka nadbiskupija uskoro organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima. Geslo susreta glasi: "Ne boj se! Samo vjeruj!", i sadrži posebnu poruku mladima za današnje vrijeme. Susret će biti cjelodnevni od jutra do večeri, a sadržavat će molitvu, pjesmu, predavanja, radionice, pripravu za sv. Ispovijed i sv. Misu. Na kraju će sve završiti prigodnim duhovnim koncertom. Pozivamo sve mlade da se prijave na ovaj susret. Prijave primamo u sakristiji i župnom uredu.    


Danas je Cvjetnica, svetkovina kojom započinje Veliki tjedan, najsvetije vrijeme u liturgijskoj godini. Svi dani u idućem tjednu nose naziv veliki, čime se želi reći da su svi dani važni, međutim najvažnije je sveto trodnevlje: Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota, odnosno svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. U ovome tjednu od svakog kršćanina se očekuje velika pobožnost i ozbiljnost.

            SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

V. utorak   u  18.30:    + Juraj Turkalj

V. srijeda   u 18.30:    + iz ob. Tonković i Krznarić

V. četvrtak  u 18.30:   MISA VEČERE GOSPODNJE (+ Mato Bičanić i + Josip Božić)

V. petak       u 18.00:  OBREDI MUKE GOSPODNJE

V. subota      u 20.00: VAZMENO BDIJENJE (+ Ivan i Mara Špehar)

USKRS         u 08.00: + Josip Kopić

 SVETE MISE U  ROKOVCIMA

USKRS        u 11.00: ZA SVE ŽUPLJANE

                     u 18.30:              + Marko i Marija Štefanac

VELIKI ČETVRTAK

Veliki četvrtak je prvi dan svetog trodnevlja. Toga dana Isus je sa svojim učenicima u Jeruzalemu slavio posljednju večeru i ustanovio sakramente Euharistije i Svećeničkog reda te nam dao zapovijed ljubavi. Svečana Misa Večere Gospodnje će biti u 18.30 u Andrijaševcima. Nakon Mise održat će se i tzv. Gecemanska ura.

Na Veliki četvrtak pa do Velike subote navečer gase se crkvena zvona. Ukoliko u te dane netko umre nema zvonjave zvona.

VELIKI PETAK

Za nas kršćane Veliki petak je dan najveće tuge, ozbiljnosti i skrušenosti. To je dan Kristove muke i smrti na križu. Zapovijedani i strogi post i nemrs. Pokušajmo toga dana doista postiti i uzdržavati se od bilo kakvih užitaka. Postiti znači uzeti hrane tek toliko da izdržimo dan. Postiti se može i od Tv- a, glazbe, alkohola, interneta i mobitela. U Andrijaševcima u 18.00 sati započinju OBREDI MUKE GOSPODNJE.

Na Veliki petak točno u 15.00 sati u vrijeme kada je Isus na križu umro imat ćemo pobožnost križnog puta uz vanjske postaje u Andrijaševcima. Ako netko u to vrijeme želi započeti molitvenu devetnicu u čast Milosrdnom Isusu može u toj pobožnosti sudjelovati u crkvi.

VELIKA SUBOTA

Velika subota je treći dan vazmenog trodnevlja. Toga dana Crkva šuti i moli i oplakuje mrtvog Isusa u grobu. Od 09.00 sati naša crkva u Andrijaševcima će biti otvorena da svatko tko želi može u tišini moli kod Isusovog groba. U 20.00 sati u Andrijaševcima započinju OBREDI VAZMENOG BDIJENJA. Za ove obrede potrebno je da svaki vjernik u ruci drži svijeću. Zato, ponesimo svijeće!

USKRS

Uskrs je prvi i najveći kršćanski blagdan. To je blagdan pobjede života nad smrću i dobra nas zlom. Svete Mise na Uskrs biti će u 08.00 u Andrijaševcima, a u 11.00 i 18.30 u Rokovcima.

BLAGOSLOV USKRSNOG JELA

Uskrsni blagoslov jela će biti na V. subotu poslijepodne u 17.00 sati u crkvi u Andrijaševcima i na Uskrs na jutarnjoj Misi u 08.00 u Andrijaševcima.

ŽUPNI URED

Župni ured radi samo u UTORAK prijepodne od 09-11 sati i u SRIJEDU poslijepodne od 16-18 sati.

PRILIKA ZA USKRSNU  ISPOVIJED

Posljednja prilika za svetu ispovijed će biti na Veliki utorak i Veliku srijedu prije večernje Mise u crkvi u Andrijaševcima.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

U velikom tjednu zajedničku pobožnost križnog puta obavit ćemo na Veliki utorak u 18.00 prije večernje Mise i na Veliki petak u 15.00 sati ispred vanjskih postaja u Andrijaševcima.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula i je i sahranjena naša župljanka:

ANA BIČANIĆ iz Rokovaca iz Plavog Jadrana

DAROVATELJI ZA CRKVU

OBITELJ BOŽIĆ, Rokovci                 150 kn

BIČANIĆ MARKO, Andrijaševci       50 kn


Danas je 5. korizmena nedjelja koja se u narodu naziva Gluha nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Pon- Sub:        Korizmeni svagdani 5. tjedna

Nedjelja:          CVJETNICA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  17.30:   

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:  

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od  16-18 sati, a  PETKOM prijepodne od 09-11 sati. U UTORAK ured ne radi!

VELIKA USKRSNA ISPOVIJED

U utorak će u našoj župi će biti USKRSNA ISPOVIJED. Ispovijed započinje u našim crkvama PRIJEPODNE od 10.00 - 11.30 i POSLIJEPODNE od 15.30-17.30 . Dođimo i pomirimo se s Bogom! Sveta misa je navečer u 17.30 sati u crkvi u Rokovcima.

CVJETNICA

Iduće nedjelje crkva slavi Cvjetnicu, blagdan kojim započinje Veliki tjedan. Sjećamo se događaja kada je Isus na magarcu ušao u Jeruzalem u kojem će podnijeti svoju muku i smrt gdje ga je narod dočekao s poklicima i palminim granama u ruci. Zato je na Cvjetnicu običaj da se blagoslivljaju grančice i s njima ide u procesiji. Glavna Misa bit će u Rokovcima u  11.00 sati koju ćemo  započeti ispred crkve, gdje ćemo pored velikog križa blagosloviti grančice, a onda ćemo u ophodu ući u  crkvu. Običaj je da se za mlaslinove grančice dadne dobrovoljni prilog koji je namjenjen za Misije.

PRIKUPLJANJE HRANE ZA SIROMAŠNE

U preostalim danima korizme u župi organiziramo akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji u našoj sredini. Stoga vas pozivamo da u utorak (na veliku ispovijed) ili jedan drugi dan u idućem tjednu kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti doneset  nešto od prehrambenih i hihijenskih proizvoda koje možemo ostaviti pred oltar. U velikom tjednu sve prikupljeno ćemo podijeliti siromašnim obiteljima u našoj župi.

PRODAJA KOLAČA ZA DOBROTVORNE SVRHE

Udruga žena iz Rokovaca i Andrijaševaca na Cvjetnicu  prodavat će kolače po simboličnoj cijeni nakon svetih Misa ispred crkve. Od prikupljenih sredstava veći dio bit će utrošen na poklon pakete za naše stare i nemoćne koje će članovi ove udruge obići u tjednu pred Uskrs. Unaprijed svima zahvaljujemo i pozivamo da se u što većem broju pridružite ovoj akciji.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

   PROBA ZA ČITAČE MUKE

Pozivamo sve čitače iz naše župe, kao i sve mlade koji su žele sudjelovati u čitanju muke po ulogama na Cvjetnicu da dođu na zajednički dogovor i probu. Proba će se održati u četvrtak  u 19.00 sati u župnoj dvorani u Rokovcima

TRAŽIMO APOSTOLE ZA VELIKI ČETRTAK

Pozivamo 12 muškaraca koji bi na Veliki Črtvrtak željeli biti Isusovi apostoli da se prijave župniku. Ova čast nije rezervirana samo za "izabrane", nego za sve dobre i pobožne muževe i mladiće.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

Svi koji želite dati novčani prilog za kupovinu  cvijeća kojim će se u Velikom tjednu  urediti  naše crkve možete to učiniti kod naših zvonara.

KRŠTENJA

Idući tjedan sveto krštenje će primiti:

VERONIKA MIRČIĆ, kći Marka i Biljane Mirčić iz Rokovaca, Bosutska 65


Danas je 4. korizmena nedjelja.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Petak:             Prvi petak

Nedjelja:          5. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Ponedjeljak u 18.30:

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            7. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

PRVI PETAK U TRAVNJU

U petak je Prvi petak u travnju, dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise bit će križni put, a poslije Mise euharistijsko klanjanje. Ovoga petka neće biti prilika za sv. ispovijed zato što će par dana kasnije u župi biti velika uskrsna ispovijed.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

U subotu, 06. travnja naša  nadbiskupija organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Ovaj križni put započet će u mjestu Sibinj, a završit će u slavonskobrodskoj župi Gospe Brze Pomoći. Na ovom susretu očekuje se nekoliko tisuća mladih iz cijele naše nadbiskupije, koji će molitvom, pjesmom i hodom  slaviti Isusa koji je za sve nas trpio i nosio teški križ. Svi mladi iz naše župe koji su se prijavili neka u subotu u  7.30 sati čekaju pred rokovačkom crkvom odakle autobus polazi. Potrebno je da se mladi lagano obuku, obuju ugodnu obuću i sa sobom ponesu malo hrane i pića da mogu okrijepiti. Povratak je iza 20.00 sati.

ČITANJE MUKE NA CVJETNICU

Uskoro se bliži Cvjetnica kojom će započeti veliki tjedan. Prema starom običaju na Cvjetnicu se pjava i čita Muka Gospodina našega Isusa Krista. Pozivamo mlade i odrasle koji lijepo čitaju i žele se uključiti u čitanje Muke, na jednoj od Misa, da se prijave u sakristiji.

TRAŽIMO APOSTOLE ZA "PRANJE NOGU"

Polako se približavamo najsvetijem tjednu u cijeloj godini. To je Veliki tjedan kada mi kršćani s posebnom pažnjom slavimo sveto Trodnevlje -V. četvrtak, V. petak i Veliku subotu. Na Veliki četvrtak Isus je s apostolima slavio posljednju večeru i oprao im je noge. Zato i mi na taj dan ponavljano ovu gestu poniznosti i služenja. Stoga pozivamo 12 muškaraca koji bi na taj dan željeli biti Isusovi apostoli da se prijave župniku. Ova čast nije rezervirana samo za "izabrane", nego za sve dobre i pobožne muževe i mladiće.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

Svi koji želite dati svoj novčani dar za kupovinu  cvijeća i ukrasa kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob i naše crkve za Uskrs možete to učiniti kod naših zvonara. Zahvaljujemo svima koji ste to već učinili!


Danas je 3. korizmena nedjelja. Prema odluci naših biskupa sva milostinja današnje nedjelje ide za pomoć Crkvi i ljudima u susjednoj Bosni i Hercegovini.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO - BLAGOVIJEST

Nedjelja:          4. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Ponedjeljak u 18.30:

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            6.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            8. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO - BLAGOVIJEST

U ponedjeljak Crkva slavi Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo. To je katolička svetkovina u spomen na događaj, kada je arkanđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji, da će začeti Isusa po Duhu Svetom. Blagovijest se slavi 25. ožujka, točno 9 mjeseci prije Božića. Blagdanska sv. Misa će biti u Rokovcima u 18.30 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Naša  nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Križni put će se organizirati u subotu, 06. travnja krenut će iz mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda sve do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći. Mladi koji su se prijavilili idu organiziranim prijevozom toga juta u 7.30 sati i vraćaju se navečer oko 20 sati.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula i je i sahranjena naša župljanka:

JOSIPA BILIĆ iz Rokovaca, St. Radića 107

USKRSNA ISPOVIJED BOLESNIKA

U četvrtak i petak svećenik će obići i posjetiti sve bolesnike, tj. stare i nemoćne osobe iz naših župa za uskrsnu ispovijed i pričest. U črtvrtak su na redu Rokovci, a u petak Andrijaševci. Pohod bolesnicima započinje od 10.00 sati pa dok bude trebalo toga dana. Sve bolesnika molimo za veliko strpljenje.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

U našoj župi je običaj da se u vrijeme korizme prikupljaju prilozi za cvijeće i ukrase kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob. Svi koji želite dati svoj prilog za cvijeće i uređenje crkve možete to učiniti kod naših zvonara. Zahvaljujemo svima koji imate osjećaj da trebate dati svoj doprinos.

DAROVATELJI ZA CRKVU

SOLGA ANA, Andrijaševci    200 kn

 

SVIM DAROVATELJIMA OD HVALA! OSTALIMA POZIV I POTICAJ!