Župne obavijesti


Danas je 9. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:                        Sv. Bonifacije, b. i mč.

Petak:              PRESVETO SRCE ISUSOVO

Subota:                        Bezgrješno Srce Marijino

Nedjelja:          10. nedjelja kroz godinu

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Utorak        u  18.30:   + Manda i Marija Mujan        

Srijeda        u 18.30:    +Martin Bičanić

Četvrtak      u 18.30:   + Roza i Martin Božić

Petak          u 18.30:    + iz ob. Marković i Jurčević

Subota        u 08.00:     + iz ob. Mate Božić i + Tomislav Markić

NEDJELJA u 09.00:   + Dragica Filipčić

                     u 11.00:    + Zvonko Jakab

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA

NEDJELJA  u  18.30: ZA ŽUPLJANE

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

SVETKOVINA PRESVETOG SRCA ISUSOVA

U petak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Ovo je vrlo lijepi blagdan koji nas podsjeća na istinu da nam je u cijelom Isusovom životu, a posebno u njegovoj  muci, smrti i uskrsnući objavljena i darovana ljubav Božja.

Ovaj blagdan svečano ćemo proslaviti na svetoj Misi u Andrijaševcima u 18.30 sati. U našoj župi ima dosta štovatelja Presvetog Srca Isusova pa svima njima čestitamo njihov dan.

GODIŠNJE KLANJANJE U ANDRIJAŠEVCIMA

U nedjelju poslije Srca Isusova u našim Andrijaševcima  je godišnje euharistijsko klanjenje. Toga dana u Andrijaševcima su svete Mise prijepodne pa ćemo Presveti Oltarski Sakrament izložiti između jutarnje i podnevne svete Mise. Svi koji dođete na misu u 9 sati moći ćete iza Mise ostati u molitvi i sabranosti, a vi koji dolazite na Misu u 11 sati moći ćete doći ranije i odvojiti malo vremena za osobnu molitvu pred euharistijskim Isusom.

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu lipnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započet će prikupljanje zvonarine po kućama u našim  Rokovcima i Andrijaševcima kod svih vas koji im do sada niste osobno dali njihovu nagradu. Zvonarinu im možete donijeti i u crkvu prilikom dolaska na nedjeljnu svetu Misu. Ovim putem zahvaljujemo našim zvonarima na njihovoj službi koju obavljaju vrlo odgovorno i savjesno, kao i svima vama koji svojim prilozima pomažete redovito funkcioniranje naše župe.

DAROVATELJI       

BILIĆ MILKA, Rokovci                     100 kn

NIKOLIĆ MARIJA, Rokovci     125 kn

JEDNA OSOBA, Rokovci                  100 kn


 

Molimo prvopričesnike za preuzmu svoje fotografije u sakristiji ili uredu! POZIVAMO I KRIZMANIKE KOJI JOŠ NISU PREUZELI FOTOGRAFIJE SA KRIZME DA TO UČINE ŠTO PRIJE!Danas Crkva proslavlja svetkovinu Presvetog Trojstva, prvu, temeljnu i najvažniju istinu vjere koja glasi Jedan je Bog, a tri božanske osobe, Otac, Sin, i Duh Sveti.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:                        Sv. Euzebije, b. i Polion, lektor, mč.

Četvrtak:         TIJELOVO

Petak:              Prvi Petak u lipnju, Sv. Justin, mč

Nedjelja:          9. nedjelja kroz godinu

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:   + iz ob. Vida Bilić

Srijeda        u 18.30:    + Križan Rajčić

Četvrtak      u 09.00:   + August i Josip Bilić

Petak          u 18.30:    + Ljuba, Božica i Zvonko Draženović

Subota        u 08.00:      + Marica Smolčić

NEDJELJA u 09.00:   + Marija, Filip i Zvonko Luketić

                     u 11.00:    ZA ŽUPLJANE

 MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

Četvrtak     u 18.00:    ZA ŽUPLJANE

NEDJELJA  u  18.30: + iz ob. Nestić i Jančić

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

U idućem tjednu završavamo s redovitom župnom katehezom za tekuću vjeronaučnu godinu. Zahvaljujemo svoj djeci i mladima koji su dolazili na župni vjeronauk i na taj način upoznavali svoju vjeru. Sa župnim susretima ponovno započinjemo na jesen.

SVETKOVINA TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA

U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. To je zapovjedani blagdan što znači da je toga dana obavezno sudjelovati na sv. Misi. Sv. Mise će biti u 9.00 u Rokovcima i u 18.00 u Andrijaševcima. Tijelovo ili Brašančevo je blagdan koji je posebno poznat po tzv. tijelovskim procesijama. Tako ćemo i mi, ukoliko ne bude padala kiša, poći u tijelovski procesiju. Ove godine ići ćemo dijelom ulice Ante Starčevića. Običaj je da se naprave četiri postaje na kojima ćemo moliti, pa pozivamo vjernike koji živite u ovom kraju da se dogovorite i  na četiri mjesta postavite četiri postaje. Posebno mjesto u tijelovskoj procesiji imaju naši prvopričesnici koji se toga dana trebaju obući u haljinice i sa sobom ponijeti košarice s laticama cvijeća. Tijelovo je jedinstven dan kada možemo javno izvan crkve posvjedočiti svoju vjeru i zato se uključimo svi i pokažimo da smo vjernici katolici. Bilo bi lijepo kada bi se netko spremio i u narodnu nošnju.

PRVI PETAK U LIPNJU

U petak je Prvi petak u lipnju, dan kada obavljamo pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Od 17.30 sati u crkvi u Rokovcima bit će prilika za sv. Ispovijed. U 18.30 sati je sveta Misa, a nakom Mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramnetom.

DEKANATSKI SUSRET MINISTRANATA

U subotu 02. lipnja u Tordincima će se održati Dekanatski susret ministranata. Pozivamo sve ministrante i ministrantice iz naših župa da pođu na ovaj susret i provedu jedan dan u molitvi, igri i druženju sa svojim prijateljima iz svih župa Vinkovačkog dekanata. Ovim izletom želimo zahvaliti našoj djeci koja pomažu svećeniku kao vjerni služitelji oltara.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u subotu 02. lipnja 2018. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u  18.30 sati kršćansku ženidbu će sklopiti IVAN DOŠEN iz Andrijaševaca, Vl. Nazora 40 i INES KRZNARIĆ  iz Andrijaševaca, A. Šenoe 1. Molimo za naše mladence!

POTPIŠIMO ZA OTKAZIVANJE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Pozivamo sve koji još niste da dadnete svoj potpis za otkazivanje tzv. Istanbulske konvencije koju je nedavno ratificirao Hrvatski sabor. Ta konvencija pod izlikom navodne borbe ptotiv nasilja unosi u zakonodavstvo opasnu  rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo. I hrvatski  biskupi su se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Potičemo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zajedno zaštitimo našu kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti!

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

LANA KLISKA, kći Dine i Marijete Kliska iz Andrijaševaca

DAROVATELJI       NENAD SABADOŠ, Andrijaševci            100 kn


Danas Crkva proslavlja svetkovinu Duhova. Ovom svetkovinom i današnjim danom završava uskrsno vrijeme koje je trajalo 50 dana i ponovno započinje obično liturgijsko razdoblje. U našoj župi danas je slavlje Prve Svete Pričesti. Po prvi puta euharistijskom stolu pristupit će 52 dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca.

·           SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    BDM Majka Crkve

Utorak:                        Sv. Rita, red

Petak:              Sv. Grgur VII., p.

Subota:                        Sv. Filip Neri, prez.

Nedjelja:          PRESVETO TROJSTVO

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Utorak        u  18.30:   + iz ob. Tonković i Krznarić

Srijeda        u 18.30:    + Ivica Bičanić

Četvrtak      u 18.30:   + iz ob. Lošonc i Hosu

Petak          u 18.30:    + Josip Kopić

Subota        u 08.00:      + iz ob. Nedić

NEDJELJA u 09.00:   + Zvonko Luketić

                     u 11.00:    ZA ŽUPLJANE

 MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA  u  18.30: + Karlo i Ana Bičanić

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak

            1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak 20.00 sati

            6. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            8. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA

Iduće nedjelja Crkva slavi svetkovinu Presvetog Trojstva. Presveto Trojstvo je prva i najvažnija istina naše kršćanke vjere koja ispovijeda da je Bog jedan, a tri su Božanske osobe; Otac, Sin i Duh Sveti. Ovu istinu vjere objavljena je u Svetom Pismu, i mi smo dužni u tu istinu vjerovati i živjeti.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Kroz cijeli mjesac svibanj u župi se održavaju  svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati moli se krunica i litanije u čast BDM.

REFERENDUMSKA INICIJATIVA ZA OTKAZIVANJE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Kao što vjerojatno znate, Hrvatski sabor je ratificirao Istanbulsku konvenciju, s objašnjenjem da žele zaštititi žene od nasilja. Neke europske zemlje su tu konvenciju ratificirale prije više godina, no nasilje se u njima nije smanjilo. No, ta konvencija odvaja spol od roda, odnosno donosi opasnu rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo. I Hrvatska biskupska konferencija se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Građanska inicijativa "Istina o istanbulskoj" pokrenula je referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije. Potrebno je prikupiti 380.000 potpisa u cijeloj Hrvatskoj kako bi se raspisao referendum na kojem bi građani mogli otkazati Istanbulsku konvenciju.

Pozivamo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zajedno zaštitimo hrvatsku kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti!

·         KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

LUKA OSREDEČKI, sin Danijela i Ivane Osredečki iz Rokovaca

·         DAROVATELJI            

ANDRIN STEVO, Andrijaševci                     130 kn

ZUBAK ZORAN, Rokovci                            100 kn

BIČANIĆ JOSIP, Rokovci                              100 kn

KOMAREC ANDRIJA, Rokovci                   100 kn

ŠTEFANAC SILVIJA, Andrijaševci               80 kn

DAROVATELJIMA OD SRCA HVALA! OSTALIMA POZIV I POTICAJ!

****************

MOLIMO KRIZMANIKE DA PODIGNU SVOJE  FOTOGRAFIJE S KRIZME U ŽUPNOM UREDU!


Danas je sedma uskrsna ili vazmena nedjelja.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Matija, ap.

Srijeda:                        Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.

Petak:              Sv. Ivan I., p. i mč.

Nedjelja:          DUHOVI  - PEDESETNICA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:   + Anica Neferanović  i + Ante Jančić

Srijeda        u 18.30:    + iz ob. Delić i +  ob. Jukić

Četvrtak      u 18.30:   + iz ob. Lončarević  i+  ob. Cindrić

Petak          u 18.30:    + Stjepan i Ruža Zetaković

Subota        u 08.00:      + iz ob. Nestić i + iz ob. Jančić

NEDJELJA u 09.00:   + Marija Marinčić

                     u 11.00:     ZA ŽUPLJANE (Prva Pričest)

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u  18.30: + Milka i Mladen Lončar

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            5. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            7. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

DUHOVI  ILI PEDESETNICA

Iduće nedjelje Crkva slavi posljednju svetkovinu u uskrsnom vremenu, svetkovinu Duhova. Toga dana sjećamo se događaja kada je Isus 50. dan nakon uskrsnuća na svoje učenike poslalo najveći dar s neba - Duha Svetoga. Taj Duh Sveti je ispunio apostole i dao im snagu da u ovom svijetu svjedoče za uskrslog Gospodina. Na duhove je rođena Crkva i zato se taj blagdan uzima kao rođendan Crkve, a Crkva smo svi mi.

PRVA SVETA PRIČEST

 Na Duhove, u crkvi u Rokovcima, pod svetom Misom u 11.00 sati imat ćemo slavlje Prve Svete Pričesti. Po prvi puta euharistijskom stolu pristupit će 52 dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca. Molimo za ovu djecu i njihove obitelji.

PRVA SVETA ISPOVIJED

Naši prvopričesnici će svoju Prvu Svetu Ispovijed imati u srijedu nakon župne kateheze.

DUHOVNA PRIPRAVA ZA PRVU PRIČEST

U četvrtak i petak prije Prve Pričesti u crkvi u Rokovcima održat će se duhovna priprava za sve roditelje i prvopričesnike. Od 17.00 sati bit će  mogućnost za sakrament Pomirenja, a u 18.30 sveta Misa s prigodnim programom u kojem će sudjelovati naši prvopričesnici i njihovi roditelji. Stoga pozivamo sve roditelje da se odazovu.

PROBA ZA PRVU PRIČEST

Zajednička generalna proba za sve prvopričesnike održat će se u subotu, a o vremenu održavanja bit će na vrijeme obaviješteni.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Kroz cijeli mjesac svibanj u župi se održavaju  svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati moli se krunica i litanije u čast BDM.

LJETOVANJE U MODRAVAMA

Studentski katolički centar (SKAC) u ljetnim mjesecima pruža mogućnost ljetovanja mladima u duhovno rekreacijskom kampu u Modravama. Već više godina u ovome kampu mladi kroz zajednički život, rad, molitvu i zabavu bolje upoznaju Krista i kršćanske vrijednosti. Ukoliko ima zainteresiranih mladih za ovakav način ljetovanja, na internetkim stranicama SKAC-a ili na promotivnim letcima u našim sakristijama, možete saznati više o samom kampu Modrave i terminima koji su ponuđeni, kao i o načinu prijave.

DAROVATELJI            

LEVAKOVIĆ ANTUN, Rokovci                   50 kn

UREMOVIĆ JOSO, Rokovci                         100 kn

JOSIPOVIĆ MLADEN, Rokovci                    150 kn

 

·         REFERENDUMSKA INICIJATIVA ZA OTKAZIVANJE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Kao što vjerojatno znate, Hrvatski sabor je ratificirao Istanbulsku konvenciju, s objašnjenjem da žele zaštititi žene od nasilja. Neke europske zemlje su tu konvenciju ratificirale prije više godina, no nasilje se u njima nije smanjilo. No, ta konvencija odvaja spol od roda, odnosno donosi opasnu rodnu ideologiju koja je nespojiva s kršćanskim poimanjem čovjeka, braka i obitelji. U javnosti se posljednjih mjeseci mnogo o tome govorilo. I Hrvatska biskupska konferencija se u nekoliko navrata očitovala o štetnosti tog dokumenta. Građanska inicijativa "Istina o istanbulskoj" pokrenula je referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije. Potrebno je prikupiti 380.000 potpisa u cijeloj Hrvatskoj kako bi se raspisao referendum na kojem bi građani mogli otkazati Istanbulsku konvenciju. Pozivamo vas da ispred crkve potpišete Zahtjev za pokretanje referenduma i da tako zajedno zaštitimo hrvatsku kulturu, tradiciju i kršćanske vrijednosti!

 

MOLIMO KRIZMANIKE DA PODIGNU SVOJE  FOTOGRAFIJE SA KRIZME U ŽUPNOM UREDU!


Danas je šesta uskrsna ili vazmena nedjelja.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Četvrtak:         UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Subota:                        Sv. Leopold Bogdan Mandić, prez.

Nedjelja:          7. vazmena nedjelja

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Utorak        u  18.30:   + Katica, Milan i Stjepan Popović

Srijeda        u 18.30:    + Franjo i Matija Galović

Četvrtak      u 18.30:   + Mladen Lončar

Petak          U 18.30:   + iz ob. Eve Orešković i + iz ob. Terezije Vasiljević

Subota        u 08.00:      + Marko i Marija Jemrić i + Stjepan Lučko

NEDJELJA u 09.00:     + Josip Uremović

                     u 11.00:     ZA ŽUPLJANE i + Ana Vrabčević

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA  u  18.30:  + Evica Jurčević i Jelka Kraljić

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

       MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak

       PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

       4. RAZREDI u srijedu u 14.00 sati

       6. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

       8. RAZREDI u četvrtak  u 15.00 sati

       1. RAZREDI OSNOVE ŠKOLE u subotu u 09.00

       2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 10.00 sati.

UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Svake godine četrdeseti dan nakon Uskrsa slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinovog kada se prisjećamo Isusovog odlaska u Nebo. Ovaj blagdan svečano ćemo proslavit u četvrtak na svetoj Misi u Andrijaševcima u 18.30 sati.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Kroz cijeli mjesac svibanj u župi obavljati svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati molit ćemo krunicu i litanije u čast BDM.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak  11.  svibnja 2018. u Hrvatskoj Katoličkoj Zajednici u Goppingenu kršćansku ženidbu će sklopiti DANIJEL OSREDEČKI  iz Eisllingena (Rokovci, J.  Ivakića 29) i  IVANA SMOLČIĆ iz Eislingena (Rokovci, Plavi Jadran 30).

- u subotu  12.  svibnja 2018. u župi u Starim Jankovcima kršćansku ženidbu će sklopiti IVAN LOŠONC  iz Rokovaca, Bosutska 43 i  MARIJA KNEŽEVIĆ iz Novih Jankovaca, Varadinska 41. Molimo za naše mladence!

NAŠI POKOJNI

U prošlom tjednu preminula je naša župljanka ANA VRABČEVIĆ iz Rokovaca iz ulice Stjepana Radića i pokopana je u četvrtak u Antinu. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

·         PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i  dadnete im osobno. Na taj način možete im olakšati da ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da vam dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

·         DAROVATELJI            

BIČANIĆ ANA, Rokovci                               200 kn

ŠEBALJ STJEPAN, Rokovci                          100 kn

RAJKOVIĆ ANE, Andrijaševci                                 100 kn

CVITKOVIĆ MILKA, Andrijaševci               100 kn

ŠTEFANAC KATICA, Andrijaševci              50 kn

IVAKOVIĆ KRISTA, Rokovci                                  50 kn

KRIZMANICI U ŽUPNOM UREDU MOŽETE PREUZETI SVOJE FOTOGRAFIJE SA KRIZME


Danas je peta uskrsna ili vazmena nedjelja.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:           Sv. Josip Radnik

Srijeda:           Sv. Atanazije, b. i n.

Četvrtak:         Sv. Filip i Jakov, apostoli

Patak:              Prvi petak u svibnju

Nedjelja:         6. vazmena nedjelja

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA           

Utorak        u  18.30:  + Antun B

Srijeda        u 18.30:   + Milan Smolčić

Četvrtak      u 18.30:  + Filip Bičanić

Petak          *********************

Subota        u 08.00:      + iz ob. Ivana Rajčić i ob. Kate Marić

NEDJELJA u 09.00:     + Ankica i Nikola Štefanac

                     u 11.00:      ZA ŽUPLJANE i + Josip Đurin

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

Petak            u 18.00:   + Janja i Rudolf Tustanovski

NEDJELJA  u  18.30:             + Ankica Levaković

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi SRIJEDOM, ČETVRTKOM, I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati. U utorak na praznik rada ured ne radi.

·         ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak

PRVOPRIČESNICI u srijedu u 14.00 sati

5. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u četvrtak u 14.00 sati

7. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u četvrtak u 15.00 sati

SVETI JOSIP RADNIK

U utorak cijeli svijet slavi Međunarodni praznik rada, a mi u Crkvi proslavljamo također jednog radnika, a to je blagdan Sv. Josipa Radnika. Sv. Josipu u katoličkom kalendaru su posvećena dva blagdana; 19. ožujka i 01. svibnja. Ovaj blagdan i mi ćemo proslaviti svetom Misom u Rokovcima u 18.30.

 SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Mjesec svibanj koji uskoro započinje posvećen je  BD Mariji. Zato ćemo kroz cijeli svibanj u župi obavljati svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati molit ćemo krunicu i litanije u čast BDM. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

PRVI PETAK U  SVIBNJU

U petak je Prvi petak u svibnju, dan kada kršćani posebno časte Presveto Srce Isusovo. Od 17 sati u crkvi u Andrijaševcima će biti prilika za sv. Ispovijed. U 18.00 sati je sveta Misa pod kojom će biti vjenčanje. Euharistijsko klanjanje neće biti u petak nego u četvrtak nakon večernje sv. Mise.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u petak 04.  svibnja 2018. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima pod sv. Misom u  18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti NIKOLA JERKIĆ, iz Vinkovačkog Novog Sela, Dren 21 i MARIJA SMOLČIĆ iz Andrijaševaca, Matije Gupca 83

·         UPIS SVETIH MISA

Idući tjedan  započinjemo s upisom misnih nakana za drugu polovicu ove godine (od srpnja do prosinca). Svete Mise možete upisati u župnom uredu u srijedu, četvrtak i petak prijepodne od 9-11 sati.

·         KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

KREŠIMIR SORČIK, sin Franje i Mirte Sorčik iz Andrijašavaca

MATEA OBRADOVIĆ, kći Tomislava i Martine Obradović iz  Andr.

RAFAEL ĆORIĆ, sin Marka i Mirele Ćorić iz Rokovaca

·         DAROVATELJI            Jedna osoba - 100 kn


Danas je četvrta uskrsna ili vazmena nedjelja. Današnja nedjelja naziva se još nedjelja Dobrog Pastira i u cijelom katoličkom svijetu obilježava se svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. U našoj župi danas je slavlje Krizme, jer će 46 mladih primiti ovaj sveti sakrament.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Juraj, mč.

Srijeda:           Sv. Marko, evanđelist

Petak:              Bl. Ozana Kotorska, dj.

Nedjelja:         5. vazmena nedjelja

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA           

Utorak        u  18.30:  + iz ob. Majer Jure i Julke

Srijeda        u 18.30:   + Marko Lozić

Četvrtak      u 18.30:  + Petar Vukosavić i + Janja Levaković

Petak           u  18.30:     + Damir Keri

Subota        u 08.00:      + iz ob. Bajić i ob. Bičanić

NEDJELJA u 09.00:     + Milka i Josip Jurković

                     u 11.00:      ZA ŽUPLJANE

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA  u  18.30:              + iz ob. Turkalj i ob. Rakocija

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

·         ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak

1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati  

PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

MARKOVO I BLAGOSLOV USJEVA

U srijedu Crkva slavi blagdan sv. Marka, evanđeliste. Toga dana je običaj  moliti i zazivati Božji blagoslov na sve naše usjeve,  njive i polja, kako bi sve ono posijano urodilo i donijelo svoj plod. Blagdansku sv. Misu slavit ćemo u 18.30 u crkvi u Andrijaševcima, a na kraju ćemo imati molitvu i blagoslov za polja i usjeve.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u subotu 28.  travnja 2018. u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Županji kršćansku ženidbu će sklopiti GORAN RAC iz Andrijaševaca, Nikole Tesle 13 i KRISTINA VUKOJEVIĆ iz Županje, Petra Preradovića 10.

NAŠI POKOJNI

U prošlom tjednu umrli su naši župljani:

ILONA ANTOLOVIĆ iz Andrijaševaca, Nikole Tesle 78 i

STJEPAN BOŽIĆ iz Andrijaševaca, Poljska 33, koji je tragično nastradao. Pokoj vječni daruj im Gospodine!

DAROVATELJI

DEKANIĆ ANITA, Rokovci                       200 kn

BABIĆ NIKOLA, Rokovci            200 kn


Danas je treća vazmena ili uskrsna nedjelja. Iduće nedjelje u našoj župi biti će slavlje sv. Krizme.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Nedjelja:         4. VAZMENA NEDJELJA - Nedjelja Dobrog Pastira

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA           

Utorak        u  18.30:  + Juraj Turkalj

Srijeda        u 18.30:   + Mato Bičanić i + Josip Božić

Četvrtak      u 18.30:    + Ana i Stjepan Luketić

Petak           u  18.30:     + iz ob. Terezije i Marka Pavličić

Subota        u 08.00:       + Marko i Marija Jemrić i + čs. Lucija Bičanić

NEDJELJA u 08.00:     + Josip Komarec i + iz ob. Marka Bešlić

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u 11.00:     ZA ŽUPLJANE (KRIZMA)

                    u 18.30:       + Đuro Šuran

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak u 19.30 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

Svu ostalu djecu i mlade pozivamo na trodnevnicu koja će biti u srijedu, četvrtak i petak u 18.30.

SLAVLJE KRIZME U NAŠOJ ŽUPI

Iduće nedjelje u našoj župi bit će slavlje sv. Krizme, tj. podjela sv. Potvrde našim mladima koji su se pripremali i ispunili sve uvjete koje crkva traži za ovaj sakramenat. Krizmanika iz Rokovaca i Andrijaševaca ukupno ima 46, a krizmu će im podijeliti Mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko osječke nadbiskupije. Nadamo se lijepom i sunčanom vremenu i zato slavlje Krizme planiramo održati na vanjskom oltaru i dvorištu crkve  u Anrijaševcima u 11.00 sati. U slučaju lošeg vremana slavlje će biti u crkvi u Rokovcima u 11.00 sati.

DUHOVNA OBNOVA UOČI KRIZME

U srijedu, četvrtak i petak u našoj župi će biti trodnevna duhovna obnova uoči krizme koju će nam predvoditi vlč. Krešimir Šaf, župni vikar iz Ivankova. Na ovoj obnovi dužni su sudjelovati svi krizmanici, roditelji i kumovi, a na nju pozivamo u velikom broju i sve ostale župljene.

SVETA ISPOVIJED ZA KRIZMU

Za vrijeme trodnevnice bit će mogućnost za ispovijed ovim rasporedom:

Srijeda u 17.00 sati - KRIZMANICI

Četvrtak u 17.00 sati - RODITELJI

Petak u 17.00 sati - KUMOVI I OSTALI

ISPIT ZA KRIZMANIKE

Prije krizme svi kandidati trebaju pristupiti provjeri na kojoj će pokazati koliko su spremni i koliko poznaju svoju katoličku vjeru. Susret krizmanika s biskupovim izaslanikom održat će se u srijedu u 20.00  sati u dvorani u Rokovcima. Pozivamo sve krizmanike da se ovih dana  uozbilje i dobro pripreme ovaj susret.

DAROVATELJI

IVAN I MONIKA PAŽIN, Andrijaševci                100 Eura


Danas je druga vazmena ili uskrsna nedjelja. U liturgijskom smislu mi se nalazimo u uskrsnom vremenu koje traje 50 dana nakon Uskrsa sve do svetkovine Duhova. Današnja druga vazmena nedjelja naziva se još  Nedjelja Božjeg milosrđa.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Naviještenje Gospodinovo - BLAGOVIJEST

Srijeda:           Sv. Stanislav, b. i n.

Petak:              Sv. Martin, p. i mč.

Nedjelja:         3. VAZMENA NEDJELJA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA           

Ponedjeljak u 08.00:   + Filip Bičanić

Utorak        u  18.30:  + iz ob. Grahovac

Srijeda        u 18.30:   + Domić Stjepan i + iz obitelji

Četvrtak      u 18.30:    Za duše u čistilištu

Petak           u  18.30:     + Ante Luketić

Subota        u 08.00:       + Mijo, Ankica, Ivan i Stjepan Belanji

NEDJELJA u 09.00:     + Pavo Posavčić

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE i + Nikola i Marija Pfaff

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      + Ivan i Mara Špehar

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak u 19.30 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

            4. RAZREDI u srijedu u 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            6. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            8. RAZREDI u četvrtak  u 15.00 sati

            1. RAZREDI OSNOVE ŠKOLE u subotu u 09.00

            2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 10.00 sati.

NAŠI POKOJNI

U prošlom tjednu umrli su i pokopani naši župljani:

MARIJA KRZNARIĆ iz Andrijaševaca i IVAN JAKŠIĆ iz Andrijaševaca.Pokoj vječni daruj im Gospodine!

 KRŠTENJA

Danas će sveto krštenje će primiti:

ENA GLOŽIĆ, kći Tomislava i Kristine Gložić iz Andrijaševaca

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

            - u subotu 14.  travnja 2018. u 18.30 sati u crkvi Sv. Andrije apostola u Andrijaševcima kršćansku ženidbu će sklopiti DANIJEL KESER iz Andrijaševaca, Kolodvorska 95 i  KOSJENKA RAJKOVIĆ iz Andrijaševaca, Kolodvorska 60.

            - u subotu 14.  travnja 2018. u 19.00 sati crkvi Sv. Andrije apostola u Andrijaševcima kršćansku ženidbu će sklopiti VINKO ZIRDUM iz Cerne i  BLANKA SMOLČIĆ iz Andrijaševaca, Kolodvorska 102. Molimo za naše mladence!

·         DAROVATELJI

BOSNIĆ TOMISLAV, Rokovci                  100 kn

OBITELJ HLIŠĆ, Rokovci                          300 kn

LEVAKOVIĆ TOMISLAV, Rokovci         100 CHF

 

DAROVATELJIMA OD SRCA HVALA. OSTALIMA POZIV I POTICAJ!


Danas je svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. Najveći i najstariji kršćanski blagdan. SVIM VJERNICIMA NEKA JE SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Vazmeni ponedjeljak

Nedjelja:         2. Vazm. nedj. – NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA

Uskrsni ponedj. u  09.00:       + Marija Krznarić

                           u 11.00:       + Vilmoš i Kata Lošonc

Uskrsna subota  u 08.00:        + Ivica Hodak

NEDJELJA        09.00:          + iz ob. Rukavina i Potlimbrzović

                           u 11.00:        ZA SVE ŽUPLJANE

            MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         + Antun Mihaljković

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi samo  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM ured ne radi.

DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU

Iduće nedjelje slavimo drugu vazmenu nedjelju koja se još naziva Nedjelja Božjeg milosrđa. Svaki dan u 15.00 sati u Rokovcima će se moliti pobožnost Milosrdnom Isusu.

ZAHVALA ZA VELIKI TJEDAN

Na koncu Velikoga tjedna i ovih velikih dana želim zahvaliti svima Vama koji ste  u jako lijepom broju sudjelovali kod obreda Vazmenog trodnevlja. Hvala pjevačima i sviračima, čitačima, članovima KUD-a, apostolima na Veliki četvrtak, ministrantima i zvonarima. Hvala svima vama koji ste svojim darom doprinijeli da se naše crkve mogu ovako svečano i lijepo ukrasiti. Hvala svima vama koji ste u korizmi  dali  svoj dar u novcu ili naravi za potrebe siromašnim. Zahvaljujemo i onima koju su te darove sortirali i odnijeli potrebnima. Neka nam sva dobra djela koja smo učinili Gospodin blagoslovi i uzvrati!

NAŠI POKOJNI

U prošlom tjednu umrle su naše župljanke:

ANICA DASOVIĆ IZ Rokovaca i MARIJA KRZNARIĆ iz Rokovaca.

Pokoj vječni daruj im Gospodine! I svjetlost vječna neka im svjetli!

 KRŠTENJA

Na uskrsni ponedjeljak sveto krštenje će primiti:

LUKA HLIŠĆ, sin Vladimira i Ivane Hlišć iz Rokovaca

DORA POPIĆ, kći Zorana i i Katarine Popić iz Rokovaca

DAROVATELJI

OSREČKI DOMINIK, Rokovci                  150 kn

ŠKAREC DARKO, Andrijaševci                250 kn

LEVAKOVIĆ TOMISLAV, Rokovci         100 CHF

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- U subotu 07.  travnja 2018. u crkvi Sv. Nikole biskupa u Vinkovcima kršćansku ženidbu će sklopiti EMIL HUSELJIĆ iz Andrijaševaca i ŽELJKA ŠARIĆ iz Vinkovaca. Molimo za naše mladence!

 

 

Župnik je idući tjedan odsutan i zamjenjuje ga svećenik iz Vinkovaca pater JOZO IVIĆ iz župe Vinka Pallottija. U slučaju sahrane ili nekog drugog hitnog razloga kontaktirajte ga na: Tel: 354-080 ili Mob: 091-521- 2536