Župne obavijesti

Danas je Cvjetnica, svetkovina kojom započinje Veliki tjedan, najsvetije vrijeme u liturgijskoj godini. Svi dani u idućem tjednu nose naziv veliki, čime se želi reći da su svi dani važni, međutim najvažnije je sveto trodnevlje: Vel. Četvrtak, Veliki Petak i Velika Subota, odnosno svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. U ovome tjednu od svakog kršćanina se očekuje velika pobožnost i ozbiljnost.

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA

V. Utorak        u  18.30:         + Milka i Franjo Vuček

V. Srijeda        u 18.30:          + Matija Levaković

USKRS        u 11.00:                         ZA SVE ŽUPLJANE

                     u 18.30:              + Marijan i Darko Kovač

            MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

V. Četvrtak  u 18.30:            MISA VEČERE GOSPODNJE (+ iz ob. Jurčević)

V. Petak       u 18.00:             OBREDI MUKE GOSPODNJE

V.Subota      u 20.00:             VAZMENO BDIJENJE (+ Stanko i Kata Maslać)

USKRS         u 07.30:                        + Lucija Renić

     VELIKI ČETVRTAK

Veliki Četvrtak je prvi dan svetog trodnevlja. Toga dana Isus je sa svojim učenicima u Jeruzalemu slavio posljednju večeru i ustanovio sakramente Euharistije i Svećeničkog reda te nam dao zapovijed ljubavi. Svečana Misa Večere Gospodnje će biti u 18.30 u Andrijaševcima. Pod tom Misom bit će obred "pranja nogu", jer je te večeri Isus apostolima oprao noge. Nakon Mise održat će se i tzv. Gecemanska ura.

Na V. Četvrtak pa do subote navečer gase se crkvena zvona. Ukoliko u te dane netko umre nema zvonjave zvona.

VELIKI PETAK

Za nas kršćane Veliki Petak je dan najveće tuge, ozbiljnosti i skrušenosti. To je dan Kristove muke i smrti na križu. Zapovijedani i strogi post i nemrs. Pokušajmo toga dana doista postiti i uzdržavati se od bilo kakvih užitaka. Postiti znači uzeti hrane tek toliko da izdržimo dan. Postiti se može i od Tv- a, glazbe, alkohola, interneta i mobitela. U Andrijaševcima u 18.00 sati započinju OBREDI MUKE GOSPODNJE.

Na Veliki Petak točno u 15.00 sati u vrijeme kada je Isus na križu umro imat ćemo pobožnost križnog puta uz vanjske postaje u Andrijaševcima. Ako netko u to vrijeme želi započeti molitvenu devetnicu u čast Milosrdnom Isusu može u toj pobožnosti sudjelovati u crkvi.

VELIKA SUBOTA

Velika Subota je treći dan vazmenog trodnevlja. Toga dana Crkva šuti i moli i oplakuje mrtvog Isusa u grobu. Od 09.00 sati naša crkva u Andrijaševcima će biti otvorena da svatko tko želi može u tišini moli kod Isusovog groba. Na ovu molitvu su se posebno obvezale obitelji  koje su se prijavile za "stražu kod groba". U 20.00 sati u Andrijaševcima započinju OBREDI VAZMENOG BDIJENJA. Za ove obrede potrebno je da svaki vjernik u ruci drži svijeću. Zato, ponesimo svijeće!

USKRS

Uskrs je prvi i najveći kršćanski blagdan. To je blagdan pobjede života nad smrću i dobra nas zlom. Svete Mise na Uskrs biti će u 7.30 u Andrijaševcima, a u 11.00 i 18.30 u Rokovcima.

BLAGOSLOV USKRSNOG JELA

Uskrsni blagoslov jela će biti na V. Subotu poslijepodne u 17.00 sati u crkvi u Andrijaševcima i na Uskrs na jutarnjoj Misi u 07.30 u Andrijaševcima.

ŽUPNI URED

Župni ured radi  UTORKOM prijepodne od 09-11 sati i  SRIJEDOM poslijepodne od 16-18 sati.

PRILIKA ZA USKRSNU  ISPOVIJED

Posljednja prilika za svetu ispovijed će biti na Veliki Utorak i Veliku Srijedu prije večernje Mise u crkvi u Rokovcima.


Danas je 5. korizmena nedjelja koja se u narodu naziva Gluha nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    SV. JOSIP, zaručnik BDM

Nedjelja:          CVJETNICA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Ponedj.      u 18.00:     + Josip Božić

Utorak        u  18.30:   + iz ob. Buconjić i Perić

Srijeda        u 18.30:    + Predrag Majer

Četvrtak      u 18.30:   + Kata i Franjo Jemrić

Petak           u  18.30:              + Pero i Marica Ivaković

Subota        u   08.00:  + Darko i Marijan Kovač

NEDJELJA u 09.00:   + Josip Kopić

            MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA    u 11.00:                 ZA SVE ŽUPLJANE

                       u 18.30:               + Josip i Marija Turi

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM ured ne radi.

SVETKOVINA SVETOG JOSIPA

U ponedjeljak,  19. ožujka Crkva slavi svetkovinu Sv. Josipa, zaručnika BDM i zemaljskog poočima Isusa Krista. Sveti Josip je zaštitnik naše domovine i našeg naroda pa se njegov blagdan posvuda svečano slavi. Sveta Misa će biti u crkvi u Andrijaševcima u 18.00 sati.

VELIKA USKRSNA ISPOVIJED

U ponedjeljak na blagdan sv. Josipa u našoj župi će biti USKRSNA ISPOVIJED. Ispovijed započinje u našim crkvama PRIJEPODNE od 10.00 - 11.30 i POSLIJEPODNE od 15.30-17.30 . Dođimo i pomirimo se s Bogom! Sveta misa je navečer u 18.00 sati u Andrijaševcima.

CVJETNICA

Iduće nedjelje crkva slavi Cvjetnicu, blagdan kojim započinje Veliki tjedan. Sjećamo se događaja kada je Isus na magarcu ušao u Jeruzalem u kojem će podnijeti svoju muku i smrt gdje ga je narod dočekao s poklicima i palminim granama u ruci. Zato je na Cvjetnicu običaj da se blagoslivljaju grančice i s njima ide u procesiji. Glavna Misa bit će u Rokovcima u  11.00 sati koju ćemo  započeti ispred crkve, gdje ćemo pored velikog križa blagosloviti grančice, a onda ćemo u ophodu ući u  crkvu. Običaj je da se za mlaslinove grančice dadne skromni prilog koji je namjenjen za misije.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak u 19.30 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

PRIKUPLJANJE HRANE ZA SIROMAŠNE

U preostalim danima korizme u župi organiziramo karitativnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji u našoj sredini. Stoga vas pozivamo da sutra (na veliku ispovijed) ili jedan drugi dan u idućem tjednu kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti doneset  nešto od prehrambenih i hihijenskih proizvoda koje možemo ostaviti pred oltar. U velikom tjednu sve prikupljeno ćemo podijeliti siromašnim obiteljima u našoj župi.

PROBA ZA ČITAČE MUKE

Pozivamo sve čitače iz naše župe, kao i sve mlade koji su se prijavili, na zajedničku probu za čitanje Muke po ulogama na Cvjetnicu. Proba će se održati u utorak u 19.00 sati u župnoj dvorani u Rokovcima

STRAŽA UZ ISUSOV GROB

Pozivamo obitelji iz naše župe koje žele simbolično čuvati stražu kod Isusovog groba na Veliku subotu da se prijeve i upišu. Dajemo prednost obiteljima naših ovogodišnjih prvopričesnika i krizmenika, ali i ostalima koje žele. Bilo mi lijepo kada bi jedan sat (ili pola sata) dežurali i sa svojom obitelji proveli par trenutaka u molitvi uz Isusov grob.

DAROVATELJI

JEDNA OSOBA, Rokovci                              100 kn

PAŽIN MIRKO, Andrijaševci                         100 kn

KOVAČEVIĆ DAMIR, Andrijaševci             110 kn

ZAHVALJUJEMO SVIM DAROVATELJIMA KOJI SU DALI SVOJ PRILOG ZA CVIJEĆE ZA UREĐENJE CRKVE!


Danas je 4. korizmena nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Svi dani u idućem tjednu su obični korizmeni dani četvrtog tjedna korizme

Nedjelja:          5. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:      + iz ob. Čolaković

Srijeda        u 18.30:       + Petar Uremović

Četvrtak      u 18.30:       + Antun i Anica Kratofil

Petak           u  18.30:         + Martin  Kuzmanović i Manda Jemrić

Subota        u   08.00:    +  Vlado i Kata Majić

NEDJELJA u 09.00:        + Franjo i Marija Levaković

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE i + Gordana Rapčan

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:       + Josip Mujan

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi samo UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati.  SRIJEDOM i ČETVRTKOM ured ne radi.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak u 19.30 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            4. i 6.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            8. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Ove korizme  križni put ćemo obavljamo utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati.

 KRIŽNI PUT ZA MLADE

U subotu 17. ožujka Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme organizira veliki križni put za mlade koji će se održati na pod geslom "Evo Jaganjca Božjeg". Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijale župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Molimo sve mlade koji su se prijavili da budu spremni u subotu u 6 sati ujutro kad autobus dolazi pred crkvu u Rokovce. Našim hodočasnicima želimo puno Božjeg blagoslova i ugodno druženje u zajedništvu nekoliko tisuća mladih koji će se okupiti na ovaj križni put.

ČITANJE MUKE NA CVJETNICU

Uskoro se bliži Cvjetnica kojom će započeti veliki tjedan. Prema starom običaju na Cvjetnicu se pjava i čita Muka Gospodina našega Isusa Krista. Pozivamo mlade koji lijepo čitaju i žele se uključiti u čitanje Muke, na jednoj od Misa, da se prijave u sakristiji.

KRIŽNI PUT NA VELIKI PETAK I "STRAŽA" UZ ISUSOV GROB

I  ove godine na Veliki petak u večernjim satima imat ćemo križni put po ulicama naše župe! Od postaje do postaje predviđeno je da po jedna obitelj nosi križ! Voljeli bi kada bi to bile obitelji naših ovogodišnjih prvopričesnika. Stoga pozivamo  14 obitelji da se u idućem tjednu prijave u sakristiji ili župnom uredu za nošenje križa za Veliki Petak.

Jednako tako najavljujemo da će na Veliku Subotu  naša crkva biti otvorena cijeli dan pa pozivamo obitelji koje žele simbolično čuvati stražu kod Isusovog groba. Ova dežursta predviđamo samo na Veliku subotu preko cijelog dana, od jutarnjih do večernji sati i na njih pozivamo obitelji naših krizmenika i druge obitelji koje žele. Stoga Vas pozivamo da o tome tome razmislite i odvojite jedan sat vremena koji ćete provesti u molitvi i bdijenju uz Isusov grob.

USKRSNA ISPOVIJED BOLESNIKA

U utorak i srijedu svećenik će obići i posjetiti sve bolesnike, tj. stare i nemoćne osobe iz naše župe za uskrsnu ispovijed i pričest. U utorak su na redu Andrijaševci, a u srijedu Rokovci. Pohod bolesnicima započinje od 10.00 sati pa dok bude trebalo toga dana. Bolesnika ima puno pa nikome možemo reći u koje će točno vrijeme svećenik doći. Stoga gas sve molimo za veliko strpljenje.

DAROVATELJI

JEDNA OSOBA, Rokovci                              50 kn

RAJČIĆ ANICA, Rokovci                             100 kn

GRGIĆ ZDENKO, Rokovci                           200 kn

KLIŠANIĆ FRANJO, Rokovci                        200 kn


·         Danas je 3. korizmena nedjelja. Prema odluci naših biskupa sva milostinja današnje nedjelje ide za pomoć Crkvi i ljudima u susjednoj Bosni i Hercegovini.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Svi dani u idućem tjednu su obični korizmeni dani trećeg tjedna korizme

Nedjelja:         4. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Utorak        u  18.30:      + Miladin Jović

Srijeda        u 18.30:       + Franjo i Kata Hlišć

Četvrtak      u 18.30:       + Nikola Neralić

Petak           u  18.30:         + iz ob. Smolčić i Brundula

Subota        u   08.00:    + Josip Sevček

NEDJELJA u 09.00:        + Zvonimir Draženović

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:       + iz ob.  Lucić i Lopandić

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak u 19.30 sati

            1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            7. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            1. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 sati

            2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 10.00 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Križni put obavljamo utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati.

XIII. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIII. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Evo Jaganjca Božjeg". Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijale župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Održat će se u subotu, 17. ožujka 2018. Svi mladi koji bi željeli ići neka se prijave. Cijena puta je 20 kn po osobi. Još ima 15 slobodnih mjesta.

PRIJAVA BOLESNIKA ZA USKRSNU ISPOVIJED

Molimo vas da u idućem tjednu prijavite stare, bolesne i nemoćne osobe za uskrsnu ispovijed, kako bi im svećenik mogao doći kući. Bolesnike možete prijaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

DEVETNICA SVETOM JOSIPU

Za par dana, točnije 10  velječe započet ćemo molitvenu devetnicu u čast sv. Josipu čiji blagdan slavimo u ponedjeljak 19. ožujka. Na sam blagdan Sv. Josipa imat ćemo blagdansku svetu Misu. Toga dana u našoj župi bit će i velika uskrsna ispovijed.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Hrvatski Crveni križ organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će biti provedena u PONEDJELJAK, 05. OŽUJKA 2018. OD 17-19 SATI U PROSTORIJAMA OSNOVNE ŠKOLE ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI. Pozivamo što veći broj vjernika koji su dobrovoljni darovatelji krvi da se odazovu ovoj akciji.

ZAHVALA ZA HODOČAŠĆE U ZAGREB I KRAŠIĆ

Ječer je naša župa u zajedništvu s cijelom našom nadbiskupijom hodočastila u Krašić i Zagreb blaženom Alojziju Stepincu. Unatoč neizvjesnom  zimskom vremenu hodočašće je proteklo u najboljem redu i svi hodočasnici su se vratili obogaćeni i osnaženi  nezaboravnim duhovnim iskustvom  koje će se dugo pamtiti. Na zajedničkoj svetoj misi mi slavonci, srijemci i baranjci ispunili smo dupkom zagrebačku katedralu, čak mnogi u nju nisu ni stali. Kao župnik neizmjerno zahvaljujem svim hodočasnicima koji se nisu obeshrabrili i odustali nego su pošli na ovo hodočašće. Bilo nam je doista lijepo, a sav umor i napor brzo prođe, a ostaju samo pozitivne uspomene.

·         DAROVATELJI

IVKA MUJAN, Pl. Jadran 39 100 kn

Danas je 2. korizmena nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Petak:              Prvi Petak u ožujku

Nedjelja:          3. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:      + iz ob. Ileš

Srijeda        u 18.30:       + Stjepan Šuran

Četvrtak      u 18.30:       + Esad Muratović  i Ana Smolčić

Petak           u  18.30:      + Magdalena Karakaš

Subota        u Zagrebu    + iz ob. Majer Jure, Anke i Đure

NEDJELJA u 09.00:        + Petar i Petromila Pažin

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE  i + Radojka Perković

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:       + iz ob. Ivice Majer

TJEDAN SOLIDARNOSTI SA CRKVOM U BIH 

Cijeli idući tjedan obilježava tzv. tjedan solidarnosti sa Crkvom u susjednoj BIH. Naši biskupi nas pozivaju da molimo za hrvate i katolike u susjednoj zemlji kojih je tamo svake godine sve manje  i čiji je položaj svakim danom  sve teži . Milostinja koju budemo prikupljali iduće nedjelje ide kao pomoć Crkvi i ljudima u BiH, pa vas molimo da ubacite koju kunu više.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            MOLITVENA SKUPINA u ponedjeljak u 19.30 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            4. i 6.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            8. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Ove korizme  križni put ćemo obavljamo utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati.

DEKANATSKI SUSRET BRAČNIH PAROVA

U četvrtak, 01. ožujka u župi u Tordincima će se održati susret bračnih parova vinkovačkog dekanata. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave i pođu na ovaj lijepi susret. Posebno pozivamo mlade bračne parove, jer je tema vrlo aktualna "Roditeljsvo u suvremenim okolnostima"

HODOŠAŠĆE U KRAŠIĆ I ZAGREB

U subotu naša župa hodočasti u Krašić i Zagreb u čast našem blaženiku Alojziju Stepincu. Autobus dolazi ispred crkve u Rokovce u 6 sati ujutro pa molimo sve hodočasnike da dodju na vrijeme. Dobro se obucite, ponesite hranu i tekućinu, a najviše vjeru i dobro raspoloženje. Program hodočašča je slijedeći:

 1. Polazak  u Krašić gdje ćemo u prijepodnevnim satima posjetiti župnu crkvu i spomen-sobu u kojoj je blaženik preminuo. 2. Oko 12 sati krećemo u Zagreb u Katedralu gdje će u 15 sati biti zajednička Misa kod blaženikovog groba. Prije i poslije Mise bit će organiziran prigodni program. 3. Povratak kućama.

PRVI PETAK U OŽUJKU

U petak je Prvi Petak u ožujku, kada posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje svete mise u Rokovcima bit će prilika za svetu Ispovijed, a poslije svete mise euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskom Sakramentom.

XIII. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIII. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Evo Jaganjca Božjeg". Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijale župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Održat će se u subotu, 17. ožujka 2018. Svi mladi koji bi željeli ići neka se prijave. Cijena puta je 20 kn po osobi. Pola cijene autobusa plaćaju mladi, a polovicu sufinancira župa.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti MIJA KRZNARIĆ, kći Maria i Snježane Krznarić iz Rokovaca 

DAROVATELJI

MIŠKULIN ANKICA, Rokovci                     100 kn

IMREK DAMIR, Rokovci                              100 kn

MASLAĆ KATICA, Andrijaševci                              100 kn

 


DAROVATELJIMA OD SRCA HVALA. OSTALIMA POZIV I POTICAJ!

Danas je 1. korizmena nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Četvrtak:         KATEDRA SV. PETRA APOSTOLA

Nedjelja:         2. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA           

Utorak        u  18.30:     + iz ob. Zoje Božić

Srijeda        u 18.30:      + iz ob. Škarec i Pavlečić

Četvrtak      u 18.30:      + Jozo Grbavac

Petak           u  18.30:      + Marica i Franjo Rešić

Subota        u 08.00:        + Marica Smolčić

NEDJELJA u 09.00:      + Kata i Josip Lošonc

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      + iz ob. Vendl

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu u 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            7. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice. Svi odrasli župljani koji bi željeli aktivno sudjelovati u moljenju križnog puta neka se prijave u sakristiji.

SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U četvrtak u 19.30 u prostorima župnog doma održat će se 1. sjednica Župnog pastoralnog vijeća u ovoj godini. Zadaća ŽPV je  svojim radom i savjetom pomagati župniku u duhovnom i pastoralnom vođenju župe i  redovito sudjelovati u zajedničkim susretima. Stoga pozivamo sve vjećnike da se odazovu na ovaj susret

XIII. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIII. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Evo Jaganjca Božjeg". Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijale župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Održat će se u subotu, 17. ožujka 2018. Svi mladi koji bi željeli ići neka se prijave u sakristiju ili u župni ured.

·         SEMINAR ZA ČITAČE

U subotu 24. veljače u Đakovu u prostorima KBF-a održat se seminar za liturgijske čitače. Seminar traje u prijepodnevnim satima od 9-12 sati i na taj se semirar pozivaju svi župski čitači koji čitaju na našim liturgijskim slavljima. Ukoliko netko od naših čitača želi sudjelovati na ovam susretu neka se javi župniku za daljnje upute.

·         DAROVATELJI

MARIĆ VLADO, Rokovci              100 kn

BIČANIĆ RUŽA, Rokovci              100 kn

SERTIĆ MARIJA, Rokovci             100 kn

MAJHER ZVONKO, Andrijaš.       100 kn

MAJHER MARIJA, Andrijaš.          150 kn

DAROVATELJIMA OD SRCA HVALA. OSTALIMA POZIV I POTICAJ!

Danas je 6. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        PEPELNICA - ČISTA SRIJEDA

Nedjelja:          1. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:      + Franjo i Pavka Dodig

Srijeda        u 18.30:       + Ivan i Ante Čenčer

Četvrtak      u 18.30:       + Janja Albertović

Petak           u  18.30:      + iz ob. Kuzmanović

Subota        u 08.00:        + Đuro i Katica Marić

NEDJELJA u 09.00:        + iz ob. Nikolić

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:       + iz ob. Rudolfa Sabo i ob. Marka Delić

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            OSTALE RAZREDE pozivamo na sv. Misu na Pepelnicu

            4., 6. i 8. RAZREDI križni put u petak u 18.00 sati.

ČISTA SRIJEDA - PEPELNICA

U srijedu  započinje korizma s Čistom srijedom ili Pepelnicom. Korizma je kao što znamo 40-dnevno vrijeme molitve, posta i pokore u kojoj čistimo tijelo i dušu i pripremamo se za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Na pepelnicu u srijedu je strogi POST I NEMRS. Nemrs označava uzdržavanje od mesne hrane, a post znači konzumiranje hrane u manjoj količini nego obično, tek toliko da izdržimo taj dan. Propis posta obvezuje vjernike u dobi od 14-65 godina, a propis nemrsa se odnosi na sve.

Također nemojmo zaboraviti da Crkva zapovijeda i nemrs u svaki korizmeni petak. Na Pepelnicu je sveta Misa u  Rokovcima u 18.30 i na njoj ćemo imati obred posipanja pepelom u znak naše pokore i želje za obraćenjem.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice. Svi odrasli župljani koji bi željeli aktivno sudjelovati u moljenju križnog puta neka se prijave u sakristiji.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminuo je naš  župljanin IVAN KONJEVOD iz Andrijaševaca.

HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ I ZAGREB

Naša župa zajedno s cijelom Nadbiskupijem priprema se na hodočašće Bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagreb 03. ožujka 2018. Do sada se prijavilo oko 60  hodočasnika. Upise za hodocašće primamo još idući tjedan. Cijena puta po osobi je 120 kn. Vas koji ste se prijavili  pozivamo da uplatite spomenuti iznos.

DAROVATELJI

DEKANIĆ MARIJA, Andrijaševci                 50 kn

VRANJEŠEVIĆ IVO, Andrijaševci                50 kn

UDOVIČIĆ JASNA, Rokovci                        50 kn

KARLOVIĆ DRAGICA, Rokovci                  100 kn

MILOJKOVIĆ MARIJA, Andrijaševci                       100 kn

HODAK VINKO, Rokovci                            100 kn

DELIĆ LJUBICA, Andrijaševci                     125 kn

Danas je 5. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI  IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Agata, dj. i mč.

Utorak:                        Sv. Pavao Miki i drugovi, mč.

Petak:              Sv. Skolastika, dj.

Subota:                        Bl. Alojzije Stepinac, b. i mč.

Nedjelja:          6. NEDJELJA KROZ GODINU

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA           

Utorak        u  18.30:     Za zdravlj ejednog bolesnika

Srijeda        u 18.30:      + Marko Smolčić i vlč. Mirko Crnčan

Četvrtak      u 18.30:      + Martin i Janja Kesegić

Petak           u  18.30:      + Jela Uremović i + iz ob. Bandić

Subota        u 08.00:        Na časr Srcu Isusovom i Marijinom

NEDJELJA u 09.00:      + Marijan Galović

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:       + Josip Uremović

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            7. RAZREDI u srijedu u 15.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            1. RAZREDI osnovne škole u subotu u 09.00 sati

            2. RAZREDI osnovne škole u subotu u 10.00 sati

GOSPA LURDSKA I DAN BOLESNIKA 

Svake godine  11. veljače Crkva slavi blagdan Gospe Lurdske i prisjeća se čudesnog ukazanja BD Marije maloj djevojčici Bernardici koji se zbio u Lurdu davne 1858. I mi ćemo ovaj blagdan svečano poslaviti iduće nedjelje na večernjoj svetoj Misi u 18.30. Zato sve vas koji ćete doći na večernju Misu molimo da sa sobom ponesete svijeće koje će nam trebati za marijansku pobožnost.

Na Gospu Lurdsku Crkva slavi i Svjetski dan bolesnika pa vas sve pozivamo da ovih dana posebnu pažnju posvetite nekoj bolesnoj, staroj i nemoćnoj osobi  u svojoj okolini. Posebno pozivamo članove  molitvene zajednice Sv. Ane  i zajednice sv. Marte  da tokom idućeg tjedna posjete sve bolesnike u našoj župi. Ne zaboravimo; bolesnog pohoditi je veliko djelo milosrđa!

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan umrli su i sahranjeni naši  župljani:

MARA IVEZIĆ iz Andrijaševaca, Matije Gupca 18

MIJO MATASIĆ iz Rokovaca, Kneza Branimira 31

HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ I ZAGREB

Naša župa zajedno s cijelom Nadbiskupijem priprema se na hodočašće Bl. Alojziju Stepincu u Krašić i Zagreb 03. ožujka 2018. Pozivamo sve vjernike koji želite poći da se pijavite. Cijena puta po osobi je 120 kn.

  DAROVATELJI ZA CRKVU

DEKANIĆ MARIJA, Andrijaševci     50 kn

VRANJEŠEVIĆ IVO, Andrijaševci    50 kn

UDOVIČIĆ JASNA, Rokovci            50 kn

MILOJKOVIĆ MARIJA, Andrijaševci           100 kn

KARLOVIĆ DRAGICA, Rokovci      100 kn

DELIĆ LJUBICA, Andrijaševci          125 kn

Danas je 4. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI  IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. Ivan Bosco, prez.

Petak:              Prikazanje Gospodinovo - SVIJEĆNICA

Subota:                        Sv. Blaž, b. i mč.

Nedjelja:          5. nedjelja kroz godinu

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:     + Marija Marinčić

Srijeda        u 18.30:      + Milan, David i Josipa Špoljarić

Četvrtak      u 18.30:      + iz ob. Marković

Petak           u  18.30:      + iz ob. Kulovnjak

Subota        u 08.00:        + Antun Magdić

NEDJELJA u 09.00:      + Juraj Turkalj

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      + Kata Amidžić i + iz obitelji

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.30 sati

            4. RAZREDI u srijedu u 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            6. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            8. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

SVIJEĆNICA

U petak. 02. veljače Crkva slavi blagdan Prikazanja Gospodinovog ili Svijećnicu i toga je dana običaj da se u Crkvi blagoslivljaju svijeće i s upaljenim svijećama ide u procesiji. Svijeća je vrlo važan znak u našoj vjeri jer simbolizira Isusa Krista koji svijetlo svijeta. Plamen svijeće prati cijeli naš kršćanski život od početka do kraja; od krštenja, pa sve do bolesničke i samrtne postelje. Svijetlo svijeće znak je nade u vječni život. Ponesimo svijeće! Svijeće ćemo moći i nabaviti u crkvi. Svečana Misa bit će u crkvi u Rokovcima u 18.30. Budući da je toga dana i Prvi Petak u veljači prije Mise će biti mogućnost za sakramenat  pomirenja. Euharistijskog klanjanja neće biti nego ćemo nakon blagdanske mise imati blagoslov grla po zagovoru sv. Blaža

SVETI BLAŽ - BLAGOSLOV GRLA

U subotu Crkva slavi spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika kada Crkva ima običaj blagoslivljati grla. Sveta Misa će biti ujutro u 08.00 sati i pod njom ćemo imati blagoslov grla, a također ćemo grličanje imati večer prije na blagdanskoj misi Svijećnice.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminuo je naš  župljanin:

MARKO TOMINAC iz Andrijaševaca, Kralja Tomislava 11

HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ I ZAGREB

Ove godine se navršava 120. obljetnica rođenja bl. Alojzija Stepinca i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici. Tom prigodom naš otac Nadbiskup poziva da se u što večem broju uključimo na veliko nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu koje će se održati u subotu 03. ožujka 2018 godine. Stoga najavljujemo hodočašće na na čast bl. Alojziju Stepincu na koje pozivamo što veći broj naših župljana. Program hodočašća uključuje posjet Krašiću, tj. mjestu rođenja i smrti našeg blaženika, kao i posjet zagrebačkoj katedrali gdje se nalazi blaženikov grob. Molimo sve zaineresirane da se što prije prijave u sakristiji ili u župnom uredu. Cijena hodočašća će biti 120 kn po osobi.

SJEDNICA ŽUPNOG EKONOMSKOG VIJEĆA

U utorak, 30 siječnja u 19.30 sati u prostorima župnog doma održat će se prva sjednica ŽEV u 2018. godini. Običaj je da se na kraju jedne a na početku druge održe susreti župnih vijeća, kako bi župnik izvijestio vijećnike o radu župe u protekloj godini kao i o planovima u narednoj godini. Stoga pozivamo i molimo sve članove župnog ekonomskog vijeća se na ovaj susret odazovu i dođu na zajednički sastanak.

DAROVATELJI

MARA SEFČIK, Rokovci                   25 kn

JOSIP MAGDIĆ, Andrijaševci                       100 kn

Danas je 3. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI  IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Vinko Palloti, crkveni god u Vinkovcima 4

Srijeda:           Sv. Franjo Saleški, b. i n.

Četvrtak:         Obraćenje sv. Pavla, ap.

Petak:              Sv. Timotej i Tit, b.

Subota:           Sv. Anđela Merici, dj.

Nedjelja:         4. nedjelja kroz godinu

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA           

Ponedjeljak  u  18.30:     + Marko (Stanko) Majer

Utorak        u  18.30:     + Ilija Delić

Srijeda        u 18.30:      + Ante i Josip Prša

Četvrtak      u 18.30:      Na nakanu darovatelja

Petak           u  18.30:      + Josip Božić i + iz ob. Bičanić

Subota        u 18.30:        + iz ob Petrović

NEDJELJA u 09.00:      + Đuro Nestić

                    u 11.00:       ZA SVE ŽUPLJANE i + Petar Lošonc

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      + Adam i Katica Palijan

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

            7. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA 

U četvrtak u 19.30 u župnoj dvorani u Rokovcima održat će se susret župnika i roditelja ovogodišnjih prvopričesnika. Pozivamo stoga sve roditelje naših malih prvopričesnika na zajednički susret na kojem ćemo se bolje upoznati i pokušati dogovoriti o svim važnim pojedninostima vezanim uz slavlje Prve Svete Pričesti u 2018. g.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan umrli su i sahranjeni naši  župljani:

PETAR  LOŠONC iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 18 i

GORDANA RAPČAN iz Rokovaca, Josipa Kozarca 14

MARKO (Stanko) MAJER iz Andrijaševaca, Kr. Tomislava 3 (sahrana je danas u 14.00 na groblju u Andrijaševcima)

  • HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U KRAŠIĆ I ZAGREB

Ove godine se navršava 120. obljetnica rođenja bl. Alojzija Stepinca i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici. Tom prigodom naš otac Nadbiskup poziva da se u što večem broju uključimo na veliko nadbiskupijsko hodočašće bl. Alojziju Stepincu koje će se održati u subotu 03. ožujka 2018 godine. Na blaženikov grob u Zagrebačkoj katedrali, kao i na mjesto njegovog rođenja i smrti u Krašič hodočastit će sve župe naše nadbiskupije, pa tako i naša župa kao znak zahvale što nam je Bog našem narodu dao tako velikog svjedoka vjere u najtežim vremenima za Crkvu u doba komunizma. Od danas započinjemo upisivati sve zainteresirane za ovo hodočašće tako da što prije znamo koliko će buseva trebati naručiti. Točnu cijenu ovog hodočašća još ne znamo ali računajte da će biti veća od 100 kn po osobi.