PROPOVIJED

RAZMIŠLJANJE O DANAŠNJEM EVANĐELJU-Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!

EVANĐELJE Lk 17, 7-10

Sluge smo beskorisne!

Učinismo što smo bili dužni učiniti! Čitanje svetog Evanđelja po Luki U ono vrijeme: Reče Gospodin: »Tko će to od vas reći sluzi svomu, oraču ili pastiru koji se vrati s polja: ‘Dođi brzo i sjedni za stol?’ Neće li mu naprotiv reći: ‘Pripravi što ću večerati pa se pripaši i poslužuj mi dok jedem i pijem; potom ćeš ti jesti i piti?’ Zar duguje zahvalnost sluzi jer je izvršio što mu je naređeno? Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: ‘Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!’«

Riječ Gospodnja.

MISNA ČITANJA POSLUŠAJTE OVDJE

Fotografija Župa sv.Dimitrija[Parish of St.Demetrius].

KOMENTAR

»BLIZU JE GOSPODIN ONIMA KOJI SU SKRŠENA SRCA.«

Koliko nas, Isusovih učenika, može posvjedočiti da nam je Isus bio najbliže upravo onda kad nam je bilo najteže?! Vjerujem mnogi. Mnogi smo u tim vremenima kad nam je bilo teško, kad smo prolazili najteže trenutke, imali tu milost da nam je Isus bio najbliže, mogli smo osjetiti njegovu nježnu prisutnost. Kako su nekada blagoslovljeni ti trenutci, ne zbog patnje, boli, muke, već zbog Onoga koji u takvim trenutcima svojom prisutnošću pokazuje što osjeća prema nama. Znamo da nam Isus nije obećao život bez boli, progona, muke, ali obećao je da će biti s nama i da nas neće zadesiti ništa što nadilazi naše snage. Zato su blagoslovljeni svi trenutci, sve vrijeme našeg života, ma kakvi bili – kad je u njima Isus! Jer bez njega je sve isprazno. Možemo imati život pun ugode, ali ako u tome nije Isus, to nam ništa ne vrijedi. Sve će proći, samo On je vječan, samo On ostaje. Ako smo s njime, ostat ćemo i mi.

MOLITVA

Gospodine, blagoslovljeni oni trenutci kad sam bio u boli, slomljen, žalostan, kad sam pao, a tu si bio ti. Hvala ti za njih, hvala ti, jer vrijedan si ti, Isuse. Amen.

Izvor: https://book.hr/

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.