PROPOVIJED

RAZMIŠLJANJE O DANAŠNJEM EVANĐELJU-Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje!

EVANĐELJE Lk 23, 35-43

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Podrugivali se Isusu glavari s narodom: »Druge je spasio, neka spasi sam sebe ako je on Krist Božji, Izabranik!« Izrugivali ga i vojnici, prilazili mu i nudili ga octom govoreći: »Ako si ti kralj židovski, spasi sam sebe!« A bijaše i natpis ponad njega: »Ovo je kralj židovski.« Jedan ga je od obješenih zločinaca pogrđivao: »Nisi li ti Krist? Spasi sebe i nas!« A drugi ovoga prekoravaše: »Zar se ne bojiš Boga ni ti, koji si pod istom osudom? Ali mi po pravdi jer primamo što smo djelima zaslužili, a on – on ništa opako ne učini.« Onda reče: »Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje.« A on će mu: »Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!«

Riječ Gospodnja.

POSLUŠAJTE MISNA ČITANJA

Image result for Gospodine, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje!

KOMENTAR

»OBRADOVAH SE KAD MI REKOŠE:
„HAJDEMO U DOM GOSPODNJI!“«

Kad je čuo poziv da ide u dom Gospodnji, on se je obradovao, jer je znao kamo ide, jer je želio ići, jer je znao da će mu ondje biti dobro. S radošću idemo samo tamo gdje znamo da nam je dobro, gdje smo iskustveno doživjeli poštovanje, ljubav, brigu, gdje smo dobrodošli; nitko nas ne treba nagovarati da idemo tamo. Kad bi nas netko zvao nekamo gdje smo imali negativna iskustva, bismo li željeli ići? Kakve bi se emocije tada pojavile u nama? Sigurno bi bio prisutan i otpor jer onamo gdje nam nije bilo dobro ne želimo ići. Dom je Gospodnji mjesto njegove prisutnosti, njegova prebivanja; ondje je atmosfera koja dolazi od njega, u njegovu se domu družimo s njim, ondje ga susrećemo, možemo ga čuti, doživjeti njegovo gostoprimstvo. Ukratko – ondje susrećemo i kušamo Boga.

MOLITVA

Gospodine, daj da mi radost bude vodilja koja će me ispunjavati uvijek kad budem želio biti s tobom; neka me uvijek podsjeća da mi je dobro biti s tobom.

Amen

Izvor: https://book.hr/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.