PROPOVIJED

RAZMIŠLJANJE O DANAŠNJEM EVANĐELJU-Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana.

EVANĐELJE Lk 21, 20-28

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Kad ugledate da vojska opkoljuje Jeruzalem, tada znajte: približilo se njegovo opustošenje. Koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; a koji u Gradu, neka ga napuste; koji pak po poljima, neka se u nj ne vraćaju jer to su dani odmazde, da se ispuni sve što je pisano.« »Jao trudnicama i dojiljama u one dane jer bit će jad velik na zemlji i gnjev nad ovim narodom. Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana.« »I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.«

Riječ Gospodnja

Image result for Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana.

 

MISNA ČITANJA POSLUŠAJTE OVDJE

KOMENTAR

»ON JE BOG ŽIVI, ON OSTAJE DOVIJEKA!
NJEGOVO KRALJEVSTVO NEĆE PROPASTI,
NJEGOVOJ VLASTI NEMA KRAJA!
ON IZBAVLJA I SPAŠAVA, ČINI ZNAKE I ČUDESA
NA NEBESIMA I NA ZEMLJI! 
ON JE SPASIO DANIELA IZ ŠAPA LAVLJIH!«

Kako je kralj Darije povjerovao u Boga? Tako što se u Njega – u Boga koji ima moć, koji spašava, koji čini znakove i čudesa – osvjedočio na primjeru Danijelova života. Tko bi drugi (i na koji način) kralju, koji ima takav položaj u društvu mogao posvjedočiti nego onaj tko mu pokazuje da uz svu njegovu zemaljsku moć, uz sve što posjeduje, uz sve što je do sada vidio, iskusio, čuo i doživio – ima netko veći? Nedavno sam na Misi čuo riječi iz evanđelja koje govore o tome da je Isus liječio posvuda. Tako je Isus ostavljao tragove Boga, koji čini znakove, čudesa, znamenja… Kad danas gledamo nas vjernike koji želimo prenijeti vjeru, koji želimo doći do ljudi, vidimo da se još uvijek nismo složili oko toga treba li liječiti bolesne molitvom ili ne. I slično… Na sve si moguće načine otežavamo, umjesto da budemo što jednostavniji i da pokažemo znakove Boga, koji živi među nama.

MOLITVA

Oče sveti, ti si Bog znamenja i čudesa, Bog koji voli ljubiti na konkretan način. Gospodine, daj nam da slijedimo tvoga Sina, proroke, apostole, svece, ljude vjere. Daj nam hrabrosti da se niz nastavi. Amen.

Izvor: https://book.hr/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.