NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

VIDEO Hostija se je tijekom misnog slavlja u lurdskoj bazilici uzdigla i ostala lebdjeti u zraku!

Jedinstveni slučaj, autentično „moderno euharistijsko čudo”, dogodio se u Francuskoj u studenom 1999. godine.

2019-11-07_073936

U trenutku kada svećenici ispruže ruke zazivajući Duha Svetoga na posvećene darove i prisutne vjernike, dogodilo se čudo! Tijekom misnog slavlja u donjoj lurdskoj bazilici, tijekom posvećenja, hostija je ostala lebdjeti u zraku. Slavlje je bilo praćeno direktnim televizijskim prijenosom te je tisuće ljudi u svojim domovima moglo vidjeti što se dogodilo. U Francuskoj postoji također jedan videozapis koji je izvanredan i dojmljiv dokument. Misu je slavio nabiskup Lyona, a s njim su koncelebrirali i pariški nadbiskup kardinal Jean˗Marie Lustiger, svi francuski biskupi, mnogi svećenici te poglavari trapističkih samostana iz cijeloga svijeta.

Prigodno su tada upotrijebljene dvije puno veće hostije. Vjerojatno zbog televizijskog prijenosa jer se veća hostija bolje vidi. Tijekom misnog slavlja u donjoj lurdskoj bazilici hostija se je uzdigla kao da je ispod nje kakva opruga… Na početku Mise dvije su hostije prislonjene jedna uz drugu kako bi formirale jedno jedino tijelo te se ne zamjećuje da su dvije, a ne jedna. Položene su na patenu, vrstu plitice gdje su savršeno prianjale. Na snimci se jasno vidi iz različitih kutova da su savršeno prislonjene jedna uz drugu te da prianjaju uz patenu. U trenutku epikleze, odnosno kada su svećenici ispružili ruke zazivajući Duha Svetoga na posvećene darove i prisutne vjernike, dogodilo se čudo! Jedna se je hostija odlijepila od one ispod koja je ostala prislonjena uz patenu te se podigla. Pokret je nevjerojatan: hostija se uzdigla kao da je ispod nje kakva opruga te oscilirala tri˗četiri puta dok nije zauzela horizontalnu mirnu poziciju u kojoj je ostala do kraja obreda. To se vidi na samom početku snimke prijenosa ove Svete Mise. Teolog koji se je dugo bavio ovom snimkom : „Smatram da se radi o pravom nadnaravnom znaku. Mnogi drugi svećenici, koji su bili prisutni na Misi, misle što i ja“

EUHARISTIJSKO ČUDO?

Kako je film doista dug i bogat krupnim kadrovima, moguće je sa sigurnošću reći da se ne radi o optičkoj iluziji ili prevari, već o objektivnom neobjašnjivom događaju. Crkvene vlasti, nekoliko puta pozvane na javno obraćanje, odabrale su ne komentirati događaj. Međutim, tražeći, našli smo teologa koji ne bježi od nadnaravnih znakova. On dobro zna za ovu snimku. On se je, naime, dugo bavio njome te ju dao tehničarima na analizu kako bi isključio svaku mogućnost manipulacije ili optičkih varki, razgovarao je s brojnim svećenicima koji su prisustvovali Misi te je uvjeren da se radi o događaju za koji nema racionalnog objašnjenja. „Pitao sam se zašto se taj znak dogodio baš u Lurdu te zašto se hostija podigla u zrak baš u tom trenutku Mise“ „Ja uistinu mislim da je to nadnaravni znak”, rekao je teolog, moleći nas da ne objavimo njegovo ime. „Iz jednostavnog razloga”, objasnio je. „Crkvene vlasti ne žele komentirati ovaj slučaj, a ja im ne želim proturječiti.” Međutim, ako moje mišljenje za koje me Vi sada pitate, može dati orijentir vašim istraživanjima, ovdje je. Smatram da se radi o pravom nadnaravnom znaku te mogu dodati da mnogi drugi svećenici, koji su bili prisutni na Misi, misle što i ja.” „Priznajući, dakle, da je riječ o nadnaravnom znaku, potrebno je zapitati se koju poruku nosi“, kaže ovaj teolog. „Pitao sam se to više puta gledajući i pregledavajući snimku. Pitao sam se zašto se taj znak dogodio baš u Lurdu te zašto se hostija podigla u zrak baš u tom trenutku Mise. (…)

Izvor: https://book.hr/video-hostija-se-tijekom-posvecenja-uzdigla-ostala-lebdjeti-zraku/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.