NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

Sveti Leopold Bogdan Mandić proglašen zaštitnikom oboljelih od tumora u Italiji

Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenta, dana 6. siječnja 2020. na Svetkovinu Bogojavljenja Gospodnjega, dekretom koji je potpisao kardinal prefekt Robert Sarah, prihvativši molbu Talijanske biskupske konferencije, proglasio je „Sv. Leopolda B. Mandića, svećenika, zaštitnikom kod Boga oboljelih od tumora u Italiji“

 

Svečani proglas vjernicima dao je biskup Padove mons. Claudio Cipolla, uvjereni začetnik i podržavatelj procesa koji je započeo u ožujku 2016. za vrijeme jedne konferencije za tisak koja je održana u biskupijskom sjedištu 8.  veljače ove godine. Na konferenciji za tisak bilo je više braće Kapucina među kojima bivši generalni ministar Kapucina fra Mauro  Jörhi, prov. ministar Triveneta fra Roberto Tadiello, rektor svetišta sv. Leopolda u Padovi fra Flaviano Gusella, direktor glasnika sv. Leopolda fra Giovanni Lazzara. Don Massimo Angelelli, nacionalni  ravnatelj pastorala zdravlja, donio je pozdrave kardinala Gualtiera Bassettia, predsjednika talijanske biskupske konferencije.

Dana 12. veljače, biskup Padove, mons. Cipolla, na svjetski Dan bolesnika, svečano će, u bazilici sv. Ante u Padovi, objaviti biskupijsku zahvalu i slavlje na godišnjem blagdanu sv.  Leopolda 12. svibnja.

“Pozivamo sve štovatelje i prijatelje sv. Leopolda da se ujedine  u molitvi hvale, zahvale i blagoslova Gospodina, koji preko poniznog lika novoga zaštitnika pokazuje svoju očinsku ljubav prema onima koji trpe  i potiče cijelu Crkvu da postane pažljiva i sućutna majka svih onih koji su pogođeni tjelesnom patnjom i duševnom tjeskobom.

Iskrenu i duboku zahvalu upućujemo svima koji su doprinijeli za uspjeh ove inicijative: Vrhovnoj upravi kapucinske Generalne kurije i Venetske provincije, padovanskom biskupu i njegovim suradnicima; talijanskoj biskupskoj konferenciji, posebno njenom predsjedniku kardinalu Gualtieru Bassetti koji rado prihvatio molbu Kapucina i naroda Božjega (s gotovo 70.000 potpisa).

Na kraju  sinovskom odanošću zahvaljujemo papi Franji, koji se nazvao „velikim štovateljem sv. Leopolda“, koji je, nakon što je cijelom svijetu predstavio sv. Leopolda kao uzor svim djeliteljima pomirenja u Jubilarnoj godini milosrđa, preko Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenta,  sada  proglasio zaštitnikom sviju  oboljelih od tumora”, ističe u poruci  rektor svetišta sv. Leopolda u Padovi fra Flaviano Giovanni Gusella.  

IKA | Bitno.net

%d blogeri kao ovaj: