MOLITVE, NASLOVNICA

Samo pomireni s bližnjima možemo k Bogu!

A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne: ‘Glupane!’ bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: ‘Luđače!’ bit će podvrgnut ognju paklenomu. Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.  Mt 5, 20-26

Samo pomireni s bližnjima možemo k Bogu!

Å tovanje Boga neizostavno je vezano s odnosom prema bližnjima. Čak i više: ako nismo pomireni s bratom ne možemo k Bogu! I to ide toliko duboko da prema bratu ne bismo smjeli  imati čak niti negativne osjećaje i srditi se na njega! No, unatoč tome, tako lako bratu kažemo luđače i glupane. To nam je ušlo toliko duboko u naviku da to i ne primjećujemo, kao ni osjećaje prezira koji stoje u podlozi tih riječi.

Pročišćavanje vlastitog srca jest jedini pravi dar na žrtveniku. U tom nerijetko mučnom procesu, satkanom od uspjeha i neuspjeha, otkriva se Božja prisutnosti, i u njoj vlastiti i bratov život. I tada postaje jasno da je samo u zajedništvu s bratom moguće prinijeti žrtvu i slaviti Boga.

don Boris Vidović

https://duhovnost.net/

UTORAK 30.11.2021.ANDRIJAŠEVCI 08.00 sati + Srećko i Katica Maslać; Za život i zdravlje dječaka Roka

11.00 sati + Josip Kopić; + iz ob. Cvije i Vlade Buconjić;Zahvalnica za zdravlje

X
%d blogeri kao ovaj: