NASLOVNICA

ZAHVALA ZA OBNOVU CRKVE U ANDRIJAŠEVCIMA

2020-04-24_194725

U ovom vremenu krize u kojem smo svi bili sputani izolacijom i karantenom dogodilo se   i nešto lijepo u našoj župi, a to je obnova naše crkve u Andrijaševcima koja je potpuno završena. Crkvu   smo kompletno obnovili iznutra i izvana i sada možemo uživati u njezinom novom izgledu i možemo biti ponosni   što smo nakon više desetljeća uspjeli započeti i kraju privesti zahtjevan   posao, koji nije bio nimalo jednostavan i lak. Međutim, zajedničkom slogom i suradnjom mi smo u tome uspjeli i pokazali da naša župa može ostvariti puno toga, ako imamo zajednički cilj i ako smo složni i jedinstveni.

https://vjeraufanjeljubav.com.hr/

Danas bih želio zahvaliti svima onima koji su dali veliki doprinos u obnovi naše crkve.

Na prvom mjestu zavaljujem izvođačima, tj. radnicima i majstorima koji su pokazali veliko znanje i umijeće. To su radnici tri firme: 1. Firma za restauraciju kulturnih dobara iz Sombora koja je imala zadatak oslikati i obnoviti unutrašnjost naše crkve. 2. Firma  Ordino   iz Vinkovaca koja je dobila zadatak obnoviti vanjsku fasadu naše crkve. 3. Firma Uralan koja je izradila i ugradila nove prozore na crkvi. I jedni i drugi i treći su svoj posao dobro i kvalitetno napravili poštujući sve rokove.

photo_2020-04-01_19-31-03

Na drugom mjestu želim zahvaliti svima onima koji su nam pomogli da zatvorimo financijsku konstrukciju   i uspješno podmirimo sve izdatke.

Ukupna cijena vanjske i unutrašnje obnove crkve i svih troškova koje su tim bili povezani iznosili su oko 380.000 kn.

Od toga

 –  100.000 kn dobili smo donaciju od naše Općine i na tome zahvaljujemo načelniku Damiru Dekaniću, donačelniku Anti Rajkoviću koji su nas potakli da krenemo u ovaj posao i obećali nam materijalnu podršku.

– 70.000 kn dobili smo kao donaciju Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova u čemu nam je također pomogla naša Općina i njene djelatnice koje su nam rješavale kompliciranu administraciju i papirologiju.

– Preostalih 210.000 kn platili smo mi iz naše župne blagajne, a sredstva su darovi svih Vas koji redovito doprinosite za crkvene potrebe.   Zato svim darovateljima koji ste dali svoj dar za crkvu bilo u nedavnoj prošlosti ili sadašnjosti od srca veliko hvala. Sve Vas i dalje  potičemo budete darežljivi za svoju župu i podržavajte sve projekte i nastojanja oko brige za crkvena dobra.

photo_2020-04-01_19-31-18

Moram još nadodati da je u ovoj obnovi bilo puno sitnih   radova koja nismo platili zato što su bili dar i doprinos naših župljana. To su bili radovi oko struje i skidanja i postavljanja rasvjetnih tijela, radovi oko iznošenja i unošenja klupa, oltara i ostalog   inventara, radovi oko čišćenja crkve itd. To su naši dobri župljani: Pero Pažin, Dane Bičanić, Željko Rumenović, Vlado Turkalj, Dragan Pranjković, Zvonko Ivaniš, Vlado Šušković, Stjepan Dejanović, naše žene Đurđa Rajković, Željka Ivaniš, Franka Pranjković i naravno naši zvonari Ivica i Jelica Durdov.

Zahvaljujem i svim radnicima iz naše općine koji su više puta pomagali i koji su na samom kraju obnovili klupe, vrata i cijeli kor. obnovu naše crkve. Ako sam nekog slučajno zaboravio, zahvaljujem  i njemu. A najveća zahvala ide dragom Bogu koji je sve to vodio i blagoslovio.

 

 

PIŠITE SVOJE KOMENTARE

SVETA MISA SRIJEDA ANDRIJAŠEVCI 29/11/2023 18.30 sati + Andrija i Marija Rupčić

X
%d blogeri kao ovaj: