MOLITVE, NASLOVNICA

MOLITVA JEDNOG SVEĆENIKA

U Ime, snagom i na riječ Isusa Krista, Gospodina svoga:  Cio se oblačim u  Božju borbenu opremu svjetlosti: na glavu stavljam kacigu spasenja, na  sebe navlačim oklop pravednosti. Bokove opasujem istinom Boga  svemogućega, a na noge navlačim Evanđelje mira i oganj Duha Svetoga. U  ljevici držim štit vjere, a u desnici mi je mač Duha: Božja riječ. Božja je  riječ neosvojiva utvrda i stoga se nikakvo zlo ne može približiti ni meni,  mome životu niti mome obitavalištu. I tako u sretnu očekivanju žilim vršiti  volju živoga Boga i Gospodina svoga Isusa Krista.  

Bože Sveti, Bože Jaki i besmrtni, tebi hvala čast i poklon
Uz Tvoju se pomoć odričem  svakoga nepovjerenja prema Tebi. Odričem se svih svojih prigovora koje tako često upućujem. U Tvoje ime odričem se sotone, svih njegovih djela, svega njegova blještavila, njegove oholosti i zavodničkih umjeća.

Vjerujem u tebe,  Trojedinog Boga: Oca i Sina i Duha Svetoga.

Abba! Dragi nebeski Oče!

U Tvoje ruke polažem sav svoj život.  Sve svoje grijehe, krivnju, svoj grijeh, svoju prošlost, sadašnjost, današnji dan i sve koji su mi bliski. Preddajem Ti i sve one za koje snosim odgovornost… svoju obitelj, zajednicu, Biskupiju, Provinciju, Red, Crkvu, svoj hrvatski narod, cijeli svijet. Dajem Ti svoju budućnost i već u ovom trenutku svoju smrt. Neka se u svemu vrši Tvoja sveta volja a ne moja.

Gospodine Isuse Kriste: Prihvaćam Tvoju zbiljsku nazočnost u svome životu.  Ti si moj Gospodin i Gospodar, moj Otkupitelj i moj Bog. Ne živim više ja, nego Ti živiš u meni, Kriste Isuse. Podari mi srce koje sluša i koje je poslušno. Podari mi srce ponizno, čisto, odvažno, mudro i koje ljubi. Suobliči moje srce svome božanskom Srcu. Unatoč tolikim svojim grijesima. Gospodine Isuse, uvedi me u onu svetost koju si Ti Gospodine pripravio za mene i sve ljude.

Predajem Ti, Gospodine Isuse  sve svoje bližnje, svoju zajednicu. Tvome Božanskom Srcu, Tvojoj predragoscijenoj Krvi, Tvojim presvetim ranama, Tvome probodenom Srcu darujem sve, Gospodine Isuse.

Duše Sveti, dušo moje duše:  Tvome se vodstvu posvema izručujem. Obnovi u meni milost krštenja, po kome sam dijete Božje. Oznaži u meni milost potvrde i misionarski žar. Obnovi u meni moje redovniče zavjete, svećenički red. Raspiri u meni sve one darove i milosti kako bi uz Isusovu pomoć ostvario u svijetu i Crkvi Božja i Očeva djela i nakane.

 
Marijo, Majko Božja i moja,  Majko svih vjernika i Kraljice Mira:  Sebe i sve ljude posvećujem Tvome prečistom i bezgrješnom Srcu.

Sveti moj anđele čuvaru, svi sveti anđeli i arkanđeli: Gabrijele, Mihovile i Rafaele. Sve nebeske sile i svi sveci, zaštitnici moga života, spasenja kako bih danonomice izgarao za svoj spas i spasenje svoje braće i sestara.
Milosrdni i dobri Bože: Neka svaki otkucaj srca i svaki moj disaj bude poklon, vala, zahvala te znak ljubavi prema Tebi, Bože moj. Amen!

 Oče moj! Predajem se Tebi.  Učini od mene ono što Ti želiš. Å to god Ti sa mnom učiniš prihvaćam iz Tvoje ruke, Bože moj. Na tome Ti zahvaljujem. Spreman sam na sve, samo nek se Tvoja sveta volja vrši na meni i u svim Tvojim stvorenjima. Svoju dušu predajem u tvoje ruke. Darujem Ti je. Bože moj, svom ljubvlju, svog srca, jer Te ljubim. Ljubav je ta koja iziskuje da Ti se radujem i izručim u tvoje ruke bez pridržaja i s neograničenim povjerenjem, jer TI SI MOJ OTAC! (Ch.de Foucauld)

Gospodine i Bože moj! Uzmi od mene sve što me priječi k Tebi.
Gospodine i Bože moj! Podari mi sve što me vodi k Tebi!
Gospodine i Bože moj! Uzmi od mene i poveti me izruči sebi!
(Bruder Klaus)

Primi Gospodine svu moju slobodu. primi pamćenje, razum i svu moju volju. Ti si mi darovao sve što imam i posjedujem. Sve Ti to vraćam i predajem potpuno Tvojoj svetoj volji, da svime upravljaš. Daj mi samo svoju ljubav i milost i dosta sam bogat i ne tražim više. (Sv. Ignacije Lojolski)

Odgovori

UTORAK 30.11.2021.ANDRIJAŠEVCI 08.00 sati + Srećko i Katica Maslać; Za život i zdravlje dječaka Roka

11.00 sati + Josip Kopić; + iz ob. Cvije i Vlade Buconjić;Zahvalnica za zdravlje

X
%d blogeri kao ovaj: