ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI MOLITVE,NASLOVNICA MOLITVA EUHARISTIJSKE OBNOVE

MOLITVA EUHARISTIJSKE OBNOVE

Gospodine Isuse Kriste, Sine Boga živoga, evo nas pred tobom da ti izrazimo svoju vjeru, ljubav i zahvalnost za Euharistiju, taj neprocjenjivi dar tvoje ljubavi.
Ti si kruh živi koji si s neba sišao (Iv 6,51).

Tijelovo – blagdan Tijela i krvi Kristove
U zajedništvu s tvojom presvetom Majkom i s cijelim Općinstvom svetih klanjamo ti se ovdje, čvrsti u vjeri i srcem skrušeni. «Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga » (Iv 6,68).
Pred tvoj pogled donosimo svoju djecu da ih čuvaš od Zloga. Povjeravamo ti mladiće i djevojke da im budeš: «Put, Istina i Život » (Iv 14,6). Posvećujemo ti sve svoje obitelji da ustraju u vjeri i vjernosti! Jakošću Duha svetoga učini ih hrabrima da daruju Domovini nove građane i Nebu nove nebesnike.
Tvojoj svemogućoj zaštiti predajemo svoje biskupe, svećenike, redovnike i redovnice. Neka budu vjerni učenici tvoga krotka i ponizna Srca (Mt11, 29). Pastiru Dobri, umnoži u svojoj Crkvi sveta duhovna zvanja.
Milosrdni Otkupitelju čovjeka, tvojoj ljubavi izručujemo sve patnike, bolesnike, umiruće, ponižene i progonjene zbog pravednosti. Neka tvoja istina rasvijetli one koji ne vjeruju! Objavi se onima, koji nemaju nade! Privuci k sebi o ne koji ne znaju ljubiti ni Boga ni ljude! Ti i u naše dane upućuješ svoj poziv klonulima: «Dođite k meni svi izmoreni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti » (Mt 11, 28).
Vječni Sine Očevi božanski naš Brate, nekoć si molio apostole u Getsemaniju da bdiju s tobom. Živo želiš da i mi budemo s tobom, i zato se okupljamo pred tobom u ovoj adoraciji. Primi ovu našu prisutnost i molitvu kao zadovoljštinu za naše grijehe i sve grijehe našega naroda.
Obrati psovače! Probudi savjest u svima da poštuju život nerođenih i dostojanstvo ljudske osobe i obitelji! Ukloni sve nesloge, mržnje i nepravde iz našeg osobnog, obiteljskog i javnog života. Smiluj se svima nama u ovom vremenu, punom opasnosti i krivih mišljenja.
Gospodine i Bože naš, čuvaj svoju Crkvu od svake zablude i nemira! Udijeli našem narodu i svim narodima Zemlje mirna vremena da žive u dostojanstvu i pravednosti!
Usliši ovu našu poniznu molitvu i blagoslovi nas u našemu radu i životu! Ostani s nama, Gospodine!
«Ti si jedini svet,
Ti si jedini Gospodin.
Ti si jedini Svevišnji, Isuse Kriste,
sa Svetim Duhom u slavi Boga Oca. Amen ».

MOLITVE I KOMENTARI

Related Post

%d blogeri kao ovaj: