NASLOVNICA, PROPOVIJED

RAJKO BUNDALO-ŽIVOT U BRAKU

Rajko Bundalo Rođen 1949. godine u selu Hašani, BiH. Gimnaziju je završio u Banjoj Luci. Diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1972. godine stalni je član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Dobitnik je nagrade Udruženja dramskih umjetnika za najbolju mušku glavnu ulogu u Hrvatskoj (Vladoje Sabljak,u Orgijama monaha, Janka Polića Kamova u režiji Božidara Violića). Nastupao na festivalima: Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, šibenski Festival djeteta, Male i eksperimentalne scene u Sarajevu, Sterijino pozorje u Novom Sadu, na riječkom i vinkovačkom festivalu. Gostovao s matičnom kućom po Hrvatskoj, u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Rusiji, Kolumbiji i Venezueli. Igrao u TV serijama (U registraturi, Jelenko…), televizijskim filmovima i dramama (Prijatelji, Oko, Debeli lad…).

Snimao na radiju poeziju i brojne radio-drame. Igrao u filmu Je li jasno, prijatelju? i Olujni jahači (francuski film). Osim glumačke karijere, razvio je i bogatu duhovnu aktivnost vodeći više od 400 radio-emisija duhovne tematike na Radio Velika Gorica. Kao autor knjiga vjerske i duhovne tematike tiskao je i sedam vlastitih knjiga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PIŠITE SVOJE KOMENTARE

SVETA MISA ČETVRTAK ANDRIJAŠEVCI 30/11/2023 08.00 sati Zakladna misa za 2023.11.00 sati + Ilija i Marija Durdov; + Marijan Božić i + braća i sestre

X
%d blogeri kao ovaj: