NASLOVNICA

MARKO OBRADOVIĆ – NOVI ĐAKON KATOLIČKE CRKVE

S velikom radošću objavljujemo važnu vijest da će za dva tjedna naš župljanin MARKO OBRADOVIĆ iz Andrijaševaca primiti sveti red đakonata i tako postati novi đakon Katoličke Crkve.  Njegovo đakonsko ređenje bit će u Nedjelju, 11. listopada u katedrali u Đakovu. Red đakonata je prvi stupanj sakramenta svećeničkog reda po kojem se postaje službenik Crkve,  nakon kojega se prima drugi stupanj, a to je prezbiterat, kada se postaje svećenik u pravom smislu riječi.

 

            Marko Obradović dolazi iz župe sv. Andrije u Andrijaševcima. Rođen je 08. lipnja 1991. u Vinkovcima od oca Miljenka Obradović i Branke r. Kevo. Kršten je, pričešćen i krizman u rodnoj župi u Andrijaševcima. Osnovnu školu pohađao je Andrijaševcima, a srednju jezičnu gimnaziju u Vinkovcima. Nakon srednje odlazi na studij geografije u Zadar sa željom postati profesor geografije gdje je i završio preddiplomski studij primjenjene geografije. Nakon završenih studija osjetio je u srcu  Božji poziv i prijavljuje se kao bogoslov u Zadarsku nadbiskupiju i započinje filozofsko teološki fakultet u Splitu. Tamo je proveo narednih pet narednih godina u formaciji u Centralnom bogoslovnom sjemeništu kao zadarski bogoslov. Za vrijeme svećeničke formacije primio je i sve sve službe (ad missio, lektorat i akolitat), a na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu uspješno je diplomirao 25. rujna 2019.

 Želja koju je Marko dugo nosio u srcu bila je da se vrati u rodnu Slavoniju i zato je prošle godine uputio molbu nadbiskupu Đuri Hraniću da ga primi kao svećeničkog kandidata za našu Đakovačku Osječku nadbiskupiju. Njegovoj molbi nadbiskup Hranić je udovoljio i posljednjih godinu dana Marko je proveo u Đakovu gdje je bio pomoćnik u nadbiskupijskom ordinarijatu.

I  na kraju svoje sjemenišne formacije i propisanoga filozofsko teološkog studija bogoslov Marko je uputio molbu za primanje svetoga reda đakonata.

Ovim putem službeno oglašavamo đakonsko ređenje Marka Obradovića koje se predviđa za nedjelju 11. listopada 2020 u katedali u Đakovi u 10.30 sati.

Prema odredbama Zakonika kanonskog prava (kan, 1043)  ukoliko je nekome od vjernika poznato postojanje smetnji za primanje sv. reda, dužni ste te smetnje priopćiti župniku ili biskupu.

Našem Marku od srca čestitamo na ovoj divnoj vijesti i radujemo se skupa s njime i njegovom obitelji .

2 Comments

  1. Anonimno

    Obradović dali je to iz Hercegovine porijeklo drago mi je i ja nosim djevojačko Obradović neka i naše prezime u svećenički red ide Bogu hvala i slava sretni smo

Odgovori

SVETA MISA SUBOTA ROKOVCI 29.01.2022 18.30 sati + iz ob. Jelke i Luke Tomković

X