MOLITVE, NASLOVNICA

Molitva anđelu čuvaru

angel-ged692cb5b_640

Dođi anđele, čuvaru moj. Čuvaj me! Brani me od đavla i od ljudi. Čuvaj moje oči da ne vide što ne trebaju vidjeti, čuvaj moje uši da ne čuju što ne trebaju čuti, čuvaj moj razum i moje srce da ne mislim o onome o čemu ne trebam razmišljati, čuvaj moja usta da ne govore riječi koje ne trebam govoriti. Čuvaj me od ponosa, oholosti, zavisti, lijenosti, bludnosti, srditosti i svake grešne neumjerenosti.

 

Čuvaj moje zdravlje i sve ono što mi po Božjem milosrđu pripada. Čuvaj me od nemira i straha. Potiči me da što češće susrećem Boga u molitvi, u sakramentima, u Riječi Božjoj, a posebno u Euharistiji. Potiči me na iskrenu zahvalnost prema Bogu i svima onima koji mi čine dobro. Bez prestanka me potiči na ljubav i poštovanje prema bližnjima.

 

Potiči me da svoj posao i svoje dužnosti vršim odgovorno, mudro i s ljubavlju. Potiči u meni neprestanu želju za promjenom u bolju osobu. Potiči me da svojim primjerom i riječju u pravo vrijeme i na pravi način svjedočim svoju vjeru u Krista spasitelja i otkupitelja. Bog te je poslao k meni da mi pomogneš baštiniti nebo. Potiči me da neprestano surađujem s Duhom Svetim i da se uzdam u pomoć svetih, a posebno u pomoć Blažene Djevice Marije.

 

Anđele, čuvaru moj, dovedi me sigurno u Kraljevstvo nebesko, u novo nebo i novu zemlju gdje vlada mir, pravednost i ljubav. I, oprosti mi što se do sada nisam toliko pouzdavao/la u tvoju pomoć i svojom ti nevjerom nisam omogućio/la da mi služiš onako kako želite ti i Isus koji mi te je poslao. Amen.

PIŠITE SVOJE KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: