ŽUPNE OBAVIJESTI, ŽUPNI LISTIĆ

PRESVETO TROJSTVO – ŽUPNE OBAVIJESTI Broj 185 Župa Rokovci-Andrijaševci (30.05-06.06.2021)

PRESVETO TROJSTVO

https://vjeraufanjeljubav.com.hr/

 

Danas Crkva proslavlja svetkovinu Presvetog Trojstva, prvu, temeljnu i najvažniju istinu vjere koja glasi: Jedan je Bog, a tri božanske osobe, Otac, Sin, i Duh Sveti.

 

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak: Pohod BDM
Uroeak: Sv. Justin, mučenik
Četvrtak: TIJELOVO
Petak: Prvi Petak u lipnju
Subota: Sv. Bonifacije, biskup i mučenik
Nedjelja: 10. nedjelja kroz godinu

 

SVETE MISE U ROKOVCIMA

Ponedjeljak ——-
Utorak u 18.30: + Bartol, Ruža i FilipBičanić
Srijeda u 18.30: + Ankica, Ivan i Pavica Klišanić
Četvrtak u 09.00: + Jaga i Pavao Juratović
Petak u 18.30: + Marica Smolčić
Subota u 08.00: + Milan, Josipa i David Špoljarić
NEDJELJA u 09.00: + Antun, Marica, Sanela i Zvonko Šuran
u 11.00: ZA ŽUPLJANE; + Andrija Galović i + Marko i Zdravka Jemrić

 

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Četvrtak u 18.00: ZA ŽUPLJANE; + Mara i Ivan Špehar, +Milivoje i Jagoda Grbavac
NEDJELJA u 18.30: + Adam i Katica Palijan

 

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM poslijepodne od 16-18 sati. U ČETVRTAK ured ne radi!

 

SVETKOVINA TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA

U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. To je zapovjedani blagdan što znači da je toga dana obavezno sudjelovati na sv. Misi. Sv. Misa će biti u 9.00 u Rokovcima i u 18.00 u Andrijaševcima. Tijelovo ili Brašančevo je blagdan koji je posebno poznat po tzv. tijelovskim procesijama. Prošle godine zbog epidemije procesiju nismo imali a ove godine, a ove godine ćemo u Andrijaševcima održati tijelovsku procesiju. Nakon sv.Mise ići ćemo dijelom ulice Ante Starčevića. Običaj je da se naprave četiri postaje na kojima ćemo moliti za sve žitelje naših sela i za sve naše potrebe Pozivamo žene iz našega KUD-a i gospođe iz ženskih udruga koje djeluju u našoj općini da se organiziraju i u dogovoru s našim sakristanima postave i urede četiri postaje.
Posebno mjesto u tijelovskoj procesiji imaju naši prvopričesnici koji se toga dana trebaju obući u haljinice i sa sobom ponijeti košarice s laticama cvijeća. Tijelovo je jedinstven dan kada možemo javno izvan crkve posvjedočiti svoju vjeru i zato se uključimo svi i pokažimo da smo vjernici katolici. Ovu procesiju ćemo prikazati za prestanak pandemije i da nas Gospodin sačuva od svih zala i ugroza duše i tijela koje nam prijete.

 

PRVI PETAK U LIPNJU

U petak je Prvi petak u lipnju, dan kada obavljamo pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Prije Mise u crkvi u Rokovcima bit će prilika za sv. Ispovijed. U 18.30 sati je sveta Misa, a nakom Mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

 

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

– u subotu 05. lipnja 2021. u crkvi Andrije u Andrijaševcima u 17.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti TOMISLAV RUKAVINA iz Rokovaca, Vinkovačka 30a i ANA TUSTANOVSKI iz Andrijaševaca, Nikole Tesle 37

– u subotu 05. lipnja 2021. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.30 sati pod Sv. Misom kršćansku ženidbu će sklopiti DRAŽEN KUŠIĆ iz Belišća, Borik 14 i INES BIČANIĆ iz Andrijaševaca, Kralja Tomislava 9a

 

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: