NASLOVNICA

SVETKOVINA TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA

U Četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. To je zapovjedani blagdan što znači da je toga dana obavezno sudjelovati na sv. Misi. Sv. Misa će biti u 9.00 u Rokovcima i u 18.00 u Andrijaševcima.

 

Tijelovo ili Brašančevo je blagdan koji je posebno poznat po tzv. tijelovskim procesijama. Prošle godine zbog epidemije procesiju nismo imali a ove godine, a ove godine ćemo u Andrijaševcima održati tijelovsku procesiju. Nakon sv.Mise ići ćemo dijelom ulice Ante Starčevića.

 

Običaj je da se naprave četiri postaje na kojima ćemo moliti za sve žitelje naših sela i za sve naše potrebe Pozivamo žene iz našega KUD-a i gospođe iz ženskih udruga koje djeluju u našoj općini da se organiziraju i u dogovoru s našim sakristanima postave i urede četiri postaje.

Posebno mjesto u tijelovskoj procesiji imaju naši prvopričesnici koji se toga dana trebaju obući u haljinice i sa sobom ponijeti košarice s laticama cvijeća. Tijelovo je jedinstven dan kada možemo javno izvan crkve posvjedočiti svoju vjeru i zato se uključimo svi i pokažimo da smo vjernici katolici. Ovu procesiju ćemo prikazati za prestanak pandemije i da nas Gospodin sačuva od svih zala i ugroza duše i tijela koje nam prijete.

Odgovori

SVETA MISA UTORAK 24.05.2022 ANDRIJAŠEVCI 18.30 sati + iz ob.Luke Tonkovića

X