NASLOVNICA

Velećasni Marko Obradović zaređen za Svećenika

Danas  svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, tijekom svečanoga misnog slavlja u đakovačkoj katedrali, apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, polaganjem ruku i posvetnom molitvom za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije zaredio je  Marka Obradovića.

 

 

Marko Obradović rođen je 8. lipnja 1991. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Andrije apostola u Andrijaševcima. Osnovnu školu pohađao je u Andrijaševcima, a Jezičnu gimnaziju u Vinkovcima. Nakon srednje škole odlazi na studij geografije u Zadar gdje je završio preddiplomski studij. Po završetku studija prijavio se u Zadarsku nadbiskupiju i započeo studij teologije u Splitu. Narednih pet godina proveo je u formaciji u Centralnom bogoslovnom sjemeništu.

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu uspješno je diplomirao u rujnu 2019. godine. Pri kraju studija odlučio se vratiti u rodnu nadbiskupiju te je uputio molbu nadbiskupu đakovačko-osječkom Đuri Hraniću da ga primi kao svećeničkog kandidata Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Njegovoj molbi nadbiskup je udovoljio pa je narednu godinu proveo u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, a djelovao je i u Nadbiskupskom ordinarijatu. Za đakona je zaređen 11. listopada 2020. godine u Đakovu. Đakonski praktikum vršio je u Župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Matejeva Evanđelja: Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste (Mt 25,40). Mladu misu slavit će 25. srpnja u rodnoj Župi sv. Andrije apostola u Andrijaševcima.

Odgovori

SVETA MISA UTORAK 24.05.2022 ANDRIJAŠEVCI 18.30 sati + iz ob.Luke Tonkovića

X