NASLOVNICA

MLADA MISA VLČ. MARKA OBRADOVIĆA

U nedjelju 25. srpnja, za točno dva tjedna u našoj župi će biti slavlje Mlade mise vlč. Marka Obradovića. Mlada misa je veliki događaj i zato ga moramo svečeno i dostojno obilježiti. Zato pozivamo cijele Rokovce i Andrijaševce da sudjeluju u ovoj vjerskoj svečanosti. U srijedu, četvrtak i petak prije Mlade mise održate će se trodnevna priprava koja će biti uvod u glavno slavlje. U nedjelju, 25. srpnja program će započeti u 10 sati ulici Matije Gupca ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati jednom dirljivom trenutku, a to oproštaj našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi u njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo procesiju u kojoj ćemo krenuti prema andrijaševačkoj crkvi gdje će se održati euharistijsko slavlje. Nakon mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi dio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola.

Pozivamo sve župljanje da pomognete organizaciju Mlade mise. Pomoći možete na tri načina:

1. NOVČANIM PRILOGOM

koji možete donijeti u župni ured. Svaku kunu koju od srca darujete i dadnete kao znak ljubavi i solidarnosti bit će od velike pomoći našem malodomisniku Marku i njegovoj obitelji u podmirivanju troškova koji neće biti baš mali. Zahvaljujemo onima koji su svoj prilog donijeli a a ostale pozivamo na darežljivost i dobrotu.

 

2. POMOĆ U NARAVI.

To znači da ako netko želi pokloniti prase, kulen, šunku, sir ili nešto slično što može dobro doći. Ukoliko želite darovati nešto od navedenoga obratite se obitelji Obradović i s njima se dogovorite.

 

3. PRUŽANJE SMJEŠTAJA ZA GOSTE.

U tjednu prije mlade mise u Andrijaševce doći će oko 30-tak gostiju iz Dalmacije. To će većinom biti svećenici, bogoslovi i prijatelji našega mladomisnika jer je Marko godinama boravio u Splitu i Zadru. Te ljude moramo negdje smjestiti i ugostiti na dva ili tri. Zato svi vi koji bi mogli na spavanje primiti nekoga od gostiju molimo se da se prijavite i prilikom prijave kažete koliko osoba ste spremni u primiti u svoj dom. Molimo da sa svime ovime ne čekamo nego da se stavimo na raspolaganje!

 

POSJET MLADOMISNIKA BOLESNICIMA

U tjednu iza Mlade mise Marko ima želju susresti stare i bolesne osobe u našoj župi kako bi im podijelio mladomisnički blagoslov. Vi koji imate bolesnike u obitelji, a željeli bi da ih mladomisnik posjeti prijavite ih u sakristiji ili uredu.

 

Svoje priloge možete uplatiti i na žiro račun župe

PRIVREDNA BANKA  

ŽUPA SV ANDRIJE APOSTOLA,ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI

HR 2223400091110882148

Odgovori

PONEDJELJAK 23.05.2022 ANDRIJAŠEVCI 18.30 sati NEMA SVETE MISE

X