ŽUPNE OBAVIJESTI, ŽUPNI LISTIĆ

XIV.NEDJELJA KROZ GODINU – ŽUPNE OBAVIJESTI Broj 190 Župa Rokovci-Andrijaševci (04.07-11.07.2021)

XIV.NEDJELJA KROZ GODINU

https://vjeraufanjeljubav.com.hr/

 

 

Danas je 14. Nedjelja kroz godinu.

 

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak: Sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli
Utorak: Sv. Marija Goretti, mučenica
Petak: Bl. Marija od Propetog Isusa Petković, redovnica
Nedjelja: 15. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak u 18.30: + Darko Beran
Srijeda u 18.30: + Filip, Marija, Zvonko i Agata Luketić
Četvrtak u 18.30: + Mihovil i Kata Bičanić i + Pero Bajić
Petak u 18.30: + Zvonko i Ivana Markobašić
Subota u 18.30: + Nikola Vidakušić i + iz ob. Butković
NEDJELJA u 09.00: + Marko i Josip Rajković

SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30: ZA ŽUPLJANE; + iz ob. Sorčik i Cvenić

 

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

 

 

MLADA MISA VLČ. MARKA OBRADOVIĆA

Prošli utorak, 29. lipnja u katedrali u Đakovu za svećenika katoličke Crkve zaređen je naš župljanin vlč Marko Obradović iz Andrijaševaca. Mladomisniku Marku i cijeloj obitelji od srca čestitamo i radujemo se što su naši Rokovci i Andrijaševci dobili četvrtog svećenika, s čime se ne mogu pohvaliti i puno veća mjesta i župe nego je naša. Mlada misa vlč. Marka Obradovića održat će se u nedjelju 25. srpnja u Andrijaševcima. Mlada misa je relativno rijedak događaj za jednu zajednicu i zato kao župa moramo biti sretni i ponosni što imamo taj privilegij da ove godine imamo takvu radost. Stoga se za ovaj događaj moramo dobro duhovno i materijalno pripremiti.

Mlada Misa nije samo slavlje jednog svećenika i njegove obitelji, nego je to slavlje cijele župne zajednice i zato se svi u ovo slavlje trebamo uključiti. Zato pozivamo sve obitelji obitelji naše župe i sve župljane dobre volje da pomognu u organizaciji mladomisničkog slavlja. Puno ćete pomoći ako ovih dana u župni ured donesete makar i skromni novčani prilog kojim ćete pomoći u organizaciji mlade mise. Svaku kunu koju darujete od srca i dadnete kao znak ljubavi i solidarnosti bit će od velike pomoći našem dragom malodomisniku Marku i njegovoj obitelji u podmirivanju troškova koji neće biti baš mali. U tom smislu pozivamo sve na darežljivost i dobrotu.

Osim svojim novčanim darom možete pomoći i u naravi. To znači da ako netko želi pokloniti janje, prase, kulen ili šunku…., to će sve dobro doći. Ukoliko netko ima želju darovati nešto od navedenoga to ne trebate donositi u župni ured nego se direktno javite obitelji Obradović i s njima se dogovorite.
Osim novcem i u naravi možete dati svoj doprinos na još jedan način. Naime u tjednu prije mlade mise u Andrijaševce doći će oko 30-tak gostiju iz Dalmacije. To će većinom biti svećenici, bogoslovi i prijatelji našega mladomisnika jer je Marko godinama boravio u Splitu i Zadru. Te ljude moramo negdje smjestiti i ugostiti na dva ili tri. Zazo svi vi koji bi mogli i željeli na spavanje primiti nekoga od gostiju molimo se da se prijavite i prilikom prijave kažete koliko osoba ste spremni u primiti u svoj dom.

Mlada misa je za tri tjedna i vrijeme brzo prolazi pa molimo da sa svime ovime puno ne čekamo nego da na vrijeme reagiramo i prijavimo se. Što se prije pokažemo spremnost to ćemo bolje i kvalitetnije organizirati i na vrijeme pripremiti. Unaprijed od srca zahvaljaljemo na svakom znaku ljubavi i dobrote.

 

 

DAROVATELJI ZA CRKVU

AMBRINAC MARIJA, Rokovci 200 kn
HODAK VINKO, Rokovci 200 kn
SERTIĆ MARIJA, Rokovci 100 kn

 

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: