ŽUPNE OBAVIJESTI, ŽUPNI LISTIĆ

XV.NEDJELJA KROZ GODINU – ŽUPNE OBAVIJESTI Broj 191 Župa Rokovci-Andrijaševci (11.07-18.07.2021)

XV.NEDJELJA KROZ GODINU

https://vjeraufanjeljubav.com.hr/

 

 

Danas je 15. Nedjelja kroz godinu.

 

 

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak: Majka Božja Bistrička
Četvrtak: Sv. Bonaventura, biskup i naučitelj
Petak: BDM od Brda Karmela
Nedjelja: 16. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 

SVETE MISE U ROKOVCIMA

Utorak u 18.30: + Đuro Šebalj
Srijeda u 18.30: + Nikola Rupčić
Četvrtak u 18.30: + Andrija Galović
Petak u 18.30: + iz ob. Nikolić
Subota u 08.00: + iz ob. Vukosavić i Maslać i + don Slavko Maslać
NEDJELJA u 09.00: + ZA ŽUPLJANE; + iz ob. Škegro Janka i + iz ob. Begović

 

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCI

NEDJELJA u 18.30: + Anica i Josip Đurin

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

 

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

– u petak 16. srpnja 2021. u crkvi Sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima kršćansku ženidbu će sklopiti IVAN RIMAC iz Vinkovaca, Matije Ivanića 47 i ANA ŠAFER iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 32.

– u subotu 17. srpnja 2021. u crkvi sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.30 sati u kršćansku ženidbu će sklopiti ANTE PAZMAN iz Rokovaca, St. Radića 122e i DAJANA BIČANIĆ iz Andrijaševaca, N. Tesle 63.

 

MLADA MISA VLČ. MARKA OBRADOVIĆA

U nedjelju 25. srpnja, za točno dva tjedna u našoj župi će biti slavlje Mlade mise vlč. Marka Obradovića. Mlada misa je veliki događaj i zato ga moramo svečeno i dostojno obilježiti. Zato pozivamo cijele Rokovce i Andrijaševce da sudjeluju u ovoj vjerskoj svečanosti. U srijedu, četvrtak i petak prije Mlade mise održate će se trodnevna priprava koja će biti uvod u glavno slavlje. U nedjelju, 25. srpnja program će započeti u 10 sati ulici Matije Gupca ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati jednom dirljivom trenutku, a to oproštaj našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi u njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo procesiju u kojoj ćemo krenuti prema andrijaševačkoj crkvi gdje će se održati euharistijsko slavlje. Nakon mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi dio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola.

Pozivamo sve župljanje da pomognete organizaciju Mlade mise. Pomoći možete na tri načina:

1. NOVČANIM PRILOGOM koji možete donijeti u župni ured. Svaku kunu koju od srca darujete i dadnete kao znak ljubavi i solidarnosti bit će od velike pomoći našem malodomisniku Marku i njegovoj obitelji u podmirivanju troškova koji neće biti baš mali. Zahvaljujemo onima koji su svoj prilog donijeli a a ostale pozivamo na darežljivost i dobrotu.

2. POMOĆ U NARAVI. To znači da ako netko želi pokloniti prase, kulen, šunku, sir ili nešto slično što može dobro doći. Ukoliko želite darovati nešto od navedenoga obratite se obitelji Obradović i s njima se dogovorite.

3. PRUŽANJE SMJEŠTAJA ZA GOSTE. U tjednu prije mlade mise u Andrijaševce doći će oko 30-tak gostiju iz Dalmacije. To će većinom biti svećenici, bogoslovi i prijatelji našega mladomisnika jer je Marko godinama boravio u Splitu i Zadru. Te ljude moramo negdje smjestiti i ugostiti na dva ili tri. Zato svi vi koji bi mogli na spavanje primiti nekoga od gostiju molimo se da se prijavite i prilikom prijave kažete koliko osoba ste spremni u primiti u svoj dom. Molimo da sa svime ovime ne čekamo nego da se stavimo na raspolaganje!

 

POSJET MLADOMISNIKA BOLESNICIMA

U tjednu iza Mlade mise Marko ima želju susresti stare i bolesne osobe u našoj župi kako bi im podijelio mladomisnički blagoslov. Vi koji imate bolesnike u obitelji, a željeli bi da ih mladomisnik posjeti prijavite ih u sakristiji ili uredu.

 

DAROVATELJI ZA CRKVU

OB. KRZNARIĆ PERE, Andrijaševci 300 kn
KOPIĆ KATICA, Rokovci 200 kn
GAŠPAREVIĆ ADAM, Rokovci 150 kn
SOLGA ANA, Andrijaševci 150 kn

 

 

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: