ŽUPNE OBAVIJESTI, ŽUPNI LISTIĆ

XVI.NEDJELJA KROZ GODINU – ŽUPNE OBAVIJESTI Broj 192 Župa Rokovci-Andrijaševci (18.07-25.07.2021)

XVI.NEDJELJA KROZ GODINU

https://vjeraufanjeljubav.com.hr/

 

Danas je 16. nedjelja kroz godinu.

 

 

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak: Sv. Apolinar, biskup i mučenik
Srijeda: Sv. Lovro Brindiški
Četvrtak: Sv. Marija Magdalena
Petak: Sv. Brigita, redovnica i suzaštitnica Europe
Nedjelja: 17. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak u 18.30: + Ilija Smolčić, + Ana Tustanovski, + Ana Vrbanac
Srijeda u 18.30: + Gordana Rapčan
Četvrtak u 18.30: + iz ob. Smolčić i Rajković
Petak u 18.30: + Ivan i Jela Štefanac
Subota u 08.00: + iz ob. Klišanić Kate i Nikole
Nedjelja u 10.30: ZA ŽUPLJANE; + Anka Bičanić (MLADA MISA)

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

 

 

MLADA MISA VLČ. MARKA OBRADOVIĆA

Iduće nedjelje 25. srpnja u našoj župi će biti slavlje Mlade mise vlč. Marka Obradovića.
To je toliko važan događaj da će toga dana biti će SAMO JEDNA SVETA MISA I TO MLADA MISA U 10.30 SATI U ANDRIJAŠEVCIMA koju će po prvi puta u svojoj župi služiti naš mladomisnik i zato smo svi pozvani da sudjelujemo u ovom slavlju.
Program će započeti u 10 sati ulici M. Gupca 51 ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati oproštaju našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi Bogu i njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo veliku procesiju koja će poći od kuće obitelji Obradović prema dvorištu andrijaševačke crkve gdje će na vanjskom oltaru biti služena svečana Mlada misa. U ovoj procesiji posebno mjesto će imati članovi našega Kud-a obučeni u narodne nošnje kao i naši ovogodišnji prvopričesnici obučeni u prvopričesničke haljinice. Pozivamo sve obitelji ispred čijih kuća će prolaziti procesija da okite prozore i pročelja svojih kuća kakav je već slavonski običaj.
Oko 10.30 započet će euharistijsko slavlje Mlade mise koju će uživo prenositi vinkovačka televizija. Na kraju mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov i svoje mladomisničke sličice. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem, sokovima i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi dio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola. Dođimo i budimo sudionici ovog lijepog događaja!

 

 

TRODNEVNICA UOČI MLADE MISE

U srijedu, četvrtak i petak uoči Mlade mise u našoj crkvi u Andrijaševcima bit će također svečano, jer će se u te dane održavati trodnevna duhovna priprava na koju nas također poziva naš mladomisnik. U 18.30 bit će sveta misa s propovijedima koje će predvoditi naša tri domaća sina svećenika: vlč. Vlado Delić, vlč. Josip Levaković i don Josip Mudri koji svi dolaze svojim prisustvom počastiti našeg mladomisnika i uputiti mu svoju poruku. Prije i za vrijeme tih misa biti će prilika za sakrament Ispovijedi, a poslije mise će biti zajednička večera i druženje za sve goste u dvorištu stare škole. Cjelokupan program možete pročitati i na plakatima koji su postavljeni na svim javnim mjestima.

 

DAROVATELJI ZA CRKVU

PRŠA LUCA, Rokovci 200 kn
VIDAČKOVIĆ ZORAN, Rokovci 200 kn
JOSIPOVIĆ MLADEN, Rokovci 150 kn
BOŽIĆ LJUBA, Andrijaševci 125 kn
SERTIĆ MARKO, Rokovci 100 kn

ZAHVALJUJEMO SVIMA KOJI SU NA BILO KOJI NAČIN POMOGLI U ORGANIZACIJE MLADE MISE I TRODNEVNICE KOJA NAS OČEKUJE IDUĆI TJEDAN! NEKA BOG BLAGOSLOVI NAŠ TRUD I SVAKOME STOSTRUKO UZVRATI!

 

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: