MOLITVE

Pobožnost sv. Maloj Tereziji

2019-10-01_073812

Sveta Mala Terezijo

Sveta Mala Terezijo, ponizno te molim, reci dragom Isusu da ga jako volim.

Molitva svetoj Tereziji od Djeteta Isusa

O mila sv. Terezijo, evo me pred tobom da tražim utjehe i svjetla svojoj bijednoj duši. Daj, pogledaj, mala Svetice, na moju dušu. Osamljenost je straši, pustoš je opkoljuje, napasti je progone: nalazi se u duhovnoj tami i zapuštenosti. Ti znadeš i sama koliko duša trpi u ovakvome stanju jer si i ti, iako premila zaručnica Kristova, kadikad uzdisala da je Isus zadrijemao na dnu lađice tvojega srca. Pomozi mi, mila zagovornice, u ovoj duševnoj tjeskobi. Ako je volja Isusova da ovo i nadalje trpim, neka se vrši njegova sveta volja, ali onda se još usrdnijim molbama obraćam tebi da me ne zapustiš. Budi ti uza me; potiči me na ustrajnost; šapći mi o svjetlu i miru što dolaze nakon tamne noći. Ti mi budi pratilica i tješiteljica. Amen.
Oče naš

 

 

Molitva svetoj Tereziji od Djeteta Isusa

O sv. Terezijo, ti koja si otkrila da je jednostavan put, put svetosti, pomogni nam živjeti jednostavne stvari svaki dan silom ljubavi koja ih čini velikima. Ti, zaštitnice misija, trči i obujmi granice zemlje da bi poduprla misionare koji su u nevolji, da bi dala snagu onima koji su progonjeni, da bi donijela vjeru onima koji su u napasti.
Ti, koja si mlada radosno odgovorila na Ljubav Božju, učini da mnogi mladi osjete u srcu glas Učitelja koji ih zove da postanu ribarima ljudi i da imaju hrabrosti reći svoje 
Ti, koja si po svome obećanju, učinila da na sve nas padne mirisna kiša ružinih latica, daj svećenicima srce, grješnicima oprost, bolesnima zdravlje, očajnima utjehu.
Sv. Terezijo od Djeteta Isusa, moli za nas.

Molitva svete Terezije od Djeteta Isusa (sastavila sv. Mala Terezija)

Slikovni rezultat za molitva maloj tereziji od djeteta isusa

Molitva nebeskom Ocu

Vječni Oče, Sin tvoj Jedinorođeni, slatko Djetešce Isus, moja je svojina, ti si ga, naime, sam dao meni. Ja ti prikazujem neizmjerne zasluge njegova Božanskog Djetinjstva, pa te u njegovo ime molim, pozovi u nebesku radost mnoštvo malene djece, koja će dovijeka pratiti božanskog Jaganjca.

UTORAK 30.11.2021.ANDRIJAŠEVCI 08.00 sati + Srećko i Katica Maslać; Za život i zdravlje dječaka Duje

11.00 sati + Josip Kopić; + iz ob. Cvije i Vlade Buconjić;Zahvalnica za zdravlje

X
%d blogeri kao ovaj: