NASLOVNICA

SVI SVETI I DUŠNI DAN I BLAGOSLOV GROBOVA

U ponedjeljak slavimo zapovjedanu svetkovinu Svih Svetih. To je dan kada proslavljamo sve one koji su postigli konačni cilj i svrhu svoga života, a to je vječni život, odnosno svetost u nebu.

Zato taj blagdan i nazivamo Svi sveti, jer mi zemaljska crkva proslavljamo onu proslavljenu, nebesku crkvu koja nam je uzor i koju molimo za pomoć i zagovor. Sveta Misa će biti u 8.00 sati u crkvi u Andrijaševcima, a u 18.00 u crkvi u Rokovcima.

U utorak slavimo Spomen svih vjernih mrtvih ili Dušni dan. To je dan kada Crkva odaje počast svim svojim članovima koji su napustili ovaj svijet kao Kristovi vjernici. To su zapravo svi naši dragi i mili pokojnici za koje molimo i čije grobove ukrašavamo cvijećem i lampionima. Na Dušni dan Misa je u 9.00 je u crkvi u Andrijaševcima, a u 18.00 u Rokovcima.

 

BLAGOSLOV GROBOVA

Na Sve Svete blagoslov grobova će biti prijepodne u Rokovcima i poslijepodne u Andrijaševcima.

Prijepodnevni blagoslov na groblju u Rokovcima započinje u 09.30 sati zajedničkom molitvom kod križa, a onda slijedi pojedinačni blagoslov.

Poslijepodnevni blagoslov na groblju u Andrijaševcima započinje u 14.30 sati najprije zajedničkom molitvom za sve pokojne, a onda slijedi pojedinačni blagoslov grobova.

Grobove će blagoslivljati 3-4 svećenika. Molimo za strpljenje!

Odgovori

SVETA MISA ČETVRTAK 19.05.2022 ANDRIJAŠEVCI 18.30 sati+ Ivan Uremović

X