MOLITVE, NASLOVNICA

Molitva sv. Nikoli Taveliću

Sveti Nikola, ti si tolikim svojim štovateljima pritekao u pomoć u različitim potrebama i tako ih utješio i pomogao. Molim te da i meni pomogneš u mojoj potrebi i tako me utješiš i obraniš. Isprosi mi od Boga milost ako je to na veću slavu Božju i spasenje moje duše.

 

Tko hoće da ide zamnom, neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka pođe zamnom.

Pravednik će cvasti kao palma

Rasti će kao libanonski cedar.

Pomolimo se! Bože, Ti si svetoga Nikolu Tavelića proslavio revnošću za širenje vjere i palmom mučeništva. Daj da po njegovu zagovoru nadvladamo sve protivštine života i Kristovom strpljivošću stignemo k Tebi, jedinom pravom životu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za mladež

Sveti Nikola, ti si u cvijetu svoje mladosti očuvao čistoću svoje duše i srca te si sve svoje sile posvetio slavi Božjoj i dobru svoga bližnjega. Molim te, čuvaj našu mladež od pogibeljnih zabluda i pokvarenosti ovoga svijeta. Pomozi mladima da dobrim primjerom, molitvom i radom sudjeluju u širenju Kristova kraljevstva na zemlji. Amen.

 

Molitva za obitelj

Sveti Nikola, ti si u krilu plemenite, kršćanske obitelji primio pravi kršćanski odgoj i upoznao put istine koji vodi u vječni život. Molim te, isprosi našim obiteljima milost da u njima vlada živa vjera, vršenje Božjih zapovjedi, osobito međusobna ljubav i razumjevanje. Amen.

MOLITVE I KOMENTARI

SVETA MISA SUBOTA ROKOVCI 01.04.2023 17.30 sati + Manda i Petar Mujan

X
%d blogeri kao ovaj: