MOLITVE, NASLOVNICA

Molitva za premorene

Na neki nas se način može usporediti s motorom automobila, koji ima zasebne dijelove za benzin, vodu i ulje Nositelji tereta moraju naučiti moliti molitvu iz Poslanice Hebrejima 4,12, koja se odnosi na ispravno odjeljivanje funkcija duše i duha.

Naime, na neki nas se način može usporediti s motorom automobila, koji ima zasebne dijelove za benzin, vodu i ulje. Oni moraju ostati odvojeni jer, ako bi se pomiješali, automobil ne bi radio te bi čak moglo doći do eksplozije motora. Tako i kod nas postoje trenutci: kada misli trebaju preuzeti nadzor, kada središte pozornice trebaju zauzeti emocije, i kada stvari trebamo jasno doživljavati duhom Tako i kod nas postoje trenutci: a) kada misli trebaju preuzeti nadzor nad stvarima, b) kada središte pozornice trebaju zauzeti emocije, kao i c) kada stvari trebamo jasno doživljavati duhom (kao što je slučaj s molitvom i pobožnostima). Ali, Sotona nas je toliko narušio po Adamovu grijehu da um i osjećaji nerijetko međusobno ratuju.

Osjećaji se otimaju nadzoru, ili pak um isključuje emocije. Ako nositelji teret ne mole za odgovarajuće odvajanje funkcija duše i duha, događa se sljedeće: kada im Gospodin na duh (a upravo tu ih valja nositi) položi neki teret, um i emocije ostaju prekomjerno uključeni. Duhovno nošenje tereta tada poprima vidove tjelesnosti i postaje zamorno jer su nam um i srce uključeni u taj napor te previše razmišljamo i osjećamo ono što bismo trebali nositi pretežito duhom. Ali, Sotona nas je toliko narušio po Adamovu grijehu da um i osjećaji nerijetko međusobno ratuju Budući da sam imamm iskusan nositelj tere, često sam znao biti tako iscrpljen da sam jedva hodao. Tereti koje sam u duhu trebao dijeliti s Isusom, opterećivali su svaki dio moga bića. Onda sam naučio moliti za odvajanje funkcija duše i duha. Sada mi Gospodin može opteretiti duh teškim i tužnim teretom, a ja i dalje mogu radosno propovijedati ili se igrati s unucima. Iako moj duh ima dioništvo u Gospodinovoj žalosti radi neke izgubljene duše, um i srce time nisu zahvaćeni te se mogu radosno baviti svojim poslom.

Molitva za odvajanje duha i duše je vrlo jednostavna. Predlažem vam da je sada izmolite, ako to još nikada niste učinili. Čak i ako je zasad još ne shvaćate u potpunosti, nikako vam ne može škoditi Molitva za odvajanje duha i duše je vrlo jednostavna. Predlažem vam da je sada izmolite, ako to još nikada niste učinili. Čak i ako je zasad još ne shvaćate u potpunosti, nikako vam ne može škoditi, već će, naprotiv, vašu premorenu dušu nevjerojatno opustiti i donijeti joj slobodu.

 

MOLITVA ZA ODVAJANJE DUHA I DUŠE

Gospodine Isuse, neka Tvoj mač istine prodre u mene dijeleći funkcije moje duše i duha. Umiri mi um i utišaj emocije. Progovori mirom mome duhu. Dovedi sve u meni u red. Okončaj u meni tu borbu između uma i osjećaj Odijeli funkcije moje duše i duha, kako bi mome umu mogao dati problem o kojemu treba razmisliti i pobuditi mi osjećaje, a da mi duh pritom bude u miru; ili položiti teret na moj duh, a da mi srce i um pritom ostanu nepomućeni. Ne moram više biti rastrgan(a) na sve strane. Hvala Ti, Isuse.

Ovu ćete molitvu možda trebati povremeno ponavljati. Bog ju je čuo i prvi put, ali ćete ju možda morati ponavljati kako bi ju vaše unutarnje biće postupno usvojilo, a vi ušli u subotni počinak obećan u Poslanici Hebrejima 4,9â11. âŽiva je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca. (Heb 4,12)

Izvor: https://book.hr/molitva-za-premorene-duse/

SVETA MISA ZORNICA SUBOTA ROKOVCI 09/12/2023 06.30 sati + čs. Čirila i čs. Velentina i + iz ob. Nedić,18.30 sati + Marija i Josip Galović

X
%d