NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE, ŽUPNIK

Svećenici blizanci : Vjernici nikada ne znaju s kojim od njih razgovaraju

Postoje brojna braća svećenici, no blizanci svećenici prava su rijetkost. Mediji su izvještavali o čileanskim blizancima Felipeu i Paulu, čija je majka Rosa Silva odbila pobačaj nakon što je ultrazvuk pokazao da nosi dijete s tri ruke i dvije glave. I rodila je zdravu braću blizance koja su postala katolički svećenici!

Slikovni rezultat za svečenici blizanci

VATIKAN Papa Franjo otvara arhiv u papi Piu XII. Američki mediji pisali su o tome kako su se 26. svibnja prošle godine u New Yorku zaredila dva brata blizanca, fra Innocent Montgomery C. F. R. i fra Angelus Immaculati Montgomery C. F. R. U SAD-u je zabilježen i slučaj kako su jednojajčani blizanci, franjevci Julian i Adrian Riester, umrli isti dan u 92. godini života. Svećenici Patrick i John O’Neill, blizanci rođeni u Australiji, koji sada imaju 86 godina, bili su dugo razdvojeni  Patrick je bio na službi u Australiji, a John je bio misionar u Africi. Danas zajedno žive u redemptorističkom samostanu u Australiji. I

Hrvati imaju svoje blizance svećenike kao što su Đuro i Josip Blumenšajn, rođeni u Županji.

2019-10-06_115327

2019-10-06_115341

Blizanci franjevci Ivica i Nikica Tomas, rođeni u Osovi kod Žepča u Bosni. Ova dva blizanca franjevca imaju starijeg brata svećenika Josipa. U hrvatske blizance svećenike spadaju i don Tadija i don Ilija Ivoš, rođeni 18. prosinca 1974. godine u Bistrici kod Uskoplja-Gornjeg Vakufa u Bosni. Don Tadija je župnik u Kandiji kod Bugojna, a don Ilija u Skopaljskoj Gračanici kod Uskoplja-Gornjeg Vakufa. Rodbina, brojni prijatelji i poznanici ove jednojajčane blizance od milja zovu Tade i Ile. Tadija je stariji dva i pol sata, rođen je u šest sati ujutro, a Ilija u osam i pol. Njihovi roditelji Ilija i Anica rođena Kraljević imaju ukupno šestero djece, još dva sina i dvije kćeri.

Image result for blizanci franjevci Ivica i Nikica Tomas

Image result for svećenici blizanci

Image result for blizanci franjevci Ivica i Nikica Tomas

Image result for svećenici blizanci

%d blogeri kao ovaj: