MOLITVE, NASLOVNICA

Obiteljska novogodišnja molitva

Osvanuo je prvi dan nove godine. Svijet nam nudi prisjećanje na sjaj i glamur protekle noći koju se naziva se najluđa noć u godini. Danas su svi pomalo umorni i ošamućeni. Malo se razmišlja o novoj prilici i novom početku.
Obiteljska novogodišnja molitva, molitva, Liturgijska godina u obitelji, vjera
Crkva nas, s druge strane potiče da se osvrnemo na proteklu godinu i zahvalimo Gospodinu na nebrojenim milostima kojima je protkao svaki dan. Bio je uz nas prošlu godinu i zato možemo vjerovati da će biti uz nas i u ovoj koja započinje.
Sjetimo se riječi sv. Franje Saleškog: Ne mislite bojažljivo na sutra: isti Vječni Otac koji se za tebe brine danas, brinut će se za tebe i sutra. Neće dopustiti da ti se dogodi ikakvo zlo, ili ako dopusti, dat će ti snagu da možeš izdržati.
Okupite za ručkom svoju obitelj i zamolite Gospodina za dobar početak, za dane po Njegovoj volji i radosni mir koji iz toga proizlazi.
Možete spontano izreći molitvu iz srca ili koristiti neku već napisanu. Donosimo vam primjer jednostavne obiteljske molitve. Nemojte zaboraviti pozdraviti Majku koju nam Crkva daje odmah na početku godine kako bismo imali sigurno svjetlo na putu prema Nebu.

Obiteljska novogodišnja molitva

Bože, hvala ti na novoj godini. Daj da svaki član naše obitelji bude spreman početi iznova. Znamo da si Ti uvijek spreman oprostiti nam. Pomozi nam da i mi budemo spremni oprostiti sebi i jedni drugima.

Dok započinjemo novu godinu, podsjeti nas na istinske vrednote i najdublje želje. Pomozi nam da živimo u dobroti koja izvire iz vršenja onoga što tražiš od nas. Pomozi nam da ostavimo po strani zabrinutost za sutra i tjeskobu zbog prošlosti, da bismo mogli živjeti u miru s Tobom sada, dan po dan. Amen!

https://zenavrsna.com/

ADMIN
Author: ADMIN

"Tijelo umire kad se odvoji od duše, a duša umire kad se odvoji od Boga." sv.Augustin

SVETA MISA SRIJEDA ROKOVCI 17.08.2022 18.30 sati + iz ob. Đure Sabljak

X
%d blogeri kao ovaj: