NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

Bog nam je dao Mariju

Bog je bio s Marijom usko povezan od trenutka njezina bezgrešnog začeća Crkvena dogma govori nam o tome kako je Marija bila ispunjena Duhom Svetim od svojeg Bezgrešnog začeća.

Bog je bio s Marijom usko povezan od trenutka njezina začeća. Ta povezanost nikad nije bila prekinuta, nego se samo sve više usavršavala. Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu! Za Mariju tako možemo reći kako je ona potpuno u Bogu i kako je Bog u njoj.

Pobožnost Triju Zdravomarija

Dolazeći joj u svojim molitvama, u njoj i s njom susrećemo i svoga Boga te se čitav taj susret zapravo i odvija u Bogu. Bog nam je dao Mariju kako bismo što lakše došli k njemu! Dolazeći Mariji, u stvari dolazimo Bogu… Ako smo svjesni što Pavao kaže time da ne živi više on, već da živi u njemu Bog, koliko je to kao stvarnost još prisutnije u Marije! Dolazeći Mariji, u stvari dolazimo Bogu kojemu je ona otvorila prostor da živi u njoj!

Kad širom otvorimo vrata Bogu da živi u nama, tada i svi koji će po nama biti blagoslovljeni po ma kojem načinu očitovanja Božje prisutnosti u nama, ne dolaze zapravo k nama, nego Bogu koji živi u nama.

Izvor: https://book.hr/

SVETA MISA SUBOTA ROKOVCI 29.01.2022 18.30 sati + iz ob. Jelke i Luke Tomković

X