NASLOVNICA

CVJETNICA I PRIKUPLJANJE HRANE ZA SIROMAŠNE

PRIKUPLJANJE HRANE ZA SIROMAŠNE

U preostalim danima korizme u župi organiziramo akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji u našoj sredini. Stoga vas pozivamo da u petak (na veliku ispovijed) ili jedan drugi dan u idućem tjednu kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti doneset nešto od prehrambenih i hihijenskih proizvoda koje možemo ostaviti pred oltar. U velikom tjednu sve prikupljeno ćemo podijeliti siromašnim obiteljima u našoj župi.

CVJETNICA

Iduće nedjelje crkva slavi Cvjetnicu, blagdan kojim započinje Veliki tjedan. Sjećamo se događaja kada je Isus na magarcu ušao u Jeruzalem u kojem će podnijeti svoju muku i smrt gdje ga je narod dočekao s poklicima i palminim granama u ruci. Zato je na Cvjetnicu običaj da se blagoslivljaju grančice noseći ih u procesiji. Maslinove grančice moći ćemo nabaviti prije svake sv. mise. Na Cvjetnicu se pjava i čita Muka Gospodina našega Isusa Krista. Pozivamo mlade i odrasle koji lijepo čitaju i žele se uključiti u čitanje Muke, na jednoj od Misa, da se prijave u sakristiji.

 

PRODAJA KOLAČA

Udruga žena iz Rokovaca i Andrijaševaca i ove godine u preduskrsno vrijeme obići će naše stare i nemoćne te ih malo razveseliti i obradovati malim poklonima. Da bi uspjeli u svojoj namjeri i ove godine će na Cvijetnicu nakon svake svete mise prodavati kolače po simboličnim cijenama.

Odgovori

SVETA MISA SRIJEDA 18.05.2022 ANDRIJAŠEVCI 18.30 sati Zahvala MajciBožjoj za zdravlje

X