MOLITVE, NASLOVNICA

Molitva Svetomu Licu

christ-gf9e57429b_640

Gospodine Isuse poput prvih apostola,  kojima si rekao: “Što tražite?” i koji su prihvatili tvoj poziv “Dođite i vidjet ćete.”

Prepoznajući te kao Sina Božjega, iščekivanoga i obećanoga Mesiju za otkupitelja svijeta i mi te, tvoji učenici u ovome teškom vremenu, želimo slijediti i biti ti prijatelji, privučeni sjajem i biti ti prijatelji, privučeni sjajem tvoga uvijek novoga Lica, otajstvenoga zrcala neizmjernoga Božjega milosrđa.

Dopusti nam da ga razmatramo očima duha i srca: lice Sina, odsjaj slave Očeve i otisak Bića njegova (usp.Heb 1,3), ljudsko lice Boga koji je ušao u povijest, da bi razotkrio obzorja vječnosti, tiho lice Isusa trpećega i uskrsloga, koji – ljubljen i prihvaćen – preobražava srce i život.

“Lice tvoje,Gospodine, ja tražim. Ne skrivaj lica svoga od mene.” (Ps 27,8-9). Koliko je puta tijekom stoljeća i tisućljeća među vjernicima odjeknuo taj zaziv psalmista! Gospodine, i mi ga vjerom ponavljamo: “Čovječe boli, od koga svatko lice otklanja” (usp. iz 53,3), ne skrivaj od nas lica svoga!

Marijo,Majko Svetoga Lica,pomozi nam imati “nedužne ruke i čisto srce”, ruke prosvijetljene istinom ljubavi i srca zahvaćena božanskom ljepotom, kako bismo se – preobraženi susretom s Kristom darivali siromašnima i svima koji trpe, na čijim se licima odražava tajanstvena prisutnost tvoga Sina Isusa, koji živi i kraljuje u vijeke vjekova.

Molitva se pripisuje papi u miru Benediktu XVI.

SVETA MISA ČETVRTAK ANDRIJAŠEVCI 30/11/2023 08.00 sati Zakladna misa za 2023.11.00 sati + Ilija i Marija Durdov; + Marijan Božić i + braća i sestre

X
%d blogeri kao ovaj: