MOLITVE, NASLOVNICA

Snažna i predivna molitva ‘Nedjeljna pobožnost svetom Josipu’

Image by Robert Cheaib from Pixabay

Å to predstavlja moćna molitva kroz sedam nedjeljnih pobožnosti svetom Josipu?

Pobožnosti za koje ne znaju svi, a koje slave Josipove radosti i tuge.

Iako nije progovorio ni riječi u Svetom pismu, sv. Josip je jedan od najomiljenijih svetaca u kršćanstvu. Njegova tiha, ali poslušna vjernost govorila je glasnije od riječi.

Tijekom stoljeća postojale su razne pobožnosti koje su izražavale duboku ljubav Isusovom očuhu. Jedna od njih je i pobožnost sedam nedjelja.

 

>   MOLITVE SVETOM JOSIPU Josipovih sedam boli i sedam radosti

Prema kanadskom televizijskom programu Salt and Light media, Dvojica franjevačkih redovnika doživjela su brodolom te su dva dana plovili na splavu. Spasio ih je uvažen čovjek koji ih je čudom doveo do obale. Kada su ga pitali tko je, odgovorio je:Ja sam Josip. Želim da častite mojih sedam tuga i sedam radosti

Bez obzira na podrijetlo, razvilo se štovanje u čijem su središtu bili Josipovih sedam radosti i sedam tuga, a obilježavalo se tijekom sedam nedjelja prije njegove svetkovine 19. ožujka.

Prva nedjelja se obično slavi posljednje nedjelje u siječnju ili prve nedjelje u veljači. Jedan od pristupa nedjeljama jest da se pročita svaki odlomak i promisli o tome kako bi se Josip osjećao u tim situacijama.

Takvo se čitanje još naziva i lectio divina ilibožansko čitanje gdje se možete postaviti u situaciju i vidjeti Josipove izraze lica tijekom svakog nastavka.

Prilikom molitve sedam nedjeljnih pobožnosti uobičajeno je moliti se za određen cilj i pritom tražiti zagovor sv. Josipa.

Slikovni rezultat za sveti josip

PRVA NEDJELA
  Sumnje Svetog Josipa u njegovu zaručnicu Mariju (Mt 1,19) i poruka anđela (Mt 1,20)

DRUGA NEDJELJA
  Siromaštvo Isusova rođenja (Lk 2,7) i samo rođenje (Lk 2,7)

 

TREĆA NEDJELJA
  Isusovo obrezanje (Lk 2,21) i sveto ime Isusovo (Mt 1,25 )

 

ČETVRTA NEDJELJA
   Šimunovo proročanstvo kako će mnogi biti izgubljeni zbog Isusa, a da će Dijete i njegova       Majka mnogo pretrpjeti (Lk 2,34) i njegovo proroštvo da će mnogi biti spašeni (Lk 2,34 )

 

PETA NEDJELJA
  Bijeg u Egipat (Mt 2,14) i svrgavanje idola (Iz 19,1)

 

ŠESTA NEDJELJA
  Oskudan život u Egiptu (Mt 2,22) i život s Marijom i Isusom (Lk 2,39 )

 

SEDMA NEDJELJA
  Gubitak djeteta Isusa (Luka 2,45) i nalaženje Isusa u Hramu (Lk 2,46)

SVETA MISA ČETVRTAK ANDRIJAŠEVCI 30/11/2023 08.00 sati Zakladna misa za 2023.11.00 sati + Ilija i Marija Durdov; + Marijan Božić i + braća i sestre

X
%d blogeri kao ovaj: