MOLITVE, NASLOVNICA

Ovo je molitva kojom su Hrvatski biskupi posvetili naš narod Srcu Marijinu, preporučuju da se moli i sada

pexels-uskalego-51524

Napisao ju je kardinal Franjo Kuharić

Nadbiskup Želimir Puljić poslao je danas  priopćenje  u kojem je istaknuo kako su hrvatski biskupi već posvetili hrvatski narod Prečistom Srcu Marijinu. Tiskovni ured HBK u prilogu je poslao i posvetnu molitvu koju je napisao kardinal Kuharić, a koja je prilagođena sadašnjem trenutku te ju je nadbiskup Puljić toplo preporučio vjernicima.

Posvetna molitva Prečistom Srcu Marijinu

Presveta Djevice Marijo, utjeho žalosnih i zdravlje bolesnih!

Naši pradjedovi dali su ti naziv najvjernija Majka i Odvjetnica Hrvatske. Ti si nam to bila kroz cijelu tešku povijest! Mi danas s dubokim pouzdanjem molimo da nam budeš Zagovornica kod svoga Božanskog sina i našeg Spasitelja Isusa Krista kako bi se smirili naši dani i ostvarile naše nade za svako dobro ljudi i naroda.

U nemiru koji pogađa Hrvatsku domovinu, naš narod i naše su građane, kao i druge zemlje i narode zbog opasnosti zaraze od Korone virusa, povjeravamo se i svim srcem predajemo Tvome majčinskome srcu; moli za nas i moli s nama neka nam milosrdni Bog udijeli mir u našim srcima,  u našim obiteljima, među ljudima i narodima.

Ponizna službenice Gospodnja i kraljice mira, izmoli od Srca svoga božanskog Sina i našeg spasitelja Isusa Krista mir koji on daje: mir u istini i ljubavi, mir u slobodi i pravednosti, mir s Bogom, mir s čovjekom.

Želimo biti dostojni toga mira,  skrušeno se kajući za svoje osobne grijehe, za grijehe u obiteljima, za sve grijehe protiv Božjih zapovijedi u našem narodu.

Milosrdna Majko, utočište grešnika, izmoli nam darove Duha Svetoga da on svojom snagom promijeni ljudske misli i srca na dobro, za pravednost, za mir.

Utjeho žalosnih i zdravlje bolesnih,
u ime uznemirenih i uplašenih,
u ime suza ranjenih i izbjeglih,
u ime patnje nevinih i virusom zaraženih, molimo te da svojim zagovorom od nebeskog Oca izmoliš svojoj ljudskoj djeci čvrstu vjeru i nepokolebljivu nadu.

Neka se skrate ovi dani teških iskušenja i neka zasja mir Božji u našoj domovini i u cijelom svijetu. Predobra majko, moli za nas.

Amen!

(kardinal Franjo Kuharić, 15. siječnja 1992.)

Bitno.net

%d blogeri kao ovaj: