Molitva u obitelji i paljenje prve svijeće

Na početku obiteljske molitve otac ili majka kaže:

S današnjim zalaskom sunca ušli smo u novo vrijeme, došašće, u kojemu zajednica Kristovih vjernika u budnosti i nadi iščekuje Kristov slavni dolazak i pripravlja se za radosnu svetkovinu njegova Utjelovljenja. Kad god mine dan i zađe sunce, u nama se budi nada u Krista Gospodina – Svjetlo istinsko koje rasvjetljuje naše živote i vodi nas do vrata vječnosti. Došašće koje započinjemo oslikava sav naš život kao hod i susret. Život je putovanje, ispunjeno susretima. Gospodin je onaj koji dolazi, hrli nam u susret iz svoje vječnosti. Ta istina rađa u nama nadu koja preobražava sve: i naš hod i naše susrete, i zastajkivanja i sumnje, i trenutke predanja i trenutke skrivanja pred njim, i radosti i tjeskobe. Bog svojim dolaskom zahvaća i rasvjetljuje sve, jer sve prolazi, a samo Bog ostaje. On je vječna sadašnjost. I ono što je pred nama, ono čemu se nadamo, za njega je sada. On je iznad vremena.
U tišini osobne molitve, otvorimo svoja srca Gospodinu koji dolazi; molimo ga da rasvijetli tamu našega života te u nama zasja njegov mir, snažniji od svih životnih nedaća i od svakoga grijeha. Molimo jedni za druge, i za ljude koje susrećemo, da vjernošću Bogu uzmognemo među sobom podržavati plamen Svjetla koje je nam je Gospodin darovao.

 

Tada se upali prva svijeća na adventskom vijencu, a otac ili majka izmole sljedeću molitvu:

Bože, svjetlo istinsko, ti si u svome čovjekoljublju
htio čovjeka izvesti iz tame grijeha i smrti,
obnoviti u njemu sve što je grijehom ranjeno
i udahnuti mu život koji odiše tvojom vječnošću.

 

Rasvijetli svojim životvornim Duhom naše živote,
okrijepi naše zajedništvo i u naše odnose unesi ljepotu svoje ljubavi da hodeći vjerno putem tvojih zapovijedi,otvorena srca susrećemo ljude i svjedočimo im radost koju daruješ svakom čovjeku.

 

Daj da ovaj zapaljeni plamen gori u nama bez prestanka kako bismo u milosnome vremenu došašća uzmogli rasti u vjeri, u predanju tebi
i u radosnome prihvaćanju Ljubavi kojom si otkupio svijet.

 

Gospodine, budi nam svjetlo na putu života. Amen.

Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

I neka nas blagoslovi svemogući Bog, Otac i Sin i Duh Sveti. Amen

SVETA MISA SUBOTA ROKOVCI 04.02.2023 18.30 sati + Ružica Bičanić i + Drago i Josip Živoder

X
%d blogeri kao ovaj: