NASLOVNICA

Molitve sv. Fabijanu i Sebastijanu

MOLITVA SV. FABIJANU

Čestiti mučeniče, Fabijane sveti! Ti si za krvavog progonstva cara Decija vladao Isusovom Crkvom, pa si strašnim mukama i prolijevanjem krvi dokazao svoju tvrdu i nepokolebljivu vjeru u Isusa Spasitelja i Boga. Evo nas pred tobom, koji si, kao pravi pastir, na Isusov primjer, za svoje ovce svoj život žrtvovao, da slabe ohrabriš, da jake još više okrijepiš i odlučiš na junačku borbu s poganstvom, da mukama i krvavom smrću javno ispovijedaš božanstvo Isusovo i Crkve Njegove.

Sveti mučeniče Fabijane, i nama isprosi potrebnu jakost i srčanost, da se odlučno borimo i da svladamo paklene vlasti, koje nastoje da se nebeskom Gospodinu iznevjerimo. Ti si se na osobiti način brinuo za bolesne i siromahe; i mi smo, sveti Oče, siromasi i bolesni u duši, pa te ponizno molimo, uteci se Isusu za sve nas, da nas blagom svojim obogati i da nam izliječi rane duše i tijela, da ga pod tvojim okriljem uzmognemo vjerno služiti i tako doći do nebeskog kraljevstva, kojega si ti zaslužio odličnom svetošću i krvlju svojom.

 

MOLITVA SVETOM SEBASTIJANU

O slavni mučeniče Isusa Krista, neustrašivi sveti Sebastijane! Tko da se ne divi tvome junaštvu i samoprijegoru, kada si se izložio svakoj pogibelji, da nevjernike obratiš, a mlake kršćane da utvrdiš u vjeri, te si mnoge od najizvrsnijih k Isusu priveo, koji ga prolijevanjem svoje krvi priznaše za svoga Boga. I nama, sveti mučeniče isprosi potrebnu gorljivost i ljubav spram Boga i bližnjega, da riječju i djelom  u svačijem srcu raspalimo iskru vjere svete, da se svaki nevjernik Bogu vrati.

Sveti mučeniče Sebastijane! Tko da nabroji znamenita čudesa, koja si u ime Isusa Boga tvorio? Tko da opiše tvoju radost, kada te je božanski Spasitelj pohodio i kada ti je slatki cjelov mira podao? Tko da pojmi strahotu muka, koje si pretrpio kada su ti svezano tijelo strijelama izranili? Za tvoja slavna djela, za tvoje radosti i pretrpljene muke, za neustrašivu tvoju srčanost, kada si se prikazao ljutome Dioklecijanu, pa ga prekorio za njegove nepravde i okrutnosti, slavni mučeniče, milost nam isprosi, da i mi za života, rado trpimo sve bolesti i progonstva, da postanemo dionici vječnih radosti i uživanja.

Izvor: Župa sv. Vida i sv. Jurja

%d blogeri kao ovaj: