MOLITVE

Posveti se sada Srcu Isusovu kako je to Isus tražio!

Posveta srcu Isusovom

 

Presveto Srce Isusovo, kralju sviju srdaca, Tebi posvećujem danas svoje srce i stavljam ga potpuno u tvoju službu.Tebi prikazujem svoju dušu sa svom snagom i svoje tijelo sa svim osjećajima. Cijeli svoje život hoću upotrijebiti da Tebe ljubim, Tebi služim i Tebe slijedim. Želim biti žarkim klanjateljem svetosti Tvoje ljubavi.

Sveto Srce Marijino, nakon Srca Isusova najmilije i najsavršenije Srce, budi i ti stalnim uporištem moga čašćenja i ljubavi.

Nauči me, da Srce tvoga Sina tako častim, kako Ga ti sama častiš i dopusti mi da Njemu prikažem tvoje štovanje i molitvu zagovora. Isuse, Tvome srcu prikazujem (dušu nakane brige).  

U Tebe imam povjerenja, Tebi prepuštam sebe, u Tebe se uzdam.  Srce Isusovo, dođi kraljevstvo tvoje i budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji.

Povezana slika

 

Pobožnost prvog petka u mjesecu zauzela je u katoličkom svijetu našeg vremena neslućene razmjere. Prvi petak je za milijune vjernika postao mali blagdan Srca Isusova, blagdan duše i mjesečna duhovna obnova. Tu je pobožnost pokrenuo sam Spasitelj kad se jednoga prvog petka u mjesecu ukazao službenici svojoj Margareti Mariji  i izrazio želju da ga taj dan primamo u sv. Pričesti s nakanom da mu pružimo zadovoljštinu za sve uvrede, nemarnosti i prezir što mu ih ljudi nanose u presvetom Sakramentu.

S primanjem zadovoljštinske sv. pričesti na prve petke u mjesecu, Spasitelj je povezao jedno veliko obećanje

U ljubavi svoga Presvetog Srca izjavio je Margareti Mariji da oni koji budu primali zadovoljštinsku sv. pričest na prve petke kroz devet mjeseci,  neće umrijeti u nemilosti ni bez sv. sakramenata, i da će im njegovo božansko Srce biti sigurno utočište na času smrti.  Tu devetnicu prvih petaka dosta je obaviti jednom u životu. No tko ju je jednom obavio, taj više neće moći lako zaboraviti na blagoslovne učinke  te pobožnost,i pa će osjećati pravu potrebu da to nastavi i dalje. Time će si najsigurnije izmoliti od Boga veliku milost ustrajnosti  u dobru do smrti i samu sretnu smrt.  Zato se ta devetnica ponekad zove i “devetnica spasa

U jednom od posljednjih, koje se obično zove veliko ukazanjeMargareti Mariji, zbilo se 16. lipnja 1675., i tada    Isus daje nalog za uvođenje blagdana Srca Isusova:
Stoga od tebe tražim da prvi petak nakon tielovske osmine bude posvećen naročitom blagdanu u čast moga Srca,  da mu se na taj dan učini časna naknada i otprošnja naknadnom pričešću  kako bi se naknadilo za sve nedostatke poštovanja, dok je moje tijelo u Euharistiji bilo izloženo na oltarima…  Obećanjem ti da će se moje Srce raširiti da obilno izlije bujice svoje božanske ljubavi  na sve one koji mu budu iskazali tu čast, i koji će nastojati da je i drugi iskazuju.

Povezana slika

Isus je Margareti Mariji dao i 12 obećanja za sve one koju budu častili Njegovo Presveto Srce

Obećajem ti da će se moje Srce raširiti da obilno izlije bujice svoje božanske ljubavi na sve one koji mu budu iskazali tu čast, i koji će nastojati da je i drugi iskazuju.Dvanaest obećanja Srca Isusova onima koji će odgovoriti njegovim željama da učine te Ono bude upoznato, ljubljeno i čašćeno:

1. Dat će svima potrebne pomoći u njihovu staležu.

2. Kroz pobožnost njegovom Srcu udijelit će pomoć obiteljima koje imaju kakve potrebe i ujedinit će razdijeljene obitelji.

3. Tješit će ih u svim njihovim nevoljama.

4. Bit će im sigurno utočište u životu i napose u času smrti.

5. Udijelit će obilan blagoslov na sve njihove pothvate.

6. Grješnici će naći u njegovom Srcu izvor i ocean milosrđa.

7. Kroz pobožnost njegovu Srcu privest će prvotnoj revnosti redovničke zajednice i pojedine vjernike.

8. Revne duše uzdići će se u kratkom vremenu do veliko savršenosti.

9. Blagoslovit će sva mjesta gdje slika njegova Srca bude izložena.

10. Svima koji budu radili oko spasenja duša, dat će milost da taknu i najokorjelija srca.

11. Svi koji budu širili ovu pobožnost, dok budu ustrajali u tom poslu, imat će imena upisana u njegovu Srcu.

12. Jednog petka, za vrijeme svete pričesti, On mi je, uputio ove riječi: “U prekomjernom milosrđu svoga Srca, obećajem ti, da će njegova svemoguća ljubav udijeliti milost konačne pokore svima onima, koji se budu pričestili kroz devet prvih petaka uzastopce. Neće umrijeti u mojoj nemilosti, niti bez svetih sakramenata. Moje Srce bit će im sigurno utočište u tom posljednjem času. Ovo 12. obećanje još se zove i Veliko obećanje. Brojni čudesni događaji potvrdili su istinitost ovoga obećanja.

 

O pobožnosti prvih petaka

Pobožnost Srcu Isusovu jest najsigurnija i najkorisnija duhovnost. papa Leon XIII.
To je sinteza cijeloga kršćanstva. papa Pio XI.
Štovanje Srca Isusova jest najkompletnija ispovijest kršćanske vjere. papa Pio XII.
Srce Isusovo jest uzvišeni oblik one prave pobožnosti, koja se traži za naše vrijeme. papa Pavao VI.
U Presvetom Srcu Isusovu nalazimo sintezu svih otajstava naše vjere.” papa Ivan Pavao II.

%d blogeri kao ovaj: