NASLOVNICA

STRAŠNA OLUJA POHARALA SLAVONIJU

U Srijedu, 19. srpnja 2023. neviđena i nezapamćena oluja poharala je grad Zagreb, a onda se preselila u našu Slavoniju. Oko 18.30 sati nastalo je takvo nevrijeme koje nitko od nas nije nikada doživio i koje je trajalo oko 40 minuta.

Orkanska oluja iza sebe je ostavila potpunu pustoš i kaos. Napravila je ogromnu štenu na našim kućama, javim objektima, njivama, cestama, infrastrukturi. Pravo je čudo da nitko od nas nije poginuo ili teže nastradao, što ne možemo reći za tri osobe koje su tragično preminule  u našoj domovini. Rijetko koja kuća je imala sreću da ne ostane bez crijepa na krovovima. Nastradale su i obje naše crkve, jer je oluja odnjela oko 20 posto crijepa na svakoj od njih. Vjetar je kao što možete vidjeti potpuno savio i križ na tornju rokovačke crkve.

foto vjera ufanje ljubav

foto vjera ufanje ljubav

foto vjera ufanje ljubav

foto vjera ufanje ljubav

foto vjera ufanje ljubav

Najveći problem nisu ni ostećeni krovovi i crijepovi nego nemogućnost da se dođe do majstora i stručnih ljudi koji nam mogu pomoći. Ipak, uspjeli smo nabaviti novi crijep i pronaći jednu firmu iz Gorjana koja je u petak pokrila crkvu u Andrijaševcima, a u ponedjeljak će crijepom sanirati i crkvu u Rokovcima, kako bi  je zaštitili od još veče štete. Što ćemo s križem i tornjem to još u ovom trenutku ne znamo, ali čim budemo pronašli firmu koja ima skele i koja se bavi limarskim radovima započet ćemo i te radove. Iz tog razloga do daljeg  sve svete mise bit će u crkvi Andrijaševcima. Manju štetu imamo i na vjeronaučnoj dvorani i župnoj kući i dvorišnim zgradama.

PIŠITE SVOJE KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: