Molitva na Badnjak

Milosrdni i milostivi moj Isuse! Ti si me u protekloj noći sačuvao od nesreće i dozvolio mi da opet gledam svjetlo dana. Neka Ti je slava i hvala jer me svakog jutra iznova čeka Tvoja dobrota i vjernost. Zapovijedi svojim svetim anđelima da me čuvaju i brane na svim mojim putovima. Obrani me od svih koji mi žele nauditi i osujeti moć zlog neprijatelja, ako me želi navesti na grijeh. Upravljaj mojim mislima i riječima, blagoslovi moje djelovanje i vladanje.

Badnji dan ili Badnjak – Hercegovina.in

Gospodine, prati me u ovom novom danu i budi uz mene u mojim djelima i mislima, i ako ne mogu slijediti Tvoj poziv, dopusti da Tvoj anđeo upravlja mojim koracima.

»Korak po korak napreduje pripovijedanje (Evanđelja) od Augusta u Rimu do Djeteta u jaslicama u Betlehemu. Može se car hvastati kao gospodar i spasitelj svijeta, u stvarnosti kraljuje ovaj koga Bog proklamira za Gospodina i Spasitelja te koga zajednica (vjernika) kao takva priznaje: Isus. On je rođen u našem svijetu (u svijetu Augusta, Kvirinija i Heroda Velikog), da u njemu nastupi Njegovo kraljevstvo. U Njemu je slava na visini (za) Boga i na zemlji mir (spasenje) ljudima koje (Bog) ljubi« (Franz Kamphaus).

PRIDRUŽITE SE VIBER KANALU VJERA UFANJE LJUBAV