Mala krunica na čast Svete Obitelji

Molimo na Gospinu krunicu

Početak: Dođi Duše Sveti, dođi po moćnom zagovoru Bezgrešnog Srca Marije, svoje preljubljene Zaručnice! (3x)

Prvo veliko zrno: Oče naš. Prvo malo zrno: Isuse, Marijo, Josipe: u ruke vaše predajem tijelo i dušu svoju!

Drugo malo zrno: Isuse, Marijo, Josipe: branite me u posljednjem boju!

Treće malo zrno: Isuse, Marijo, Josipe: blagoslovite naše obitelji!

Drugo veliko zrno i sva ostala velika zrna: Zdravo Sveta Obitelji, milosti puna, Riječ je Tijelom postala i prebivala u Tebi: zaštiti nas i pouči da vršimo volju Očevu i radujemo se Njegovu Kraljevstvu!

Sva mala zrna: Tri Sveta Srca Isusa, Marije i Josipa: budite nam uvijek utjeha i obrana! Na kraju: Zdravo Marijo Slava Ocu.

Posveta obitelji Svetoj Nazaretskoj Obitelji

Molite za nas, Marijo i Josipe: -da ljubimo Isusa svim bićem svojim! Zagovarajte nas, Marijo i Josipe: -da Gospodin Isus živi u nama neprestano! Blagoslovite nas, Marijo i Josipe: -da svima nosimo Isusa Spasitelja! Nadahnjujte nas, Marijo i Josipe: -da u svemu Isusa tražimo i gledamo! Poučite nas, Marijo i Josipe: -da Isus Krist bude glava naših obitelji! Anđeli Čuvari naših obitelji: -molite za nas, da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

ISUSE, MARIJO I JOSIPE, Sveta Nazaretska Obitelji, dolazimo k Tebi ispunjeni zahvalnošću i ljubavlju, posvećujući svoje obitelji i predajući sve njezine članove Tvojoj zaštiti i vodstvu. Kruh nebeski, koji svaku slast u sebi ima, nastanio se u Tvojoj, Majko, utrobi, za spasenje svijeta. Sin Svevišnjega postao je Dijete i nastanio se u obitelji, da bi svaka ljudska obitelj mogla iskusiti radost Božjega Kraljevstva.

Neka i naša obitelj kao i svi koji namjeravaju osnovati obitelj, bude blagoslovljena Vašom svetom prisutnošću! Pripadamo Gospodinu Isusu, po Mariji i Josipu, te zajedno s njima želimo dokraja izvršiti volju Očevu, živeći stvarnu vjeru, nadu i ljubav.

Obranite nas od svakoga zla duše i tijela! Sakrijte nas u svojim svetim Srcima, da naš život bude svjedočanstvo slave Gospodnje. Dajte da jednom s Vama u vječnosti gledamo Boga Oca, Sina i Duha Svetoga, radujući se bez prestanka, nakon ovozemaljskih trpljenja i borba. Sveta Obitelji, sjeti se ove posvete, kad Te zazovemo i zatražimo Tvoju pomoć. Amen.

Izvor: https://book.hr/