Molitva za zdravlje duše i tijela

Isuse Kriste, čvrsto vjerujem u Tebe, ufam se i ljubim Te iznad svega! Slavim Te, hvalim i zahvaljujem Ti na svemu! Ti si za mene jedini Put, jedina Istina i Život! Ti si živi kruh koji je s neba sišao; punina života, radost i sreća! Ti si Uskrnuće i Život, zdravije bolesnih! Znam da voliš bolesne i grješne. Ja sam jedan od njih. Znam da si moćan i sve možeš što god zaželiš. Ti si najbolji božanski liječnik koji mi može pomoći i koji liječi sve bolesti.

Molim te, blagoslovi mene, ovo mjesto i ovaj prostor. Osposobi me za molitvu. Svojom Krvlju operi me od svih grijeha. Oslobodi me straha i ukloni od mene sve što mi stoji na putu do Tebe. Položi svoju božansku ruku na mene i daruj mi milost, da te iskusim kao svoga Spasitelja i Otkupitelja. Pomozi da sebe vidim onako kako me Ti vidiš. Isuse, Ti si isti jučer, danas i uvijeke! Imaš istu moć danas kao i nekoć. Smiluj mi se i poslušaj ovaj moj vapaj.

Isuse, želim biti samo s Tobom, jer si mi najvažniji. Tebi se potpuno predajem. Vodi me kuda hoćeš. Molim Te, dopusti da osjetim i iskusim Tvoju neizmjernu Ijubav i blizinu. Oslobodi me od svakoga straha i tjeskobe, svake sumnje i nepovjerenja! Ti najbolje poznaješ sve korijene mojih muka, nevolja i problema. Ukloni sve ono što mi stoji na putu do tebe. Isuse Kriste, predajem ti se potpuno. Predajem ti svoje boli, patnje i rane. Poznaješ bolesti od kojih bolujem, što sam sve do sada proživio i što me je u životu snalazilo. Znam dobro da imaš moć i vlast pomoći mi. Vjerujem da je Tebi sve moguće. Liječiš dušu, tijelo i psihu. Isuse, čini od mene što god želiš!

Marijo, Majko Božja, Kraljice mira, molim Te, zagovaraj me sada svojim moćnim zagovorom. Blagoslovi me i pomozi mi. Svi anđeli i sveci Božji, molite za mene i sa mnom! Isuse, obećao si nam poslati Duha Svetoga koji će nas u svemu poučavati. Dođi, Duše Sveti, i ispuni me svojom snagom! Dođi i pouči me! Dođi i rasvijetli me! Isuse, neka snaga tvoga Duha djeluje u nama i u Crkvi i neka stvara sve novo.

Isuse, u ovome Ti trenutku donosim svoju prošlost. Sve tebi predajem, od trenutka svoga začeća. Ti znaš što je u meni ostalo loše od mojih roditelja, pradjedova i prabaka. Izliječi sve to, molim Te. Zahvaljujem Ti za svoju majku i svoga oca! Ja im sve opraštam Te molim i Tebe da im sve oprostiš, svaki i najmanji propust u njihovoj ljubavi prema meni. Spasi i dovedi ih u raj da se raduju s tobom!

Isuse, imajući potpuno povjerenje i pouzdanje u Tebe moga Boga i Spasitelja, predajem Ti svu svoju budućnost. Ne znam što me sve u životu čeka. Ti sve znaš. Ti me vodi! U ovome Ti trenutku donosim svoju sadašnjost. Neka ona samo Tebi pripada. Predajem Ti svoju dušu, duh i tijelo, svoj razum i volju, krv i srce, osjećaje i sve duševne moći. Primi moj rad i odmor, uspjehe i neuspjehe, planove i opravdane želje, navike i sve ovisnosti. Primi i usliši moje molitve i sve dobre nakane! Isuse, Tebi predajem grijehe od djetinjstva pa do danas. Žao mi je, Isuse, što sam toliko puta sagriješio i svoga Boga uvrijedio. Znaš da sam slab i grješan… Iskreno se kajem za svaki svoj grijeh.

Sada, ovdje, pred Tobom, odričem se svakoga grijeha, svake loše misli, riječi djela. Odričem se svake nevjere, kletve, nemorala, neprijateljstva. Odričem se vračanja, magije, straha… Isuse, hvala Ti što čuješ ovu molitvu. Hvala Ti što me voliš i što mi želiš pomoći! Hvala Ti što me primaš upravo ovakvog kakav jesam. Hvala Ti što znaš da onako kako tražiš od mene!želim biti drukčiji i da želim živjeti Isuse, snagom Tvoje milosti prihvaćam život i zahvaljujem Bogu na svakome daru! Molim za oproštenje što uvijek nisam prihvaćao život i ono što mi je život donosio onako kako želiš. Srdio sam se i bunio. Bio sam zavidan i ljubomoran. Ne želim više biti takav. Isuse, pomozi mi!

Molitva za zdravlje

Prihvaćam sebe onakvim kakav uistinu jesam. Opraštam sebi sve ono što do sada nisam mogao oprostiti. Znaš da sam imao takvih teških i mučnih životnih prilika. Sve si mi oprostio. Zato i ja sebi opraštam. Želim od sada živjeti u svjetlu vjere i u ozračju Tvoje milosti. Ovom prigodom opraštam svima koji su me ikada povrijedili, bilo svjesno ili nesvjesno. Oprosti im, Isuse! Milosrdni i dobri Isuse, molim Te: Pomozi mojoj slaboj vjeri! Izliječi moju mlaku vjeru! Obnovi i uvećaj moju vjeru! Daj mi neograničeno pouzdanje i povjerenje u tebe! Daj mi onu i onakvu vjeru kakvu si tražio od svojih suvremenika!

Ojačaj i učvrsti moju nadu! Daj da se mogu nadati da ćeš svaku nevolju okrenuti na dobro! Rasplamsaj oganj svoje božanske ljubavi u nama prema sebi i prema svomu Ocu i Duhu Svetome te prema braći ljudima! Daj da nas ljubav vodi u našim pothvatima, u radu i životu! Hvala Ti, Isuse, što si naše grijehe, bolesti i patnje na sebe uzeo. Izmirio si nas s Bogom te smo tako čudesno otkupljeni i spašeni tvojim presvetim ranama! Ti nas i danas snagom milosti, koju si nam zaslužio svojim ranama, liječiš i ozdravljaš.

Živom vjerom i potpunim pouzdanjem molim Te, Isuse, svojom Presvetom Krvlju očisti me od svakoga grijeha. Ukloni od mene svaki nedostatak. Sve ono što me sada od Tebe dijeli. Molim Te, oslobodi me svake grješne ovisnosti, svakoga prokletstva; oslobodi me svake spolne ovisnosti od demonskih utjecaja i okova, magije, čarobnjačkih čina (gledanja u karte, čitanja dlana, horoskopa, praznovjerja). Oslobodi me svakoga idolopoklonstva, svakoga lošeg utjecaja, srdžbe, raznih opterećenja manje ili veće vrijednosti… Oslobodi me napasti da druge korim i o drugima zlo govorim. Oslobodi me prekomjerna uživanja alkohola i svake druge ovisnosti. Oslobodi me i izliječi od svake grješne navike…

Isuse, Ti si moj Brat, moj Bog i Gospodar. Ti si moj najbolji liječnik! Ti si onaj koji me nikada neće iznevjeriti. Uvijek pomažeš! Hvala što si tako dobar i strpljiv, milosrdan i blag! U živoj vjeri i potpunome pouzdanju utječemo Ti se, dobri Isuse, i, molimo Te, položi svoju božansku ruku na nas i liječi skršena srca naša. Položi svoju svetu ruku na svaku ranu koja nas peče i boli. Reci samo jednu riječ i svaka će rana zacijeliti! Dostatna je samo jedna riječ! Ti si Bog koji može sve!!! Izliječi, Gospodine Isuse, moje bolesno tijelo! Izliječi svako bolesno mjesto na mome ispaćenome tijelu!

Po svom svetome križu i svojoj Presvetoj Krvi koju si za nas prolio i snagom svojih svetih rana ozdravi i izliječi našu dušu, našu psihu, duh… Zbog trnove krune i boli koje si pretrpio, izliječi svaku bolest glave, mozga, kralježnice i živaca… Stavi svoju božansku ruku na nas i izliječi svojim božanskim svjetlom i snagom svaki tumor, svaku neizlječivu bolest. Neka sve stanice moga bića budu kakve mi je Bog u početku dao. Dodirni svojim prstima moje uši i otvori ih da mogu Tebe čuti i prihvatiti Tvoju riječ. Zbog svojih rana na rukama i nogama te boli koje si pretrpio, uzmi od nas sve bolesti zglobova, mišića, tetiva, kostiju… Isuse, reci samo jednu riječ i svi moji bolesni udovi dobit će novu snagu…

Pruži svoju ruku i dotakni svako bolesno mjesto moje kože. Daj da budem čist i zdrav! Neka nas voda koja je potekla iz tvoga boka očisti i obnovi. Neka postane blagoslov. Ojačaj naše srce, očisti krv, ozdravi bolesne krvne žile… Izliječi bolesne bubrege, mokraćne kanale, spolne organe. Izliječi žlijezde i hormone. Izliječi nas od bolesti želudca, crijeva, jetre i žuči… Izliječi naša bolesna pluća. Ukloni sve smetnje pri disanju. Sve što je u nama slabo, ti ojačaj! Sve što je nerazvijeno, ti razvij. Ukloniod nas svaku pošast i zarazu! Daj da budemo otporni na svaki pogibeljni virus…

Gospodine, u ovom trenutku donosimo ti i prikazujemo sve bolesnike koji su nas molili da za njih molimo. Ti ih sve poznaješ. Znaš od čega boluju i koliko pate. Molimo te: Sve ih blagoslovi, ublaži njihove boli, vrati im zdravlje, izliječi ih od svih rana! Imaj samilosti prema svima! Budi im blag i milostiv. Sve te molimo po zagovoru tvoje i naše Majke, Kraljice mira… Ti si nam nju darovao za Majku i poslao je k nama. Marijo, Majko naša, moli za nas, zagovaraj nas! Isuse, molimo Te i zbog slave tvoga nebeskoga Oca, blagoslovi i posveti, rasvijetli i oslobodi, iscijeli i izliječi i spasi sve nas. Sve bolesne, sve koji slušaju i mole ovu molitvu.

Proslavi ime svoga nebeskoga Oca u svima nama! Neka tvoje kraljevstvo istine i života, svetosti i milosti, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira dođe u naša srca i vlada njima! Neka volja Božja bude s nama i neka se uvijek ispunjava! Daruj nama i svim ljudima kruha svagdanjega te sve ono što je za naše dobro i vječno spasenje! Udijeli nam milost kako bismo spremno opraštali onima koji nas povrijede. Neka svaka napast bude što dalje od nas! Ako po nesreći pristanemo na napast, pomozi nam da se što prije oslobodimo. Izbavi nas od svakoga zla i svih nevolja!

Daj da ispunjeni snagom tvoga Duha, u Tebi imamo život, i to u punini. Daj mir svakomu pojedincu i svakomu narodu. Daj da rastemo u vjeri, nadi i ljubavi, iz dana u dan! Ti sve možeš i hoćeš to učiniti, jer si Bog koji nas voli. S nama si uvijek. Bez Tebe ništa ne možemo. S tobom možemo sve. Zato u Tebe vjerujemo. U Tebe se ufamo, Tebe iznad svega ljubimo! Tebe molimo, budi uz nas, brani nas, štiti nas i vodi sigurnim putem spasenja! Zagovorom naše nebeske Majke i svih svetih mučenika i blaženika, neka nas sve blagoslovi, posveti, izliječi na duši tijelu i spasi svemogući Bog Otac, Sin i Duh Sveti. Amen.