MOLITVE SVETOM JOAKIMU

O sveti Joakime, koji si bio dostojan biti odabranim od Božje providnosti, da obogatiš svijet prečistom Kraljicom, u kojoj će biti blagoslovljeni svi naraštaji, koja će u svom djevičanskom krilu nositi Spasenje svih ljudi, mi se veselimo s tobom radi velike povlastice, moleći te da uzmeš nas i naše obitelji pod svoje okrilje.

Danas su Sveti Joakim i Ana | Trebinje Live

Ne dopusti, o dragi sveče, da u našim dušama nađe prebivalište grijeh, da nas ne zavedu varava načela ovoga svijeta, već da se uvijek sjećamo vječnosti, za koju smo stvoreni. Isprosi nam kod Boga čvrstu i nepokolebljivu vjeru protiv nevjernosti i zabluda, što ih siju razne sljedbe i neprijatelji Crkve.

Isprosi nam ljubav prema Svetom Ocu  papi. Isprosi nam milost da možemo ustati protiv svih kleveta, kojima se kleveće sve što je sveto i časno u našoj svetoj vjeri.

Ti, koji nas zagovaraš po presvetoj tvojoj kćeri Mariji, pomozi sv. Crkvu, isprosi joj pobjedu, rasprši vlasti tmina, skrši njihovu oholost i učini, da sve duše zasjaju svjetlošću istine i vjere. Isprosi nam iznad svega nježnu i sinovsku pobožnost prema tvojoj ljubaznoj kćeri, a našoj presvetoj Majci Mariji, da je štujući zavrijedimo biti od nje ubrojeni među njezine sinove, a poslije teškoća ovoga života biti uvedeni u vječni život, gdje ćemo navijeke slaviti Božje milosrđe. Amen.

3 Očenaša, Zdravo Marije, Slava Ocu